وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه ششمین دوره جایزه سال سینمایی ایران گفت: ولادت حضرت فاطمه (س) مبارک باد. به مادران بهشتی درود می فرستیم. تبریک به همه بانوان شایسته ایرانی. به سالگرد شهادت حاج قاسم نزدیک می شویم. به روح بلند و والای این شهید والامقام که اسطوره ما و هر آزاده جهان است درود می فرستیم و خرسندیم که چنین شخصیت والایی بالنده فرهنگ انقلاب اسلامی است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی با بیان این مطلب افزود: خوشحالم که در این مراسم از دکتر احمد باجلی جهرمی تجلیل کرده ایم. سال هاست آثار او را می شناسم و یکی از چهره های تاثیرگذار سینمای ایران است.
اسماعیلی ادامه داد: امروز با واقعیتی به نام سینما مواجه هستیم که برخلاف تحلیل سال های گذشته که تاکید می کردند با گسترش شبکه نمایش خانگی و شبکه های اجتماعی سینما در حال ضعیف شدن است، این اتفاق نیفتاد. صنعت فیلم زنده است و قوی است.
وی درباره سالن های سینما گفت: همکارانم زحمت کشیدند و از 570 سالن به 900 سالن سینما رسیدند.
و افزود: ما نیاز به تحقیق داریم، این موضوع باید تقویت شود، باید به سوالات اصلی ما در حوزه سینما پاسخ دهد و آینده سینما را ترسیم کند. این جلسات و برنامه ها باید پاسخگوی حل مشکلات ما باشند. وقتی وضعیت سینما خوب نیست، نوعی انتقاد به وجود می آید. وقتی خوب کار میکنند، باز هم انتقاد میکنند و میگویند چرا فقط کمدیها میفروشند که ماهیت برخی موضوعات جلب توجه بیشتر است. امروز یک فیلم انیمیشن بیش از پنجاه میلیارد فروخته است، این فیلم نه طنز است و نه سیاسی، بلکه انیمیشنی درباره داستان امام رضا است.
وی تصریح کرد: شبکه تلویزیونی خانگی بخشی از سینما است و نقد جدی به آن داریم و باید ساماندهی شود. تبلیغات خیابانی هم دارند. نمی توان خشونت، تضعیف ارزش های خانوادگی و… را نادیده گرفت، اگرچه خانواده ایرانی از نظر پیوندهای خانوادگی و استحکام در دنیا بی نظیر است، اما چگونه در شبکه تلویزیونی داخلی نمایش داده می شود! بنابراین، محل بررسی این سوالات در این رویداد است.
اسماعیلی گفت: آمار و ارقام صحیحی از ورود فیلم های خارجی به کشور نداریم. حتی برنامه هایی که اذان پخش می کنند، به روز ترین آثار دنیا را نشان می دهند. آیا نظارت گذشته نگر در این زمینه کار می کند؟
وی افزود: نظارت بر آثار در سالن ها وظیفه سازمان سینمایی است و قطعا وضعیت این آثار راضی کننده نیست. حتی بزرگان سینما هم از این موضوع ابراز نارضایتی می کنند. ما موظف به رفع ضعف ها و آسیب ها هستیم و در عین حال منتظر آینده سینمای کشور هستیم.