محسن پیرهادی، عضو هیأت رئیسه مجلس یازدهم با حضور در کافه خبر خبرگزاری بازتاب آنلاین درباره ادعای دستکاری در قانون عفاف و حجاب اظهاراتی ارائه کرد. بخشی از گفتگوی وی را در ادامه می خوانید؛

****************

* آقای پیرهادی! لایحه عفاف و حجاب اخیراً مورد بحث گسترده قرار گرفته است. آقای حسن نوروزی در گفتگو با بازتاب آنلاین گفت: با تصویب این لایحه بیش از 20 نکته اضافه شد و شورای نگهبان نیز این لایحه را برای رفع نواقص به مجلس بازگرداند، 3 بند دیگر اضافه شد. . این عدم قطعیت ها وجود دارد. پاسخ شما چیست؟

در مورد قوانین عفاف و حجاب در مجلس سلایق و نظرات مختلفی وجود داشت، اما دادگاه به نتیجه گیری کمیسیون رای مثبت داد. در این لایحه باید نظر قوه قضائیه، دولت، مجلس و حتی نهادهایی که کارهای مثبت انجام داده اند را جویا می شدیم. در این لایحه دو سوم نکات مثبت و یک سوم آن جریمه است.

پیرهادی: قالیباف مخالف وزارت سعید محمد است نبود / تاخیر دولت در خرید و فروش خودرو اشتباه است / نیروهای دیگر هم خودروهای شاسی بلند برده بودند / اصولگرایان به لیست می آیند

شورای نگهبان ایرادات طرح قانون را می‌پذیرد و بر اساس آیین‌نامه مجلس باید پاسخگوی ایرادات باشد. گاهی اوقات لازم است متن اعتراض آورده شود اما موارد جدید را نمی توان به فاکتور اضافه کرد. همانطور که اشاره کردید، نمی توانید پیشنهادات را به طور مستقل اضافه کنید. بنابراین وقتی شورای نگهبان به طرح یا لایحه ای اعتراض می کند، باید پاسخ دهیم یا آن را حذف کنیم. اگر موردی به طرح یا صورتحساب اضافه می شود، باید مربوط به اعتراض باشد و نمی توان بند مستقلی به آن کالا یا تبصره اضافه کرد.

قانون اجازه افزودن بند جدیدی به قطعنامه را نمی داد

* آیا این به این معنی است که بندهای اضافه شده به ایرادات پرداخته است؟

روابط عمومی مجلس در خصوص این شایعه موضع گیری لازم را اتخاذ کرده است. اینطور نیست که ما یک بند به مصوبه اضافه کنیم و شورای نگهبان قبول کند. شورای نگهبان در مصوبه ای که ارائه کردیم، ایرادات، اشکال و ابهاماتی را شناسایی کرده است و باید بر اساس آن ایرادات را روشن کنیم. اگر چند نکته به لایحه اضافه کنیم باید به ایراد مطرح شده پاسخ دهد. ما نمی توانیم بند و ماده جدیدی اضافه کنیم چون شورای نگهبان این را از ما قبول ندارد و قانون هم چنین اجازه ای را نمی دهد.

روش الزام فرجه به حجاب صحیح نیست

* رویکرد شما با اکثریت نمایندگان مجلس در خصوص لایحه عفاف و حجاب متفاوت است و در این خصوص نامه ای نیز به نیروی انتظامی ارسال کرده اید. می توانید آن را برای ما توضیح دهید؟

حدود یک سال و نیم پیش در مورد گشت ارشاد نامه ای به فرمانده محترم وقت فرجا نوشتم و برخوردهای آن زمان را رد کردم. در این نامه توضیح دادم که این نوع برخوردها حرمت مردم را رعایت نمی کند. به دلایل خاصی نسبت به برخورد گشت ارشاد با مردم انتقاد داشتم که در نامه توضیح دادم.

به طور خلاصه در این نامه می‌گویم: «با توجه به نیازهای روزگار و خواسته‌هایی که امروز مردم دارند، این نوع برخورد به صلاح جامعه و دولت ما نیست و منطبق با شرایط فعلی نیست. حیثیت مردم.» به علاوه موقعیت فرجا با این برخوردها تضعیف می شود. رسالت فرجا تنها رسیدگی به موضوع حجاب نیست، بلکه باید به موضوع امنیت عمومی نیز بپردازد. پلیس محترم مشکلات بسیار جدی تری نسبت به موضوع حجاب دارند و با این کار به حیثیت و حیثیت آنان لطمه می زند. علاوه بر این، مردم نیز از این نوع برخوردها ناراضی هستند و روش حجاب خواهی که فرجا از آن استفاده می کند، صحیح نیست.

رویکرد فرجا به موضوع حجاب محدود است

چند ماه پس از نگارش این نامه، اتفاقات مربوط به خانم مهسا امینی رخ داد و مشکلات دیگری به دنبال آن به وجود آمد. در حال حاضر وضعیت رویکرد فرجا در قانون عفاف و حجاب را تصویب کرده ایم. بر این اساس، رسیدگی فرجا به این موضوع محدود است و تنها زمانی می تواند مداخله کند که فرد برهنه باشد. سایر مسائل مربوط به عدالت است و باید در این مورد به کرامت مردم احترام گذاشت.

در این لایحه تمرکز ما بر حفظ کرامت انسانی است. تمرکز من بر این است که حرمت افراد از جمله باحجاب ها حفظ شود و به جامعه احترام گذاشته شود. اگر کسی مرتکب اشتباهی شد، باید با او برخورد کرد. باید بین خطا و مجازات تناسب برقرار کرد و با سخاوتمندانه رفتار کرد.

با یک موضوع ساده نباید خیلی شدید یا خیلی فشرده برخورد کرد، زیرا باعث دفع می شود. نظم دینی ما و فرهنگ عمومی ما ایجاب می کند که به فکر افراد با شخصیت و هویت و شوق خطا نباشیم. بلکه باید به آنها اطلاع دهیم. این وظیفه دولت، مردم انقلابی ما و نهادهایی است که می خواهند قانون را اجرا کنند.

وقتی مهسا امینی فوت کرد، در جلسه کمیسیون به فرمانده محترم نیروی انتظامی تهران گفتم: این خانم مسافر تهران بود و با برادر و بستگانش برای تفریح ​​آمده بود، اگر من به جای ماموران شما در گشت فرماندهی بودم، آیا او توصیه می کند که بدانند حجاب آنها با استانداردهای شهر تهران مطابقت ندارد؟ من هم از او خواستم لباس مبدلش را ترمیم کند و سپس به تفریحش ادامه دهد. دستگیری افراد اصلا روش درستی نیست و باید پرسنل مربوطه در این زمینه آموزش ببینند تا بتوانند با تک تک افراد برخورد کنند.

هیچ درگیری بین گشت ارشاد و مهسا امینی گزارش نشده است

مثلاً اگر فردی در تهران مهمان است باید با او برخورد کنیم تا فکر نکند قصد دستگیری او را داریم. دین خدا رحمت است و در نتیجه رنج می برد. اما حادثه مهسا امینی در حالی رخ داد که دشمن ادعاهایی مانند ضرب و شتم را مطرح کرد و موضوع را شعله ور ساخت اما این ادعاها درست است. نبود. من یکی از اعضای کمیته تحقیق درباره مرگ این خانم بودم. در بسیاری از موارد به سیستم ظلم شده است.

خانم امینی یک بیماری زمینه‌ای داشت و قبلاً تحت عمل جراحی قرار گرفته بود و در بیمارستان پرونده مشخصی داشت. زمانی که توسط گشت ارشاد دستگیر شد، هیچ بحثی با او نشد. اما به طور کلی با برخی از دوستان در مورد نحوه برخورد با این مشکلات مخالفم. دین ما دین محبت است و باید تا حد امکان به عشق بپردازیم تا در جامعه اصلاحات ایجاد کنیم، عاشقانه رهبری کنیم و آگاهی ایجاد کنیم و روش هایمان جذاب باشد. فقط از ابزارهای منفی برای اطلاع رسانی جامعه استفاده نکنید.

* آقای پیرهادی! آیا رای شما به لایحه عفاف و حجاب و مفاد آن مثبت بود؟

آره.

* روش هایی که در حال حاضر اجرا می شوند را چگونه می بینید؟

در حال حاضر فکر نمی‌کنم از منظر حقوقی اتفاق خاصی بیفتد

27215

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *