به گزارش بازتاب آنلاین به نقل از سراج24، در عصری که در آن زندگی می کنیم، هنر، سینما و زبان سینما جایگاهی رفیع و غیرقابل انکار دارد. تا جایی که می توان از این زبان و ویژگی های برتر آن در پیشرفت و آموزش نسل ها بهره های فراوانی گرفت.
نقش ویرایش محتوای کتاب های درسی در کمک به تولید محتوای آموزشی همواره یکی از موضوعات مورد توجه کارشناسان آموزش و پرورش و نویسندگان کتاب های درسی بوده است و در سال های اخیر توجه ویژه ای به این موضوع شده است. در این میان سلسله جشنوارههای علمی و آموزشی رشد که پنجاه و سومین دوره آن امروز برگزار میشود، در طول زمان و در دورههای متوالی توانسته است محتوای آموزنده و علمی-آموزشی خود را در داخل و خارج از کشور توسعه دهد. بسیاری از زمینه ها و رویدادهای بین المللی مختلف مخاطبان زیادی را به خود جلب کرده و شاهد استقبال روزافزون مردم از اقشار مختلف جامعه بوده اند.
بر کسی پوشیده نیست که تربیت فیلمسازان جوان و خلاق با این تصور که آینده سازان تحولات فرهنگی و آموزشی در جامعه هستند، از دستاوردهای مهم این مجموعه جشنواره است، چرا که طی سالیان متمادی برگزاری این دوره ها، فیلمسازان تازه کار و نیز رشد کمی و کیفی آثارشان، رشد فرهنگی-هنری جامعه را نقش مؤثر و سازنده ای ایفا کرد و استعدادها و جایگاه ویژه ایرانیان را در عرصه سینمای علمی، هنری و آموزشی به نمایش گذاشت و ارتقا داد. مایه مباهات و افتخار ایران اسلامی شده اند.
در این گزارش بخشهای مختلف جشنواره پنجاه و سوم در بخشها و گروههای تعیینشده مورد تحلیل آماری قرار میگیرد و کار بیوقفه 24 ساعته و دستاوردهای ستودنی هیئت امنا به آگاهی مخاطبان ارائه میشود. البته در طول جشنواره، علاقه مندان و بینندگان شاهد پیشرفت کمی و کیفی آثار این دوره نسبت به دوره های قبل خواهند بود.
نگاهی به کار بخش بین المللی پنجاه و سومین جشنواره بین المللی فیلم های علمی، آموزشی و آموزشی رشد
در میان مجموع 1736 فیلم ارسالی به دبیرخانه پنجاه و سومین جشنواره بین المللی فیلم های علمی، آموزشی و آموزشی رشد از کشورهای مختلف جهان، هند با ارسال 331 فیلم به دبیرخانه جشنواره پنجاه و سوم در رتبه نخست قرار دارد. بر این اساس ایران با 309 فیلم، برزیل با 171 فیلم، اسپانیا با 156 فیلم، ترکیه با 146 فیلم، ایتالیا با 136 فیلم، آمریکا با 212 فیلم، روسیه با 118 فیلم، فرانسه با 105 فیلم و چین با 103 فیلم. دبیرخانه پنجاه و سومین جشنواره بین المللی فیلم علم، تعلیم و تربیت از دوره اول تا دهم تعیین شد. در اولین ارزیابی هیات انتخاب، 465 فیلم برای مرحله بعدی معرفی شدند. در ادامه ارزیابی نهایی، 58 فیلم برای شرکت در بخش مسابقه جشنواره پنجاه و سوم معرفی شدند که از این تعداد 14 فیلم مستند کوتاه، 8 فیلم داستانی، 25 فیلم انیمیشن و 6 فیلم در بخش مستند بلند به رقابت میپردازند.
معرفی هیئت انتخاب پنجاه و سومین دوره جشنواره بین المللی رشد
رئیس هیئت داوران جشنواره
شفیع آقا محمدیان
بخش داستانی بلند
عزیزالله حاجی مشهدی
محمد رضا عرب
حمید قاسم زادگان
بخش داستانی کوتاه
سعید نجاتی
میترا دانشور
غلامرضا ساغر چیان
بخش مستند بلند
محمد شکیبا نیا
مهدی اسدی
زهیر بلند قامت
بخش مستند کوتاه
محمد رضا ذزفولی
فرود عوض پور
مهدی چوبینه
بخش دانش آموزان و معلمان فیلم ساز
نادره ترکمانی
پرویز فارسیجانی
مسعود سفلایی
سمیه فیروز فر
علی یعقوب زاده
بخش پویا نمایی
علی نوری اسکویی
پرستو عسگر نژاد
فرحناز باقر
بخش فیلمنامه
محمد جواد اسلامی
منصور غلامی
مهدی فرودگاهی
نصرالله تابش
گلزار رضوی
تعداد کل آثار ثبت شده در دبیرخانه جشنواره پنجاه و سوم
تعداد کل آثار ثبت شده در گروه بین المللی
گروه بین الملل با مجموع ۳۱۰۸ اثر شامل ۶۳۴ اثر از مجموع ۳۳۲۹ اثر در چهار بخش پنجاه و سومین جشنواره بین المللی فیلم رشد، دبیرخانه فیلم های جشنواره پنجاه و سوم را بر عهده گرفت. در حالی که فیلمها در بخش مستند کوتاه خارجی قرار گرفتند، تعداد آثار بخش مستند کوتاه ایران به 105 فیلم رسید. در همین گروه تعداد آثار رسیده در بخش داستان خارجی 1161 اثر است و 476 فیلم در بخش داستان ایرانی در دبیرخانه ثبت شده است. همچنین 84 فیلم بلند خارجی و 19 فیلم بلند ایرانی به دبیرخانه ارسال شد. در بخش انیمیشن خارجی 341 فیلم و 64 فیلم به عنوان انیمیشن ایرانی معرفی شدند. در بخش مستند بلند خارجی، 192 فیلم و 23 فیلم بلند ایرانی به دبیرخانه راه یافتند و برای انتخاب به هیئت داوران معرفی شدند.
گروه ملی
گروه کشوری پنجاه و سومین جشنواره بینالمللی فیلمهای علمی، آموزشی و پرورشی رشد در دو گروه دانشآموزی و فرهنگی و در مجموع 56 اثر از گروه دانشآموزی، 28 اثر پویا، 18 فیلم کوتاه داستانی و فیلم دریافت شد. 10 فیلم مستند کوتاه به اداره ثبت تحویل شد. همچنین در مجموع 82 فیلم از گروه فرهنگیان، 1 فیلم در بخش مستند بلند، 16 فیلم و 3 فیلم بلند در بخش انیمیشن، 37 فیلم کوتاه داستانی و 16 فیلم به دبیرخانه ارسال شد. 25 فیلم مستند کوتاه، در مجموع 82 اثر به دبیرخانه جشنواره پنجاه مراجعه کردند و سومین گروه فرهنگیان را تشکیل دادند.
آثار وارد شده در بخش مسابقه جشنواره بین المللی رشد
از مجموع آثار راه یافته به بخش مسابقه پنجاه و سومین جشنواره بین المللی فیلم های علمی، آموزشی و آموزشی رشد در گروه بین المللی، 14 اثر از 122 اثر در گروه بین المللی در بخش خارجی انتخاب شدند. 9 فیلم در بخش مستند کوتاه و در بخش مستند کوتاه ایران به مرحله ارزیابی نهایی راه یافتند. در همین گروه 8 فیلم در بخش داستان خارجی و 17 فیلم در بخش داستان ایرانی به رقابت می پردازند. همچنین 5 فیلم بلند خارجی و 5 فیلم بلند ایرانی نیز اکران شد. در بخش انیمیشن خارجی، 25 فیلم انیمیشن ایرانی و 29 فیلم و در بخش مستند بلند خارجی، 6 فیلم و 4 مستند بلند ایرانی طی سه روز برای ارزیابی نهایی ارسال میشوند. بخش ملی پنجاه و سومین جشنواره بینالمللی فیلمهای علمی، آموزشی و پرورشی رشد در پنجاه و سومین جشنواره بینالمللی فیلمهای علمی، آموزشی و آموزشی رشد متشکل از دو گروه آثار دانشآموزی و فرهنگی و در مجموع ۲۷ اثر از این گروه حضور یافت. 13 اثر پویا، 10 فیلم کوتاه داستانی و 4 فیلم کوتاه مستند در رقابت هستند. همچنین 27 فیلم از گروه فرهنگیان به پنجاه و سومین جشنواره بینالمللی فیلمهای علمی، آموزشی و تربیتی رشد، هفت فیلم و دو فیلم بلند، 11 فیلم کوتاه داستانی و هفت فیلم کوتاه مستند در بخش پویا راه یافتند. در مجموع 27 فینال در شش نمایش داوری خواهند شد.
بخش اسکریپت
در پنجاه و سومین جشنواره بینالمللی فیلمهای علمی، آموزشی و پرورشی رشد، تیم داوری پنج نفره که در مجموع به 83 فیلمنامه رسید، 83 فیلمنامه را مطالعه و سپس 17 فیلمنامه را برای مسابقه نهایی معرفی کردند.
آثار وارد بخش انتخاب شدند
مجموع آثار انتخاب شده در گروه بین المللی
از مجموع آثار برگزیده در گروه بینالمللی پنجاه و سومین جشنواره بینالمللی فیلمهای علمی، آموزشی و آموزشی رشد، از مجموع 799 اثر برگزیده در گروه بینالمللی، 210 اثر در بخش مستند کوتاه خارجی و تعداد آثار قرار دارند. در بخش مستند کوتاه ایران 55 است. فیلم انتخاب شده است. از همین گروه 116 اثر در بخش داستان خارجی و 180 فیلم در بخش داستان ایرانی به رقابت اصلی جشنواره راه یافتند. همچنین 30 فیلم بلند خارجی و 18 فیلم بلند ایرانی از سوی هیات انتخاب نامزد شدند. برای صعود به مرحله بعدی در بخش انیمیشن خارجی، 63 فیلم و 65 فیلم به عنوان انیمیشن ایرانی معرفی شدند. در بخش مستند بلند خارجی، 41 فیلم و 21 فیلم ایرانی از سوی هیات انتخاب نامزد مسابقه شدند.
گروه ملی
کمیته انتخاب آثار با مجموع 48 اثر از دو گروه دانشآموزی و فرهنگی در بخش ملی پنجاه و سومین جشنواره بینالمللی فیلمهای علمی، آموزشی و تربیتی راهی مرحله اصلی میشود. 22 اثر پویا، 17 فیلم کوتاه داستانی و 9 فیلم کوتاه مستند با حضور دانشجویان انتخاب شد. همچنین این انتخاب شامل 80 فیلم شامل یک فیلم در بخش مستند بلند و 16 فیلم در بخش پویا بود که توسط هیئت داوران متشکل از گروه فرهنگیان مورد ارزیابی قرار گرفت و سه فیلم بلند و 36 فیلم کوتاه داستانی. و 24 فیلم کوتاه مستند. در مجموع 82 اثر توسط هیات انتخاب ارزیابی به مرحله بعد راه یافتند.
بررسی اطلاعات و آمار مندرج در هر بخش از این گزارش، سندی روشن و غرورآفرین برای برگزارکنندگان این دوره از جشنواره بینالمللی رشد است. شرح آماری جامع از روند تحقق این رویداد ملی و فرهنگی به خوبی نشان دهنده رشد روزافزون آثار، روند ارزیابی، انتخاب های کارشناسی و صحیح، نظارت بر بازخورد کمی و کیفی از ارائه آثار، کسب شهرت بین المللی و ارتقای سطح کیفی آثار است. مرحله. یکی از نوآوریهای این جشنواره که نسبت به سالهای گذشته آثار بیشتری تولید میکند و تجربیات فیلمسازان جوان را بیشتر و موثرتر گرد هم میآورد، نه تنها باعث ایجاد امید و نشاط در نسل جوان کشور میشود، بلکه شاهد آن نیز خواهد بود. حضار؛ این روند رشد به طور فزاینده ای ادامه خواهد یافت.