وزیر خارجه انگلیس در گفتوگویی با روزنامه انگلیسی تلگراف، اظهار کرد که مخالف ایده “تروریستی” دانستن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.
«دیوید کامرون» وزیر خارجه کنونی و نخست وزیر سابق انگلیس در مصاحبه با روزنامه تلگراف گفت که با درخواست برخی از نمایندگان محافظه کار در مجلس عوام مبنی بر تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مخالف است. سپاه «سازمان.
اگرچه این مقام انگلیسی با “تروریست” خواندن سپاه مخالف بود، اما همچنان از تحریم همه جانبه آن نهاد حمایت می کرد.
وی به خبرنگار روزنامه انگلیسی گفت: ما سپاه را کاملا تحریم کرده ایم. اخیراً رویکرد جدیدی برای تحریم اعضای سپاه به صورت انفرادی ارائه کرده ایم. اقدامی که شما می گویید (تروریست خواندن سپاه) چیزی است که نه سرویس های اطلاعاتی می خواهند و نه پلیس انگلیس. بنابراین، من فکر می کنم که موضع (فعالی) ما درست است.
این مقام انگلیسی همچنین ایران را به دخالت در امور منطقه متهم کرد و مدعی شد کشورمان در حمله 16 مهرماه حماس و عملیات طوفان الاقصی نقش مستقیم داشته است. عملیاتی که مقامات ایرانی ضمن اعلام حمایت خود، هرگونه نقشی در برنامه ریزی یا اجرای آن را تکذیب کرده اند.
ایران نفوذ مخربی در منطقه و جهان دارد!
کامرون همچنین حملات یمن به کشتیهایی که به سمت فلسطین اشغالی حرکت میکنند را از دید تهران دید و مدعی شد: «ایران نفوذ مخربی در منطقه و جهان دارد و در این شکی نیست.» حوثیها (انصارالله)، حزبالله و مرتبط با ایران. گروه هایی در عراق که به پایگاه ها و نیروهای آمریکایی و انگلیسی حمله کرده اند. و البته حماس!
به گفته وزیر خارجه انگلیس، غرب باید به تهران این پیام را بدهد که «این اقدامات تنشزا را تحمل نخواهد کرد». وی همچنین گفت: بلوک قدرت غرب باید یک نیروی بازدارنده قوی علیه ایران تشکیل دهد.
وی در ادامه ادعاهای بی اساس خود گفت: میزان خطر و ناامنی در دنیا نسبت به سال های گذشته به سطوح بسیار بالایی رسیده است و ایران نیز بخشی از این تصویر است.
غذا، دارو، آب و سرپناه را نمی توان برای مقاصد نظامی استفاده کرد
کامرون که کشورش از رژیم صهیونیستی حمایت می کند، در ادامه این مصاحبه بر لزوم افزایش کمک های بشردوستانه به غزه تاکید کرد: غذا، دارو، آب، سرپناه. از آنجایی که نمی توان از این اقلام برای مقاصد نظامی استفاده کرد، باید تا حد امکان بسیاری از این اقلام (به غزه) ارسال شود.
وی با این وجود اظهار داشت که نگرانی رژیم صهیونیستی در مورد احتمال استفاده حماس از کمک های بشردوستانه برای اهداف نظامی را درک می کند، اما تصریح کرد: اسرائیل می خواهد در امنیت باشد (کمک ها ماهیت انسان دوستانه دارند). اما باید در این چارچوب کمک بیشتری ارسال شود.
این دیپلمات ارشد بریتانیایی بر آنچه که «حق اسرائیل برای وجود، دفاع از خود و مقابله با حماس» میخواند، تأکید کرد، اما ادامه داد: این بدان معنا نیست که کمکهای بشردوستانه یا رعایت قوانین بشردوستانه بینالمللی نمیتواند مداخله کند.
با این حال، کامرون گفت که جنبش مقاومت فلسطین جایی در دیدگاه بریتانیا برای آتش بس دائمی ندارد و باید نابود شود. وی گفت: بحث در مورد راه حل دو دولتی تنها در صورتی امکان پذیر است که بدون حضور حماس در منطقه آتش بس حاصل شود.
انبارهایی که پس از انتقال اسلحه به اوکراین تخلیه شده اند باید پر شوند
دیوید کامرون در ادامه گفتگوی خود با روزنامه تلگراف، “تهدید امنیت جهانی ناشی از حمله روسیه به اوکراین” را برجسته کرد و یادآور شد که انگلیس در سال های 2022 و 2023 با بیش از 2 میلیارد پوند به اوکراین کمک کرده است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این کمک ها در سال آینده ادامه خواهد داشت یا خیر، پاسخ داد: بله، فکر می کنم حتی بتوانیم آن را افزایش دهیم. ما همچنین در حال بررسی هستیم که چه کمک هایی می توانیم به صورت چند ساله اعطا کنیم.
وی همچنین گفت: شرکتهای دفاعی بریتانیا باید تولید تسلیحات و تجهیزات نظامی را افزایش دهند تا انبارهای بریتانیا را که با ارسال تسلیحات به اوکراین تخلیه شدهاند، پر کنند. کامرون ادامه داد: ما باید ببینیم که افزایش ذخایر تسلیحات ما هم برای اوکراینیها و هم برای خودمان – در دنیای خطرناک امروز – مفید است.