به گزارش بازتاب آنلاین به نقل از ایلنا، هارداد ویس کرمی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در تشریح حضور برخی از نوجوانان فعال در فضای مجازی در برنامه های تلویزیونی و تغییر معنای موفقیت انسان موفق در ذهن نوجوانان: یکی یکی از موضوعاتی که در جامعه تاثیر بسزایی دارد، معرفی الگوها به ویژه برای جوانان و نوجوانان در بخش آموزش است. یکی یکی از موثرترین کارها برای آموزش آنهاست.

یکی از اعضای کمیسیون آموزش مجلس پرسید: بهترین زمان برای معرفی الگو چه زمانی است؟ وی گفت: مدلینگ زمانی بهتر عمل می کند که صدا و سیما به عنوان رسانه ملی مخاطبان بیشتری داشته باشد و البته اکثر مردم به برنامه های رادیو و تلویزیون کوک می کنند زیرا مخاطبان تلویزیون همیشه زیاد نیستند اما در روزهایی مانند نوروز یا شب یلدا و. مخاطبان رادیو و تلویزیون در سایر اعیاد و مراسم مذهبی ملی افزایش خواهند یافت.

ویس کرمی تاکید کرد: یکی یکی از ظرفیت های مهم کشور که از بودجه بیت المال نیز استفاده می کند و به فرموده امام خمینی (ره) می تواند دانشگاه باشد صدا و سیما است. در این زمینه باید نخبگان ما را معرفی کرد که باید الگوی جوانان فعلی و آینده کشور باشند. اینکه ما در یک همایش محدود از یک نخبه تجلیل و معرفی می کنیم، موفقیت چندانی ندارد و قابل مقایسه با زمانی نیست که این افراد از یک برنامه تلویزیونی پرمخاطب آمده اند، زمانی که اکثر مردم حوصله و وقت بیشتری داشتند. تماشای برنامه های رادیویی و تلویزیونی معرفی می شوند.

وی ادامه داد: دقیقاً در این روزهای پرمخاطب است که صدا و سیمای ما در حال روتین شدن است و به جای استفاده از ظرفیت موجود که هر دو نفر از خزانه دولت به دست می‌آورند، به نفع مسائل کلان، فرهنگی و … بهبود آموزشی جامعه بیشتر به دنبال افراد مشهور است. آنها از کشور خارج می شوند که گاهی مشکل ساز می شود و موارد زیادی بوده که متاسفانه در شرایط حساس کشور، برخی از این سلبریتی ها دقیقاً برعکس رفتار کرده اند و نه تنها کمکی به کشور نکرده اند، بلکه آنها در این روزهای حساس نیز از نقاط ضعف کشور بوده اند.

نماینده مردم خرم آباد و چگانی در شورای اسلامی توضیح می دهد که سد و سیما یکی یکی از راه های بسیار مهم برای معرفی نخبگان کشور است، افزود: این عزیزان باید در رسانه ملی دیده و شنیده شوند تا احساس کنند کشور به فکر نخبگان است و با این کار آنها نیز خواهند بود. احساس می کنند از نظر رسانه ملی نخبه هستند. یک ارزش است.

وی افزود: وقتی سلبریتی بودن را به عنوان یک ارزش مطرح می کنیم، طبیعتاً جوانان فکر می کنند که نخبه بودن مهم نیست و با هدف دیده شدن و جلب توجه، چه درست و چه نادرست، بازی می کنند.

ویس کرمی گفت: دیده شدن لزوما به معنای دیده شدن افراد مثبت نیست، بلکه بسیاری از افراد به دلیل بعد منفی، جلب توجه می کنند و دیده می شوند. حتی در مورد موضوعات تخصصی مانند دین، مذهب، فرهنگ و غیره، رادیو و تلویزیون گاهی اوقات به افراد مشهوری مراجعه می کنند که ممکن است علاقه ای به بحث نداشته باشند. فرض کنید می خواهند در تلویزیون درباره حضرت زهرا(س) صحبت کنند; در چنین موضوعی حتما باید از یک عالم آگاه و متدین مشورت کرد، اما می بینیم که در این موارد مثلا صدا و سیما سراغ بازیگران می رود! طبیعتا یک بازیگر آنچه خودش هست و می‌داند را مطرح می‌کند که نوعا مبت‌نی بر دانش و پژوهش هم نیست و این یعنی دور باطل که فرهنگ جامعه را از این موضوع در هجمه قرار می‌دهیم و این تازه غیر از آن هجمه‌های فرهنگی است که از بیرون بیرون می‌آید. ما وارد کنید که کار می کند.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در ادامه با اشاره به اینکه برنامه های صدا و سیما گاهی می تواند در آسیب زدن به هویت کشور موثر باشد، گفت: امیدواریم با رویکرد جدیدی که رئیس سازمان صدا و سیما مدعی است موارد فوق الذکر شود. محقق می شود.» موارد اصلاح می شود.» و به ارزش ها و معیارهای درست روی آوریم تا بتوانیم هر چه بیشتر بر افتخارات ملی و دینی خود تمرکز کنیم و نه تنها در جهت شهرت و دیده شدن برخی افراد.

ویس کرمی خاطرنشان کرد: این رویکرد برای دعوت از مهمان شاید اشتباه محاسباتی بوده است. امروز مردم برای قبولی فرزندشان در یک رشته خوب در یک دانشگاه معتبر چقدر پول می دهند؟! این بدان معناست که علم و دانش و همچنین پیشرفت تحصیلی فرزندان آنها بسیار مهم است. بنابراین وقتی تلویزیون ملی نخبگان ملی را مهمان برنامه های درجه یک می کند، با یکی تیر دارای دو علامت است. باعث دلگرمی و امید بخشی به نخبگان شده و پیام اهمیت دانش و علم را به جامعه به عنوان یک رسانه ملی رسانده است، در حالی که بیننده تلویزیون در این موارد قطعا افزایش خواهد یافت.

این نماینده مجلس گفت: برخی از صدا و سیما و تهیه کننده ها به این نکته توجه نمی کنند که قشر زیادی از مردم ایران ارزشی هستند و ارزش های ملی و مذهبی برایشان مهم است و وقتی می بینند پخش شده است. وقتی صحبت از محتوای سطحی به میان می‌آید، حاضر نیستند وقت بگذارند و چنین برنامه‌هایی را دنبال کنند.

وی افزود: وقتی تلویزیون مخاطب فهیم و متفکری پیدا می کند با برنامه های سطحی و سطحی آن ها را از دست می دهد، متأسفانه همیشه این اشتباهات محاسباتی را داشته ایم. چطور می شود که مثلاً برنامه ای در مورد کنکور سه ساعت از رادیو پخش می شود و در واقع حجم عظیمی از پیام ها و تماس ها وجود دارد؟ اگرچه برنامه ای علمی است، اما دغدغه مردم ماست و افراد زیادی به این گونه برنامه ها گوش می دهند.

ویس کرمی ادامه داد: به گفته نیل پستمن، محقق آمریکایی ارتباطات، همه چیز در رسانه ها ابتدا تبدیل به سرگرمی می شود و سپس مطرح می شود و طرح همه چیز در قالب موضوعات سرگرمی در درازمدت باعث انحطاط فرهنگی جامعه و پس از آن می شود. . ارزش ها زیر سوال می رود.




اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *