میوه این گیاه بیضی شکل و قهوه ای رنگ است. از ریشه این گیاه نوعی صمغ به نام آنغوزه استخراج می شود که طعمی گازدار و تقریباً تند دارد و بویی شبیه بوی نامطبوع ترکیبات گوگردی تشکیل دهنده قسمت دارویی گیاه دارد.

به گزارش روزیاتو، در ادامه با آنغوزه و خواص درمانی این گیاه که به عنوان ادویه در آشپزی نیز استفاده می شود، بیشتر آشنا خواهیم شد.

خواص محرک

املاک زیادی به آنغوزه نسبت داده می شود. متأسفانه تحقیقات کمی در مورد فواید یا عوارض جانبی این گیاه انجام شده است. با این حال می توان گفت که این گیاه دارای خواص بالقوه بسیاری است.

سرشار از آنتی اکسیدان

صمغ آنغوزه منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها است. آنتی اکسیدان ها از سلول های شما در برابر آسیب های احتمالی ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کنند. در نتیجه، این ترکیبات ممکن است از بدن در برابر التهاب مزمن، بیماری قلبی، سرطان و دیابت نوع 2 محافظت کنند. صمغ آنغوزه حاوی مقادیر زیادی ترکیبات فنلی مانند تانن و فلاونوئید است. این ترکیبات به دلیل اثرات آنتی اکسیدانی قوی خود شناخته شده اند.

اگرچه مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی فعالیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی صمغ آنغوزه را تایید می کند. با این حال، تحقیقات بیشتری برای تعمیم این نتایج به انسان مورد نیاز است. همچنین مشخص نیست که صمغ این گیاه در صورت استفاده به مقدار کم در پخت و پز می تواند این فواید را داشته باشد یا خیر.

آنغوزه چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

برای هضم غذا مفید است

یکی یکی از رایج ترین کاربردهای صمغ آنغوزه کمک به سوء هاضمه است. یک مطالعه 30 روزه روی 43 بزرگسال که از سوء هاضمه متوسط ​​تا شدید رنج می بردند، مورد بررسی قرار گرفت. افرادی که دو بار در روز کپسول 250 میلی گرمی آنگوزه مصرف می کردند، بهبود قابل توجهی در نفخ، هضم و کیفیت کلی زندگی در مقایسه با گروه دارونما گزارش کردند.

حدس بزنید چه کسی این مطالعه را تامین مالی کرده است؟ اگر اینطور بگوییم احتمالاً می خندید! این مطالعه توسط یک سازنده مکمل های غذایی تامین مالی شد که ممکن است بر نتایج تاثیر بگذارد. کی گفته ماست من ترش است؟ احتمالا هیچ کس!

با این حال ثابت شده است که صمغ آنغوزه با افزایش فعالیت آنزیم های گوارشی به تقویت هضم غذا کمک می کند. در واقع می تواند باعث افزایش ترشح صفرا از کبد شود که برای هضم چربی لازم است. علاوه بر این، این ادویه برای جلوگیری یا کاهش گاز بعد از غذا استفاده می شود که البته توسط هیچ تحقیقی تایید نشده است.

کاهش علائم سندرم روده تحریک پذیر

سندرم روده تحریک پذیر یا IBS یک بیماری مزمن گوارشی است که با درد یا ناراحتی شکم، نفخ و گاز و همچنین یبوست، اسهال یا هر دو مشخص می شود. از آنجایی که در بالا در مورد اثرات بالقوه انیسون بر هضم صحبت کردیم، تصور می شود که ممکن است به کاهش علائم مرتبط با IBS کمک کند.

می توانید به جای سیر و پیاز در آشپزی از صمغ آنغوزه استفاده کنید. پیاز و سیر حاوی مقادیر زیادی فروکتان هستند، یک کربوهیدرات غیرقابل هضم و قابل تخمیر که ممکن است در برخی از افراد مبتلا به IBS باعث ناراحتی گوارشی شود. جالب است بدانید که صمغ آنغوزه طعمی شبیه سیر و پیاز دارد.

اثرات ضد باکتریایی، ضد قارچی و ضد میکروبی

مطالعات نشان داده اند که صمغ آنغوزه ممکن است اثرات ضدباکتریایی، ضد قارچی و ضد میکروبی داشته باشد. این امکان وجود دارد که در برابر عوامل بیماری زا مانند انواع مختلف باکتری استرپتوکوک نیز اثر محافظتی داشته باشد.

فشار خون پایین

با نام یکی یکی از خواص صمغ آنغوزه این است که می تواند به کاهش فشار خون کمک کند. به عبارت دیگر، با شل کردن عروق خونی به کاهش فشار خون کمک می کند. متاسفانه تحقیقات در این زمینه فقط به حیوانات محدود می شود.

اثرات ضد سرطانی

اگر ما بخواهیم یکی می توان در مورد سایر اثرات احتمالی صمغ انگوزه از جمله اثرات ضد سرطانی آن صحبت کرد. صمغ این گیاه ممکن است به توقف رشد و گسترش برخی از سلول های سرطانی از جمله سرطان سینه و کبد کمک کند.

سلامت مغز

یکی یکی از فوایدی که به صمغ آنغوزه نسبت داده می شود، محافظت از سلامت مغز است. مطالعات مختلف حیوانی نشان داده است که صمغ غاز ممکن است اثرات محافظتی در برابر آسیب عصبی و از دست دادن حافظه در مغز داشته باشد.

کاهش علائم آسم

باز هم مطالعات حیوانات! این مطالعات نشان داده اند که صمغ آنغوزه ممکن است اثرات آرام بخش بر روی عضلات صاف مجاری هوایی داشته باشد. این موضوع در درمان آسم مهم است.

کاهش قند خون

برای بررسی این ویژگی تحریک‌کننده، آزمایش‌هایی روی موش‌ها انجام شده است. در نهایت، این مطالعات نشان می دهد که عصاره صمغ آنغوزه به کاهش سطح قند خون ناشتا کمک می کند.

از دیگر ویژگی های گیاه آنغوزه

درمان یبوست
حملات هیستریک
هضم غذا
ویژگی آنتی بیوتیکی
درمان عفونت قارچی معده
کزاز، درمان یرقان
مسکن گوش درد
بهبود بینایی

آنغوزه در طب سنتی

آنغوزه در طب سنتی طبع گرم و خشکی دارد.
بادشکن و مقوی معده است.
می توانید از فواید آنغوزه در رفع بلغم مجاری تنفسی و معده بهره مند شوید.
سرما باعث تقویت رحم می شود.

عوارض استفاده از محرک

اعتقاد بر این است که مقادیر مورد استفاده در پخت و پز بی خطر هستند. با این حال، مطالعات حیوانی نشان می دهد که دوزهای بالای آنگوزن می تواند باعث گاز، اسهال، اضطراب، سردرد و تورم دهان شود.

از آنجایی که تحقیقات بسیار کمی در مورد آنغوزه انجام شده است، مصرف آن در کودکان، زنان باردار و شیرده توصیه نمی شود. زیرا حتی احتمال سقط جنین نیز وجود دارد. علاوه بر این، افرادی که از داروهای فشار خون یا رقیق کننده های خون استفاده می کنند باید از مصرف مکمل های این گیاه خودداری کنند.

اگر مبتلا به صرع یا بیماری های سیستم عصبی مرکزی هستید که می تواند باعث تشنج شود، نباید از این دارو استفاده کنید.

از طرفی اگر عفونت گوارشی یا سایر بیماری های گوارشی دارید از آن استفاده نکنید.

آنغوزه ممکن است بر کنترل فشار خون تأثیر بگذارد، بنابراین اگر مشکل فشار خون دارید از مصرف آن خودداری کنید.

همچنین نگرانی هایی وجود دارد که آنگوز ممکن است خطر خونریزی در حین و بعد از جراحی را افزایش دهد، بنابراین مصرف آن را حداقل 2 هفته قبل از جراحی برنامه ریزی شده قطع کنید.

چگونه از محرک استفاده کنیم؟

می توانید از آنغوزه به صورت پودر، روغن و ادویه در غذاهای مختلف استفاده کنید.

صمغ این گیاه را می توان در آب حل کرد و یا با مخلوط کردن آن با عسل، فلفل و روغن زیتون مصرف کرد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *