ایرنا نوشت: «ناصر طهماسب» نمونه بارز هنرمندی با صدای جادویی بود. یک روانشناس حرفه ای که کالبدشکافی عمیقی از نقش داشت و توانایی داشت تا متناسب با درونیات بازیگر، تیپ‌سازی کند و آن پیچیدگی‌های رفتاری را برای مخاطبش ساده کند.

ناصر طهماسب نیز رفت تا نسل طلایی دوبله ایران، یکی دیگر  از برجسته‌ترین مهره‌های خود را از دست بدهد. مهره‌ای که از همان دهه ۶۰ و ۷۰، بسیاری را با صدای خود، عاشق سینما کرد. بازیگران تراز اول را به ما نشان داد و سبب شد تا ویژگی های شخصیت آن بازیگر، برای مخاطبان جدی سینما، درونی شود.

همانطور که همکارانش نیز تایید کردند، طهماسب با صدای جادویی خود بینشی روانی نسبت به نقش داشت. قبل از دوبلور شدن با مفاهیم روانشناسی آشنا بود. تیپ و منش را می شناخت و بر این اساس به فردی که صدایش روی او می‌رفت، وزن می‌داد.. او در تحلیل و تعامل متقابل با بازیگر، حال و هوای او را به هم زد و با این کار، درک فیلم را برای مخاطب آسان کرد. آیا می توان صدای جادویی او را در مظنونین همیشگی را از یاد برد؟ اگر آن صدا متعلق به کوین اسپیسی نبود، آیا شاهکار برایان سینگر آن امسال برای ما جاودانه می ماند؟

آیا ممکن است چهره هایی مانند جک نیکلسون، گری گرانت، هنری فوندا، گری اولدمن، دانیل وجود داشته باشند؟ دیلوئیس گری کوپر و کریستوف والتز را بدون صدای جادویی طهماسب به یاد آورد. این اسامی را بررسی کنید همگی بازیگرانی جریان ساز با زندگی درونی پیچیده هستند، اما طهماسب با تفسیر روانشناختی خود از این روحیات، این پیچیدگی را برای ما آسان کرده است.

بنابراین، کاری که طهماسب با شخصیت هایش انجام داد فقط دوبله  نبود; این در مورد دمیدن زندگی به این مردم در قالب داستان و نزدیک کردن آنها به درک زمان ما بود. تحمل صدای طهماسب هرگز در یک چرخه تک بعدی حرکت نکرد. هرگز محدود به یک صدای خاص، به عنوان مثال یک لحن حماسی نبود. صدای او بسته به دنیای درونی شخصیت توانایی انعطاف پذیری در سطوح مختلف را داشت و دقیقاً به همین دلیل بود که توانست به زبان چندین بازیگر درجه یک و جریان ساز صحبت کند.

یکی از نقاط قوت او در سریال «هزارداستان» این بود که طهماسب 8 صدای متفاوت در این اثر درخشان داشت و نقش ویژه ای در ماندگاری کار علی حاتمی داشت. تبجر و استعداد خاصی در ارائه تیپ های کمدی جدی با لهجه های مختلف داشت که به خوبی بازی می کرد.

یکی از مصداق های جدی عنوان «صدای جادویی» که عموماً برای صداپیشگان مجرب به کار می رود، ناصر طهماسب بود که با شور و اشتیاق به کار خود ادامه داد و با وجود کسالت، حتی اخیراً با قاطعیت و استواری در استودیو حاضر شد و به اجرای برنامه پرداخت.

طهماسب مرطوب; مردی که با صدایش ترند ایجاد می کند

شادروان طهماسب دوبلور بلال حبشی در فیلم محمد رسول الله

طهماسب واقعاً یکی از دوبلورهایی بود که جایگزینی ندارد. او به تنهایی خیلی از علاقه مندان به سینما را به خود جذب کرد و این هنر را برایشان جذاب کرد. جذابیت صدای طهماسب در ماندگاری آثارش نقش ویژه ای داشت و همین نکته بارز او را از بسیاری از فعالان عرصه دوبله متمایز می کرد.

 ناصر طهماسب در سکوت کامل خبری درگذشت و در سکوت کامل به خاک سپرده شد و آخرین مرحله زندگی او نیز زندگی آرام بود. هنرمندی که علیرغم شهرت و محبوبیت زیادش هرگز وارد حاشیه نشد و به همگامی و استعداد ذاتی که تا آخرین روزهای زندگی در وجودش نهادینه شده بود وفادار ماند در حالی که خاطرات زیادی را برای ما به ارمغان آورد که او را سربلند کرد. .

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *