پاستیل را به کودکان زیر دو سال ندهید، چرا که سیستم گوارشی و ایمنی ضعیف و حساسی دارند و خوردن این نوع خوراکیها برایشان خطرناک است. همچنین، شیرخواران ممکن است تکهای از پاستیل را با دندان جدا کرده و با قورت دادن آن در داخل نای، خفگی برای آنها ایجاد کند.
پاستیل ها نه تنها برای کودکان مفید نیستند، بلکه به دلیل مواد نگهدارنده ای که دارند، سیستم گوارشی بسیار ضعیف و حساس کودکان را تحت تاثیر قرار می دهند و باعث اختلالات گوارشی و حتی سرطان در دوران کودکی می شوند.
مضرات پاستیل برای کودکان
به گزارش ایسنا، علاوه بر انواع تنقلات و خوراکی هایی که امروزه در مغازه ها و فروشگاه ها به چشم می خورد، پاستیل نیز موجود است. یکی یکی از جذاب ترین آنها محسوب می شود. این غذای لطیف و چسبناک که در شکل ها و رنگ های مختلف تهیه می شود هم خوشمزه است و هم مورد علاقه کودکان است.
به گفته متخصصان تغذیه، تنها ژلاتین به تنهایی می تواند در تقویت استخوان ها، غضروف ها و تامین ویتامین های مورد نیاز بدن موثر باشد و برای سلامت پوست، مو و سایر بافت های بدن مفید باشد، اما این دلیل قابل قبولی برای انواع ژله ها و ژله ها نیست. ژله خواص ژلاتینی را که کودکان به آن نیاز دارند جایگزین پاستیل کنید.
زیرا نوع پروتئین موجود در ژله و پاستیل بسیار کمتر از پروتئین گوشت، شیر و تخم مرغ است و فاقد بسیاری از مواد لازم برای بدن است. علاوه بر این، ارزش غذایی این گونه مواد غذایی در مقایسه با سایر پروتئین ها پایین است و منبع کافی و کاملی برای تامین کلسیم و سایر ریزمغذی های مورد نیاز بدن نیستند، بنابراین به گفته متخصصان تغذیه; انواع پاستیل ها و ژله ها را نمی توان با مواد غذایی دیگر جایگزین کرد و باید در مصرف آنها به اعتدال توسط کودکانمان استفاده شود.
آنچه که لازم است از این خوراکی خوش آب و رنگ بدانید
هرگز پاستیل ها را در جای گرم نگهداری نکنید و هنگام خرید حتما آن ها را در قفسه هایی دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید. پس از خارج کردن پاستیل از بسته بندی آن را در ظرفی نگهداری کنید. زیرا حالت چسبندگی آن گرد و غبار و آلودگی های محیط را جذب می کند. هرگز پاستیل شل نخرید. ضمن اینکه این قرص ها بهداشتی نبوده و مورد تایید وزارت بهداشت نیستند.
به کودکان زیر دو سال پاستیل ندهید. از آنجایی که سیستم گوارشی و ایمنی این کودکان ضعیف و حساس است، خوردن چنین غذاهایی برای آنها خطرناک است. علاوه بر این، نوزادان می توانند یک تکه پاستیل را با دندان های خود بگیرند و آن را در نای خود فرو ببرند و باعث خفگی آنها شود.
به جای خرید پاستیل با روکش قند، انواع ساده و بدون شکر بخرید. به کودک خود یادآوری کنید که بعد از خوردن پاستیل دندان هایش را مسواک بزند. زیرا قند موجود در پاستیل باعث پوسیدگی دندان می شود. هنگام دادن پاستیل به کودک، مصرف تنقلات شیرین و سایر مواد قندی را کاهش دهید.
والدین توجه داشته باشند در خصوص مصرف پاستیل و غذاهای مشابه در کودکان بیش فعال، دیابتی و دارای اضافه وزن با پزشک مربوطه مشورت کنند.
پاستیل نباید جایگزین وعدههای غذایی شود
«سیمین واقفی» متخصص تغذیه در این باره می گوید: به طور کلی انواع پاستیل و ژله ارزش غذایی بالایی ندارند، بنابراین نباید جایگزین وعده های غذایی شوند، زیرا این گونه غذاها معمولاً به عنوان دسر و میان وعده سرو می شوند و یک بار مصرف می شوند. یا دو بار در هفته مشکلی ایجاد نمی کند اما اگر هر روز مصرف شود و به عادت تبدیل شود باعث بی اشتهایی و کاهش میل می شود و باعث کاهش غذا خوردن در کودکان می شود حتی گاهی باعث حساسیت می شود در برخی از کودکان مبتلا به آلرژی این حساسیت به صورت خس خس سینه یا کهیر دیده شده است، بنابراین لازم است در این مورد دقت شود.
اگر از پاستیل برای کودکان استفاده می شود، بهتر است از قرص های حاوی ویتامین C و مولتی ویتامین استفاده شود. از طرفی شیرینی کمتری در این نوع پاستیل ها نسبت به سایر تنقلات وجود دارد. یکی یکی از سالم ترین غذاها برای کودکان و بسیار بهتر از سایر غذاهای شور یا بسیار شیرین است.
وی ادامه داد: هیچ تفاوتی بین نوشابه و پاستیل میوه ای وجود ندارد، فقط اسانس های به کار رفته در آنها متفاوت است، علاوه بر این، رنگ، شفافیت و شفافیت و همچنین تست های میکروبی معیارهای قابل قبولی برای ارزیابی یک پاستیل خوب است.
با خلاقیت ارزش تغذیهای خوراکیهای ژلهای را بالا ببرید
اگر کودکی دارید که سوءتغذیه دارد و فقط می خواهد این تنقلات را بخورد، هرگز وعده غذایی اصلی او را با ژله لوبیا و پاستیل جایگزین نکنید. اما برای اینکه ارزش غذایی ژله های مورد علاقه کودکتان را افزایش دهید، بهتر است قبل از بستن ژله، انواع میوه های مورد نظر خود را اضافه کنید. اما در ژله از کیوی، آناناس، انجیر و انبه استفاده نکنید زیرا باعث آبکی شدن ژله و جلوگیری از سفت شدن آن می شود. مرکباتی مانند پرتقال و نارنگی را باید با پوست نازک به ژله اضافه کنید تا از تمام شدن آنها جلوگیری شود.
در برخی موارد مشاهده می شود که برای زیبایی ظرف ژله، انواع پاستیل روی ژله های نیمه بسته قرار می گیرد و این امر باعث می شود تا بچه ها سطح زیرین ژله را آب کرده و سطح بالایی ژله را شل کنند. وقتی فرصت کردید از خوردن آن خودداری کنید، یک لیوان بستنی وانیلی به پودر ژله ای که در آب داغ حل کرده اید اضافه کنید، این کار کالری و ارزش غذایی ژله را بسیار افزایش می دهد.
نظارت والدین مهم است
کارشناس صنایع غذایی دکتر محمد حسین عظیمی در این باره می گوید: مصرف ژلاتین خالص برای همه افراد از جمله رژیم های غذایی توصیه می شود.چون این ماده سرشار از پروتئین بوده و کالری زیادی ندارد.در صورت ترکیب با رنگ های مختلف طبیعی است. و عرقیات مصنوعی و شکر مخلوط شود باید در مصرف آن متعادل باشد زیرا در فرآیند تولید پاستیل از مقداری قند و رنگ و اسانس خوراکی استفاده می شود که برای افراد چاق و کودکان مفید نیست.زیر 2 سال چون دستگاه گوارش آنها حساس است، آنها نباید غذاهای حاوی مواد افزودنی مصرف کنند و کودکان بالای 2 سال مجاز به مصرف روزانه آنها نیستند.
وی ادامه داد: نظارت والدین مهمترین نقش را در نحوه مصرف این گونه مواد غذایی ایفا می کند زیرا با منع مصرف این گونه تنقلات به ویژه قبل از غذای اصلی می توان از کاهش اشتها در کودکان جلوگیری کرد.
اغلب وقتی والدین می بینند که فرزندشان برای آرام کردنش به خوردن برخی غذاها اصرار می کند، بدون اینکه به عواقب آن فکر کنند، بلافاصله به درخواست کودک پاسخ مثبت می دهند، بنابراین برخی از کودکان خوردن هر روز چیپس را به عادت تبدیل می کنند. نفس می کشد برخی از افراد انواع خاصی از تنقلات را دوست دارند، برخی دیگر عاشق چیزهای شیرین و شیرین هستند و بلافاصله در مهمانی ها به سراغ ژله و غذاهای مشابه می روند.