شیما جزایری به رادیو سلامت گفت که بشقاب غذایی با بیان اینکه یکی از قوانین تغذیه سالم است، اضافه کرد: در این رژیم افراد بشقاب غذا را به دو قسمت تقسیم می کنند.

برای گزارش مهر یک قسمت (نصف) کاهو، قارچ، کلم، گوجه فرنگی، سبزیجات، هویج، سبزیجات و میوه جات پر می شود، البته مقدار سبزیجات باید بیشتر از میوه ها باشد.

وی ادامه داد: یک چهارم بشقاب باید با غلات کامل شامل نان سبوس دار، نان جو و برنج قهوه ای و ربع بعدی با پروتئین هایی مانند گوشت سفید، گوشت قرمز و ماهی پر شود.

این متخصص تغذیه در مورد مصرف مایعات در بشقاب غذایی سالم گفت: در این رژیم مصرف آب، چای کمرنگ و قهوه به شرطی که فرد دچار مشکلات گوارشی و رفلاکس معده نباشد، توصیه می شود. ضمناً دو پیمانه لبنیات مصرف شود: یک لیوان شیر و یک لیوان ماست.

وی با بیان اینکه در رژیم غذایی  «بشقاب غذایی سالم»، نوع کربوهیدرات ها مهمتر از مقدار آن است، گفت: در این رژیم از کربوهیدرات های مفید مانند غلات کامل استفاده می شود. به همین دلیل، مصرف شکر، دسر، مواد افزودنی و نوشیدنی های گازدار در برنامه غذایی سالم توصیه نمی شود.

جزایری در مورد بشقاب غذایی بیماران دیابتی ادامه داد: بشقاب غذایی بیماران دیابتی تقریباً شبیه بشقاب شام دیگران است، فقط در بیماران دیابتی سبزی های نشاسته ای را از سایر سبزیجات جدا می کنیم.

سیب زمینی، کدو، ذرت و لوبیا سبز در گروه مواد پروتئینی طبقه بندی می شوند. در حالی که برای افراد عادی پنیر در گروه لبنیات باشد.

وی افزود: رژیم غذایی افراد مبتلا به بیماری های قلبی مشابه با عموم مردم است. در نتیجه مصرف شکر بسیار کمتر خواهد شد.

این متخصص تغذیه در پاسخ به این سوال که تفاوت مصرف لبنیات در تغذیه نوجوانان و بزرگسالان چیست، گفت: بزرگسالان روزانه دو واحد لبنیات و نوجوانان سه واحد در روز لبنیات مصرف کنند.

او گفت: کنار بشقاب غذایی یک کاسه با مقدار متعادل چربی های سالم است. این روغن شامل روغن زیتون، کلزا (کلزا)، کنجد و گاهی روغن آفتابگردان و سویا است.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *