جمال شمس ضمن تعریف ذهن افزود: مغز انسان عملکرد منحصر به فردی دارد که رفتار، عواطف و تفکر را شکل می دهد.

گزارش چیزی مهر وی با اشاره به اینکه بخش مهمی از عملکرد مغز به افکار و احساسات مربوط می شود، گفت: تنظیم هیجانات، واکنش ها و رفتار، یعنی نحوه ارتباط و رفتار فرد با دیگران یا نحوه رفتار در هر موقعیتی، واکنش نشان می دهد. با این در حوزه روح مرتبط است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: مغز برای حرکت، گفتار و عکس العمل کار می کند اما گلوکز هم مصرف می کند و به انرژی نیاز دارد.

شمس با تاکید بر اینکه عملکرد ذهن و مغز با سایر اعضای بدن یکسان است، افزود: بیماری های روانی هیچ تفاوتی با سایر بیماری ها مانند بیماری های معده، قلبی و ریوی ندارند و به همین دلیل نیاز به درمان دارند.

وی با اشاره به اینکه مواد شیمیایی بر عملکرد مغز انسان تأثیر می گذارد، گفت: گیرنده ها و محرک های الکتریکی می توانند فعالیت های مغز را مختل یا مختل کنند که در نتیجه این اختلال می تواند به صورت بیماری روانی خود را نشان دهد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه برخی از بیماری ها یا اختلالاتی که در عملکرد مغز ایجاد می شود با دارو درمان می شود و یا تا حدودی کنترل می شود، ادامه داد: مسئله مهم این است که این فعالیت های بیرون و بیرون می تواند باشد. این بدان معناست که علاوه بر سلول ها، مواد شیمیایی و انتقال دهنده های عصبی، گیرنده ها نیز تأثیر دارند.

او گفت: «رویدادهایی که در دنیای بیرون اتفاق می‌افتد به روش‌های مختلفی بر مغز ما تأثیر می‌گذارد. بنابراین اگر فعالیت‌های مغز ما تحت تأثیر محیط باشد، می‌توانیم با استفاده از روش‌هایی غیر از دارودرمانی نیز بر مغز تأثیر بگذاریم.»

شمس در پاسخ به این سوال که چه زمانی مراجعه به روانپزشک یا روانشناس ضروری است؟ وی بیان کرد: اگر در سه حوزه تفکر، عواطف و رفتار مشکل داریم معمولا باید به روانشناس بالینی یا روانپزشک مراجعه کنیم.

وی با اشاره به اینکه روانشناسان بالینی از تکنیک های خاصی برای حرکت عملکرد مغز به سمت عملکرد طبیعی استفاده می کنند، ادامه داد: این متخصصان نیز با استفاده از مواد شیمیایی موجود در مغز و انتقال دهنده های عصبی این کار را انجام می دهند، بنابراین روانشناس بالینی که تکنیک های روان درمانی شناختی رفتاری را انجام می دهد و تغییراتی را که ایجاد می کند انجام می دهد. در حالت شناختی فرد در واقع یک اثر بیولوژیکی یا بیولوژیکی برای فرد ایجاد می کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه روانشناسی بالینی را به چند حوزه و تخصص تقسیم کرد و گفت: مشاوره یکی شاخه ای از روانشناسی بالینی است. افراد در زندگی روزمره و در موقعیت های مختلف یا یافتن بهترین راه حل برای مشکلات خود به کمک و مشاوره نیاز دارند. شناخت توانایی کنار آمدن با آن ضروری است.

وی افزود: روانشناسی متخصص در مشاوره، فرد سالمی را که نیاز به کمک و مشاوره دارد به بهترین راه حل هدایت می کند.

این روانپزشک ادامه داد: روانپزشکان به طور مستقیم بر تحریک الکتریکی با مواد شیمیایی و ناقل تأثیر می گذارند.

وی افزود: روانپزشکان در واقع پزشکان عمومی هستند که یک دوره تخصصی چهار ساله را در این رشته گذرانده اند.

به گزارش شمس، روانپزشکان با مشکلات تشخیص بیماری و استفاده از مواد یا داروهای شیمیایی برای عادی سازی فعالیت مغز آشنا هستند.

این روانپزشک با بیان اینکه در برخی موارد بیمار نیاز به درمان مشترک با کمک روانشناس بالینی و روانپزشک دارد، افزود: واژه «درمانگر» که امروزه بسیار مورد استفاده و استفاده مردم قرار می گیرد، طیف وسیعی را در بر می گیرد. اگر بخواهیم به صورت مشخص به موضوع بپردازیم، مشاوره در عین حال برای موقعیت هایی که فرد از بیماری یا اختلال خاصی رنج نمی برد و برای راهنمایی و مدیریت موقعیت هایی که نیاز به دانش و تخصص دارد، در نظر گرفته شده است. او با پزشک مشورت می کند، اما فرد از بیماری یا اختلالی با اثر روانگردان (مانند افسردگی، عصبانیت، اضطراب و غیره) رنج می برد و به روان درمانگر مراجعه می کند.

وی با تاکید بر اینکه در روان درمانی سبک های مختلفی وجود دارد، افزود: این نوع درمان رویکردهای متفاوتی مانند درمان های روانکاوی و شناختی رفتاری دارد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *