بر این اساس “جمعیت– به نقل از شفقنا- مدیرکل اقتصاد مقاومتی دیپلماسی وزارت امور خارجه گفت: پویایی فقه شیعه به ما این امکان را می دهد که از گسترش روابط اقتصادی خود با کشورهای جهان برای بهبود و تقویت جایگاه خود در روابط بین الملل استفاده کنیم. که هیچ کس نمی تواند هر کاری که می خواهد با ما انجام دهد

دکتر. علی چگانی، مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی وزارت امور خارجه در هجدهمین همایش تخصصی فقه سیاست خارجی نقش اقتصاد در پیشبرد اهداف سیاست خارجی در جمع محققان مؤسسه فقهی مذاهب و تمدن شیعه گفت: همیشه با پویایی و به ویژه به دلیل سرعت منطقی مشخص می شود. پویایی از زمان صاحب جواهر بیشتر با نیازها و اقتصاد امروز مطابقت دارد و این به معنای پویایی و فنی بودن فقه شیعه است.

وی افزود: متاسفانه از این ویژگی فنی فقه شیعه در زمینه ایجاد و گسترش روابط اقتصادی با خارج استفاده نشده است. لذا انتظار می رود سمینارها و وکلای ما در این زمینه دقت بیشتری داشته باشند.

سفیر سابق ایران در هند گفت: اساس روابط بین الملل بر قواعد و مقررات کنسولی استوار است و اساس و خمیرمایه قواعد کنسولی نیز پشتوانه بازرگانان است.بنابراین می توان گفت: روابط اقتصادی و تجاری. جوهر روابط بین الملل هستند. زیرا روابط تجاری و اقتصادی قدرت می آورد و اگر بخواهیم مصداق ایام فاطمیون (علیهم السلام) را مثال بزنیم، شاید بتوان گفت که هدف از تدوین پرونده فدک از نظر اقتصادی این بوده است. به طوری که می خواستند خاندان پیامبر (صلی الله علیه و آله) را از قدرت مادی دور کنند. و غصب فدک از جهاتی شبیه تحریم های دوره کنونی است که هدف از آن پاره شدن تسبیح توسعه اقتصادی کشور و افزایش هزینه های روابط اقتصادی ما با دنیا بود.

وی گفت: عملی ترین بخش ارتباط ما با دنیای خارج مبتنی بر فقه، نحوه صحبت و تفاهم، دفاع از حقوق و احترام به مرزها و درک موقعیت خود در جهان از طریق جهان است. ادبیات.” جهان. همه آنها به طور مستقیم و غیر مستقیم مبتنی بر رویه قضایی هستند که اساس قانون را تشکیل می دهد.

آقای چگنی در ادامه افزود: به عنوان مثال در مورد اهمیت وضعیت اقتصادی در روابط بین الملل، آنچه مسئول این است که روابط چین و آمریکا در این سال ها و در بدترین شرایط قطع نشود، حجم صدها میلیارد دلار تبادل و روابط اقتصادی بین این دو کشور است. . این در مورد روابط ایران و ترکیه نیز صدق می کند. حتی در مواقعی که روابط سیاسی جمهوری اسلامی ایران و ترکیه تیره بود، روابط اقتصادی برقرار بود و هرگز قطع نشد. بنابراین، منافع ملی کشورها در پیوند با منافع اقتصادی، باعث می شود که هر کشوری در ترجیحات و روابط خود با سایر کشورها این موضوع را در نظر بگیرد. و روابط کشور از نظر اقتصادی نباید تحت تأثیر این بحران ساده قرار گیرد.

سفیر سابق ایران در کوبا گفت: در دنیا هزینه تعامل با کشورها بیش از هر چیز به منافع مالی و مقیاس مبادلات اقتصادی کشورها بستگی دارد. کشور دیگری که فقط چند رابطه اقتصادی با آن داریم بالاست، وزن روابط با کشور اول طبیعتاً با کشور دوم متفاوت است و بنابراین هزینه های برخورد با آنها نیز تغییر می کند. وی افزود: کشورها سعی می کنند روابط خود را با سایر کشورها بر اساس میزان روابط اقتصادی با سایر کشورها تنظیم کنند. به همین دلیل است که ما این را می بینیم نبود روابط اقتصادی، روابط فرهنگی، مناسبات سیاسی و… تحت الشعاع قرار می گیرد.

چگانی ادامه داد: به همین دلیل درک چگونگی تاثیر روابط اقتصادی بر روابط بین الملل دانش راهبردی محسوب می شود. چرا که افراد دارای ذهنیت استراتژیک در اداره کشورها همیشه هزینه ها و منافع هر کاری را که در روابط با کشورهای دیگر انجام می دهند محاسبه می کنند.

مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی وزارت امور خارجه گفت: متأسفانه یا خوشبختانه خویشاوندی در روابط بین الملل معنایی ندارد، دوستی و برادری جدا از منافع ملی معنایی ندارد و آنچه مهم است منافع ملی و روابط اقتصادی است. که بخشی از آن نقش دارند. منافع ملی همه چیز را در روابط بین کشورها تعیین می کند و متأسفانه اخلاق و مهرورزی در این وسط جایگاه چندانی ندارد و عقلانیت یعنی دو، دو، چهار و اساس این روابط است.

وی افزود: روابط اقتصادی زمینه ساز پیشبرد اهداف سیاست خارجی در روابط بین الملل و در واقع ابزار آن است. به همین دلیل مثلاً خیلی از کشورها به دنبال رابطه با ما هستند، اما چون نطفه این کار بر اساس روابط اقتصادی اعم از سرمایه گذاری، تولید و تجارت منعقد نشده است، فقط یک لبخند دیپلماتیک به ما می دهند و می گویند که هر زمان که تحریم های آمریکا برداشته شود. ما اینجا برای شما هستیم!

وی بیان کرد: البته سیاست خارجی ادامه سیاست داخلی است و به همین دلیل یک اقتصاد پویا، قوی، توسعه یافته و مولد با انواع توانمندی های اقتصادی و تجاری می تواند روابط اقتصادی قوی با سایر کشورها ایجاد کند. امروزه بهترین دیپلمات های دنیا کسانی هستند که در اقتصاد و تجارت هم تسلط دارند.

وی گفت: اگر مثلاً روابط اقتصادی ما با همسایگان شرقی در کوتاه مدت بین پنج تا ده میلیارد دلار باشد، سایر مسائل امنیتی و تروریسم نیز تا حد زیادی حل می شود. زیرا روابط تجاری و اقتصادی باعث ایجاد اشتغال و رفع بسیاری از زمینه های ناامنی و بی ثباتی در این مناطق خواهد شد. بنابراین اگر می خواهیم روابط سیاسی و فرهنگی خوبی با دنیا ایجاد کنیم، باید بر پایه ایجاد روابط اقتصادی باشد.

وی به عنوان نمونه دیگری از اهمیت روابط اقتصادی افزود: روابط یک کشور و گستردگی مبادلات اقتصادی هند و روسیه باعث شده است که هند در شرایط تحریم غرب علیه روسیه شرکت نکند، بلکه عمق و وسعت اقتصادی را افزایش دهد. روابط این دو کشور در واقع در حال افزایش است. گستردگی روابط اقتصادی هند با روسیه باعث نشد که هند در تحریم روسیه از آمریکا و غرب پیروی کند. چرا میزان روابط اقتصادی به هم پیوسته بین هند و روسیه مانع از این مشارکت شد.

سفیر سابق ایران در هند گفت: اگر می خواهیم در دنیا ثبات داشته باشیم تا در روابط با ما هر کاری می خواهند انجام ندهند، باید روابط اقتصادی قوی، پایدار، رو به رشد و به هم پیوسته با دنیا داشته باشیم. روابط اقتصادی متقابل به معنای روابط دوجانبه است به گونه ای که هر دو طرف از این رابطه منتفع می شوند که صرفاً مبتنی بر حفظ منافع ملی طرفین نیست. یکی از سوی دیگر لازم است هر روز سهم خود را در زنجیره عرضه و ارزش جهانی افزایش دهیم و جایگاه خود را تقویت کنیم.

وی افزود: از سوی دیگر در نظام اسلامی علاوه بر یکپارچگی اقتصادی، دانش بین المللی و پرهیز از روابط استثماری ناشی از اضطرار طرف مقابل و روابط با رنگ آمیزی اخلاقی باعث می شود که طرف مقابل در مواقع بحرانی بیشتر به ما اعتماد کند. کمک قبلی را فراموش نکنید و سعی کنید تعادل را پیدا کنید. چگانی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: اگر به ساختار حکومتی یک کشور نگاه کنیم، استحکام آن ساختار عمدتاً متکی بر روابط اقتصادی همپوشانی است که منافع دو طرف را در نظر می گیرد.

وی گفت: روابط اقتصادی در سیاست خارجی در فقه سیاسی یا در فقه اقتصادی باید بیشتر مورد بحث و بررسی قرار گیرد و روابط بین الملل به ویژه بین المللی نیز بیشتر مورد توجه قرار گیرد، زیرا دنیا دیگر مانند ژاپن 400 سال پیش نیست. دیواری در اطراف خود ساخته شده است که به کسی اجازه ورود نمی دهد و تنها بندر یوکوهاما را برای پهلو گرفتن کشتی ها باز می گذارد. دنیا آنقدر بین المللی شده و مرزهای بین ملت ها آنقدر باریک شده که دیگر نمی توان دور ما دیوار کشید.

مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی وزارت امور خارجه در تعریف اقتصاد مقاومتی گفت: اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصاد مقاومتی، یعنی اقتصاد طوری نباشد که هر بادی می وزد اقتصاد شما بلرزد. تنوع بخشی به بازار صادراتی و اقتصادی و تنوع بخشی به منبع نیازهای حیاتی داخلی یکی یکی از اصول و مبانی حکیمانه و راهبردی روابط اقتصادی کشور است و هر چه میخ اقتصاد به جلوتر زده شود مقاومت چادر این اقتصاد ملی در برابر نوسانات و آسیب ها بیشتر خواهد شد. بنابراین گسترش روابط اقتصادی با دنیا بر اساس منافع ملی و تقویت تولید داخلی جزء مهم و اجتناب ناپذیر اهداف اقتصاد مقاومتی است. او ادبیات اقتصاد مقاومتی را در جمهوری اسلامی ایران ترسیم، ایجاد و تثبیت کرد یکی این یکی از مهمترین تصمیمات راهبردی ملی جمهوری اسلامی ایران بود که توسط مقام معظم رهبری اتخاذ شد.

آقای چگنی انتقال روابط اقتصادی کشور در سال 1401 از 130 میلیارد دلار در تاریخ ایران را با وجود همه تحریم های ظالمانه و موفقیت دولت یک رکورد و حد نصاب دانست و ابراز امیدواری کرد که این رقم بسیار به دست آید. امسال بالاتر

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *