مهدیه سادات زرگر در این دوره آموزشی که شامگاه گذشته (21 آذر) در سالن اطلاع رسانی این مرکز آموزشی درمانی با حضور پرستاران و پیراپزشکان برگزار شد، به شکل گیری مقاومت آنتی بیوتیکی توجه کرد و گفت: آنتی بیوتیک ها به ما کمک می کند تا زنده بمانیم. مبارزه با عوامل بیماری زا اما گاهی برخی از باکتری ها آنقدر قوی می شوند که می توانند در برابر این آنتی بیوتیک ها مقاومت کنند.

ایسنا ادامه داد: بروز مقاومت آنتی بیوتیکی باعث می شود این داروها اثر نکنند. این مقاومت آنتی بیوتیکی است. در این حالت، سویه‌های قوی‌تر باکتری‌ها کشته یا متوقف نمی‌شوند. باقی می ماند، رشد می کند و گسترش می یابد. این بار از بین بردن یا متوقف کردن باکتری ها سخت تر است.

کوثر سمنان، متخصص کنترل عفونت مرکز آموزشی، تحقیقاتی و درمانی خاطرنشان کرد: استفاده از آنتی بیوتیک ها است که باعث گسترش باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک می شود. وقتی فردی شروع به مصرف آنتی بیوتیک می کند، ابتدا باکتری های ضعیف از بین می روند، اما باکتری های قوی تر بعداً از بین می روند.

صدات زرگر افزود: اگر فرد قبل از زمان مناسب مصرف آنتی بیوتیک ها را قطع کند، باکتری های قوی تری باقی می مانند و در زمان مناسب دوباره رشد کرده و تکثیر می شوند.

عدم تکمیل درمان آنتی بیوتیکی باعث ایجاد تغییراتی در باکتری ها می شود و آنتی بیوتیک نمی تواند باکتری های هدف را شناسایی کند، بنابراین پزشکان توصیه می کنند که بیماران حتی در صورت بهبودی، درمان را کامل کنند.

متخصص کنترل عفونت این بیمارستان خاطرنشان کرد: آنتی بیوتیک ها در درمان عفونت های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا جایی ندارند. آنتی بیوتیک ها در عفونت های باکتریایی و ویروسی موثر هستند، اما علائم را بهبود نمی بخشند و از انتقال بیماری به دیگران جلوگیری نمی کنند، بنابراین بیماران نباید پزشک خود را برای تجویز آنتی بیوتیک تحت فشار قرار دهند.

وی تاکید کرد: بیماران می توانند با رعایت پروتکل های بهداشتی، رعایت رژیم های غذایی مناسب، دریافت به موقع واکسیناسیون های توصیه شده و … بهره مند شوند. باید سعی کنید از عفونت جلوگیری کنید

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *