فاطمه نجات بخش، متخصص طب سنتی ایران در استودیو سلام تهران گفت: به طور کلی بهتر است در شب یلدا پرخوری نکنید. توصیه ما استفاده از غذاهای گرم مانند خورش فسنجان است.
به گزارش فارس، این استاد طب سنتی گفت: در فصل پاییز و زمستان ترجیحاً غذاهای سرد نخورید و در صورت مصرف ترجیحاً از ادویه های تند استفاده شود.
وی در خصوص غذاهای مناسب برای شب یلدا افزود: توصیه می شود به فاصله بین غذاها توجه شود. از میان میوه ها، انار شیرین و رسیده توصیه می شود.
این استاد طب سنتی خاطرنشان کرد: مصرف هندوانه نیز توصیه نمی شود. بهتر است بعد از غذا انار را با گلپر مصرف کنید. زیرا مصرف آن قبل از غذا می تواند باعث یبوست شود.
نجات بخش گفت: از هر نوع چای اعم از چای، سیب و ترکیب آنها با دارچین می توانیم استفاده کنیم. به طور کلی، این چای ها می توانند به هضم غذا کمک کنند. البته استفاده از این دمنوش ها حداقل نیم ساعت بعد از غذا توصیه می شود.
وی ادامه داد: فلسفه شب یلدا دور هم جمع شدن و ایجاد محیطی صمیمانه است. بنابراین، نیازی به تمرکز روی تنوع غذایی ندارید. همچنین استفاده از نخود و کشمش به عنوان آجیل در شب یلدا توصیه می شود. آجیل های شیرین مانند انجیر شیرین و کشمش را نیز می توان در کنار آن قرار داد. در میوه ها بهتر است در مصرف مرکبات زیاده روی نکنید.
نجات بخش در خصوص تاثیر زمستان بر خلق و خو گفت: در فصل زمستان توانایی هضم غذا افزایش می یابد و به همین دلیل غذاهایی را مصرف می کنیم که هضم آنها سخت تر است مانند حلیم و آش.
به ورزش هم باید توجه داشته باشیم. بیماری های مفصلی در ماه های زمستان شایع تر است. برخی افراد نیز از بیش از یک سرماخوردگی رنج می برند. بنابراین، بدن باید گرم نگه داشته شود. به عنوان مثال توصیه می شود از کلاه استفاده کنید.
وی افزود: غذاهایی که باعث افزایش رطوبت در بدن می شوند، احتمال ابتلای فرد به سرماخوردگی را افزایش می دهند. به همین دلیل مصرف زیاد غذاهایی مانند خیار، گوجه فرنگی، کدو سبز و لبنیات توصیه نمی شود. بهتر است شیر را گرم با عسل یا زنجبیل مصرف کنید.
متخصص طب سنتی گفت: همچنین مصرف لبنیات از عصر به بعد توصیه نمی شود. علاوه بر این، خواب روزانه در زمستان مناسب نیست. در عوض بهتر است آن شب زود بخوابید. علاوه بر این، فاصله بین شام و خواب باید حداقل دو ساعت باشد.
نجات بخش گفت: خیلی ها معتقدند زیاده روی در مصرف میوه خوب است. با این حال، به عنوان یک قانون کلی، ما باید تعادل را در مصرف همه غذاها حفظ کنیم. بنابراین مصرف حداکثر دو واحد میوه در روز توصیه می شود و نیازی به مصرف بیشتر نیست.