یک مغز ساخته شده توسط دانشمندان در آزمایشگاه، خود به خود و برای خود چشم ساخته است!

محققان بیمارستان دانشگاه دوسلدورف آلمان در مقاله غافلگیرکننده خود در مجله سلول های بنیادی سلولی اعلام کردند که یک جفت چشم در مغزهای کوچک رشد کرده در آزمایشگاه با استفاده از سلول های بنیادی رشد کرده است. جالب اینجاست که این چشم ها می توانند از محیط نیز اطلاعات دریافت کنند. البته این تحقیق در سال 2021 انجام شد اما اکنون دوباره در شبکه های اجتماعی مطرح شده است.

برای درک بهتر ساختار مغز و چشم و ارتباط بین آنها، گروهی از دانشمندان سلول های بنیادی را از سلول های پوست اهدایی داوطلبان تولید کردند و آنها را به مغزهای کوچکی به اندازه نخود تبدیل کردند. این مغزها طوری برنامه ریزی شده بودند که سلول های مختلف مغز واقعی را تشکیل دهند و به این ترتیب یک جفت چشم روی آنها ظاهر شد. البته این چشم ها فقط نور را درک می کردند.

اتفاقی جالب و باورنکردنی/ باز کردن چشم مغز پرورش‌یافته در آزمایشگاه!/ عکس

جی گوپالاکریشنان، عصب شناس از بیمارستان دانشگاه دوسلدورف، می گوید: «مطالعه ما توانایی خارق العاده اندامک های مغز را برای تولید ساختارهای حسی اولیه حساس به نور و سلول های میزبان شبیه به سلول های بدن خودمان نشان می دهد. این اندامک‌ها می‌توانند به مطالعه تعاملات بین مغز و چشم در طول دوره جنینی، مدل‌سازی اختلالات مادرزادی شبکیه و تولید انواع مختلف سلول‌های شبکیه برای هر بیمار برای انجام آزمایش‌های دارویی خاص و درمان‌های پیوند سلولی کمک کنند.»

محققان می خواهند رابطه بین مغز و چشم را مطالعه کنند

اندامک های مغزی در واقع نوعی مغز نیستند. دانشمندان سلول های بنیادی را مهندسی می کنند تا به توده ای از بافت مغز تبدیل شوند، اما این بافت فاقد توانایی تفکر، احساس و خودآگاهی است. بنابراین، می توان از این مغزهای کوچک برای انجام آزمایشاتی استفاده کرد که بر روی مغز انسان قابل انجام نیستند یا از نظر اخلاقی نامناسب تلقی می شوند.

عجیب و باورنکردنی/ ​​مغز رشد یافته در آزمایشگاه چشم باز کرد/ عکس

در مطالعات دیگر، گروه های دیگری از دانشمندان از سلول های بنیادی جنینی برای رشد فنجان های بینایی استفاده کردند که در نهایت کره چشم را تشکیل می دهد. اما محققان در این مطالعه به سمت بزرگ کردن چشم ها که بخشی از سیستم اندام مغز هستند، رفتند تا بتوانند رابطه آنها را با یکدیگر مشاهده کنند.

در این مطالعه، محققان ثابت کردند که کار آنها قابل تکرار است. آنها 314 اندامک مغزی را رشد دادند و 73 درصد از این اندامک ها مجهز به فنجان های نوری بودند. این اتفاق حدود 30 روز پس از تشکیل مغزهای کوچک رخ داد و پس از 50 روز چشم ها به وضوح دیده می شدند. این دوره زمانی با زمان رشد چشم در جنین انسان سازگار است و ممکن است اعتماد به این روش را برای مطالعات آینده تقویت کند.

 

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *