زهرا ارشادی سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل گفت: جمهوری اسلامی ایران دوباره خواست تجاوز به غزه متوقف شود.
زهرا ارشادی، سفیر و معاون نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد روز جمعه در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد افزود: همه عاملان جنایت علیه فلسطینی ها از جمله کسانی که به رژیم اسرائیل در ارتکاب جنایات وحشیانه در فلسطین کمک می کنند. .» به ویژه در غزه. آنها باید پاسخگو باشند.
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران که در نشست مجمع عمومی سازمان ملل با عنوان «تقویت هماهنگی کمکهای بشردوستانه و کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد از جمله کمکهای ویژه اقتصادی» سخنرانی میکرد، افزود: تمامی اصول و اهداف منشور سازمان ملل متحد، به ویژه احترام، حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها باید توسط همه کشورها و همچنین سازمانهای کمکهای بشردوستانه هنگام ارائه کمکهای بشردوستانه در سرزمینهای دیگر کاملاً رعایت شود. از آنجایی که کشورها نقش و مسئولیت اصلی را در واکنش به شرایط اضطراری بشردوستانه خود دارند، مالکیت ملی و رهبری در هماهنگی کمکهای بشردوستانه باید مجدداً تأیید شود تا از ارائه مؤثر آن اطمینان حاصل شود.
وی افزود: در این راستا، بحرانها و اورژانسهای بشردوستانه بهویژه آنهایی که عمداً در چارچوب یک برنامه سیاسی مشخص و پنهان ایجاد میشوند، نباید حتی به بهانه مسئولیت حفاظت، موجب دخالت خارجی شود.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران بر اهمیت فعالیت های کمک های بشردوستانه از جمله سامانه واکنش بشردوستانه سازمان ملل متحد با حفظ ماهیت صرفاً انسان دوستانه آن تاکید دارد.
قائم مقام نماینده ایران گفت: ما قاطعانه معتقدیم کسانی که عامل اصلی جنگها و اشغالهای طولانیمدت هستند، چه از طریق مشارکت و چه از طریق دستیابی به تسلیحات پیشرفته، باید بار بیشتری را در تامین کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحمل شوند. در سازمان ملل این شامل کسانی است که از نظر تاریخی مسئول انتشار گازهای گلخانه ای هستند که باعث تغییرات سریع آب و هوا و افزایش بلایا می شوند.
ما همچنین موقعیتهایی را که در آن نیازهای بشردوستانه جمعیتهایی که نیاز شدید دارند بهعنوان یک ابزار سیاسی یا نظامی، از جمله از طریق اعمال محاصره برای گرسنگی دادن غیرنظامیان، گروگان گرفته میشوند، به شدت محکوم میکنیم. علاوه بر این، سازمان ملل متحد باید اطمینان حاصل کند که تمام کمک های بشردوستانه به طور بی طرفانه و بدون مداخله اهداکنندگان بین تمام جمعیت های نیازمند توزیع می شود.
ارشادی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران اقدامات قهری یکجانبه را یکی از موانع اصلی مانع تلاش های بین المللی برای ارائه کمک های بشردوستانه و در عین حال یکی از عوامل اصلی بحران های انسانی در سراسر جهان می داند. در حالی که منطقه ما مستعد بلایای مختلف از جمله زلزله، خشکسالی، گرد و غبار و طوفان شن و سیل است، جمهوری اسلامی ایران بار اضافی تحریم های یکجانبه غیرقانونی را به شدت متحمل شده است.
معاون سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد گفت: بحران های بشردوستانه زیادی در سراسر جهان وجود دارد که نیازمند توجه فوری ما است. اجندای این نشست در حال انجام است و با نزدیک شدن به فصل زمستان، وضعیت مردم افغانستان به ویژه زنان، دختران و کودکان بدتر می شود. تحویل به موقع کمک های بشردوستانه به هیچ وجه نباید به سایر بحران های بشردوستانه در حال ظهور در جهان سیاسی وابسته یا نادیده گرفته شود.
وی افزود: همچنین باید تمام تلاش خود را بکار گرفت تا کشورهای میزبان پناهجویان و اتباع افغانستان به ویژه همسایگان دسترسی بلامانع به کالاهای بشردوستانه و غیره داشته باشند. در ماه های اخیر زمین لرزه های سهمگینی در افغانستان رخ داده است. نیازهای بشردوستانه آنها بسیار بیشتر از آنچه جمهوری اسلامی ایران تا به امروز فراهم کرده است. جامعه بین المللی باید به این وضعیت اضطراری رسیدگی کند.
این دیپلمات ایرانی تصریح کرد: جامعه بینالملل همچنان با یکی از فوقالعادهترین چالشها و بزرگترین آزمایشها در تاریخ خود مواجه است و به دنبال رسیدگی به وضعیت انسانی غزه است.
معاون نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد تاکید کرد: نوار غزه در بدترین محاصره از سال 2007 تاکنون قرار دارد و وضعیت انسانی هر روز بدتر می شود و به دلیل جنایات وحشیانه روزانه رژیم اسراییل علیه ایران و مردم بی گناه فلسطین، بر تعداد کشته ها افزوده می شود. است. بیمارستان ها، مساجد، کلیساها، مدارس و دیگر زیرساخت های صرفا غیرنظامی در امان نبودند و صدها نفر در این مکان ها به طرز وحشیانه ای سلاخی شدند. 70 درصد قربانیان کودکان و زنان هستند. بسیاری از مردم آواره شدند. بیش از 80 خبرنگار کشته شدند. تقریباً 131 کارمند UNRWA دیگر با ما نیستند. سایت های آنروا عمدا مورد حمله قرار می گیرند و افرادی که به آنجا پناه برده اند بمباران می شوند. دسترسی بدون مانع همچنان یک چالش بزرگ در ارائه کمک های بشردوستانه به فلسطینیان است.
ارشادی گفت: آنچه بسیار ناراحت کننده، ناامید کننده و غیرقابل قبول است، انفعال جامعه جهانی از جمله سازمان ملل و به ویژه شورای امنیت در رسیدگی به بحران انسانی غزه است. غزه غزه. در چنین وضعیت وخیم، دلسوزی دیگر کافی نیست.
وی افزود: کشورهایی که به شدت از مداخلات بشردوستانه در سایر کشورها حمایت می کنند، در حالی که سابقه وحشتناکی از مداخلات نظامی در کشورهایی مانند افغانستان، عراق، سوریه و لیبی دارند، به جای محکوم کردن وحشیگری رژیم اسرائیل در غزه، آنها را تحت فشار قرار می دهند. حمایت خود را از رژیم هم به صورت شفاهی و هم از طریق تهیه سلاح های پیشرفته ابراز کرده و رژیم را تشویق می کنند.
این دیپلمات ایرانی تاکید کرد: ما اعتقاد راسخ داریم که رسیدگی به علل بحرانهای انسانی و شرایط اضطراری و سرمایهگذاری بیشتر برای پیشگیری تنها راهحل پایدار برای مقابله با این پدیده جهانی است. به ویژه در فلسطین، حجم قابل توجهی از کمک های بشردوستانه را جذب می کند، علل ریشه ای بحران های بشردوستانه باید فورا مورد توجه قرار گیرد. در این راستا، شورای امنیت متعهد به ایفای مسئولیت های ذاتی خود به عنوان گامی اساسی در جهت پایان دادن به بحران انسانی در منطقه ما به ویژه با پایان دادن به جنایات وحشیانه رژیم اسرائیل در غزه است.
ارشادی در پایان خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر خواستار توقف فوری تجاوز به غزه، پایان همه جانبه حمایت های نظامی از متجاوز و رژیم اشغالگر و اجرای توقف پایدار و دائمی درگیری ها است. همه عاملان جنایات علیه فلسطینیان، از جمله کسانی که به رژیم اسرائیل در ارتکاب جنایات در فلسطین، به ویژه در غزه کمک می کنند، باید پاسخگو باشند.