به گزارش خبرگزاری بازتاب آنلاین به نقل از سایت حسن روحانی، چندی پیش حسن روحانی در سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی از وضعیت دانشگاه در سال های مسئولیت خود نیز یاد کرد. ; که موضوع دانشجویان برتر حل شد و پرونده بورسیه ها نیز فاش شد و… به بهانه این اظهارات، دستاوردهای روحانی در دفاع از حق تحصیل را مرور می کنیم:
روحانی رکورد زد، احمدی نژاد عقب افتاد! / رئیس جمهور امسال به اعتراض یا مداحی گوش می دهد؟ / ضبط روسای جمهور ایران در روز دانشجو
این دو نفر که صحبت های روحانی را به هم ریختند بعداً صاحب منصب و مقام شدند + عکس
در اواسط دهه 1980 و سالهای اول دولت نهم، دانشجوی ستارهای به یک اصطلاح رایج تبدیل شد. دانشجویانی که در مقاطع تحصیلات تکمیلی و به طور کلی به دلایل غیر درسی از تحصیل محروم شدند. با پیروزی حسن روحانی در انتخابات 92 امیدها به بازگشت ستارگان به دانشگاه زنده شد.
گزینه های انتخابی رئیس جمهور روحانی برای وزارت علوم نشان داد که وی مصمم به تغییر مدیریت آموزش عالی و فضای دانشگاه است و حق تحصیل را حقی اساسی می داند که در قانون اساسی آمده است. البته مجلس نهم نیز با بی اعتمادی و استیضاح مکرر خواست رئیس جمهور را زیر پا گذاشت.
تعهد روحانی و دولتش به دفاع از حق تحصیل دانش آموزان برتر حتی در منشور حقوق شهروندی مشهود است. این منشور سرآغاز تلاش های قانونی برای استیفای حق آموزش بود که تا دولت دوازدهم ادامه یافت.
ماده 106 منشور حقوق شهروندی در مورد حق تحصیل و تحقیق میگوید: «انجمنهای علمی، حوزههای علمیه و دانشگاهها از آزادی و استقلال علمی برخوردارند، اساتید، دانشجویان و طلاب میتوانند آزادانه نظرات خود را بیان کنند و نمیتوان به آنها تعرض کرد. یا نظرات خود را در یک محیط علمی بیان کنند. تعلیق و یا از تدریس و تحصیل محروم شد.
روحانی در آذر در سال 1395 باز هم در مورد دانشجویان ستاره دار صحبت کرد و به وزیر علوم به صراحت دستور داد که دانشجوی ستاره دار نداشته باشیم. روحانی در این سخنرانی، جاسوسی از جان دانشجویان تحصیلات تکمیلی را محکوم کرد. همان گفتار معروفی که در آن گفت: ای کاش پیامبر گوش نمی کرد!
با اصرار دولت روحانی بر حق تحصیل، بسیاری از دانشجویان ممتاز به دانشگاه بازگشتند، اما برای حل اساسی این مشکل، لازم بود لایحه ای در دولت تدوین و تصویب و به مجلس ارائه شود تا در در آینده هیچ دولت یا نهادی نمی تواند این حق اساسی را به بهانه دیگری انکار کند. شهروندان از صلاحیت علمی محروم هستند.
مجلس دهم سال گذشته این لایحه را بررسی نکرد و کار به مجلس یازدهم رفت. کمیسیون آموزش مجلس مهر 99 این موضوع را در آن زمان به مصلحت کشور نمی دانست! و او این لایحه را رد کرد، بنابراین در نهایت دولت رئیس جمهور نیز لایحه را پس گرفت.
۲۱۱