به گزارش مانیبان به نقل از تجارت نیوز، محمد پروین اظهار داشت: شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی زرشوران یکی از بزرگترین مجتمع های اقتصادی، صنعتی و تولیدی کشور است که وسعت این معدن بزرگ 59 کیلومتر مربع با تولید است. خط به مساحت 150 هکتار
وی گفت: این معدن در حال حاضر 50 میلیون تن ذخیره سنگ طلا دارد که حداقل برای 60 تا 100 سال آینده کافی است. البته اکتشافات جدیدی در این معدن در حال انجام است و مطمئناً این تعداد افزایش خواهد یافت.
مدیر کل طلای زرشوران افزود: در شرایط فعلی خط تولیدی که در پایین دست معدن طراحی و ساخته شد با ظرفیت اسمی تولید سالیانه 1500 کیلوگرم طلا فعالیت می کند اما پس از استخراج و انتقال خاک از معدن و فرآیند طی در نهایت به شمش طلا با خلوص 24 عیار و 999 تبدیل می شود که در بورس کالای ایران به فروش می رسد.
وی با بیان اینکه این مجموعه یک کار بزرگ اقتصادی و سرمایه ملی برای کشور است، گفت: سهام آن 100 درصد در اختیار دولت و زیرمجموعه وزارت حراست و سازمان ایمیدرو است و طرح توسعه با اعتباری بالغ بر 100 درصد است. حدود 2.5 میلیارد تومب برای آینده این مجموعه در نظر گرفته شده است که در حال حاضر تحقق آن در دستور کار قرار دارد.
پروین گفت: با اجرای این طرح توسعه ظرفیت تولید این مجتمع به بیش از سه تن افزایش می یابد و برای 500 نفر به صورت مستقیم و 2 هزار نفر به صورت غیرمستقیم شغل ایجاد می کند که تاثیر بسزایی در اقتصاد ملی و منطقه ای خواهد داشت. . . توسعه.
وی گفت: 1200 نفر به صورت مستقیم در مجموعه و بیش از 3000 نفر به صورت غیر مستقیم مشغول به کار هستند.
مدیرعامل طلای زرشوران درباره کشف جدید این معدن نیز گفت: اکتشافات جدید ما در همان منطقه اطراف معدن فعلی (گودال) قرار دارد که چندین سال هیچ معدنی در آن انجام نمی شد و اکنون 5 معدن جدید را آغاز کرده ایم. هزار متر است و به زودی فعالیت های جدید معدنی انجام خواهد شد که نتایج آن در ماه های آینده اعلام خواهد شد.
وی درباره مدیریت پسماندهای معدنی نیز گفت: باطله های معدنی ما حاوی مقدار کمی طلا هستند و تاکنون استفاده نشده اند، اما از هم اکنون برنامه ای برای بازگرداندن آنها به چرخه فرآوری داریم.
برای باطله و لجن طلا برنامه داریم.
پروین افزود: البته از آنجایی که ما خاک خودمان را داریم و خاک خودمان هر لحظه آماده فرآوری است، شاید استخراج و بازگرداندن این دوغاب های طلایی که از قبل موجود است به چرخه فرآوری برای ما سودی نداشته باشد. بسیاری از بخشهای غیردولتی که کار تولید طلا را انجام میدهند و زمین ندارند، میتوانند از این ضایعات استفاده کنند.
وی گفت: برنامه داریم که در آینده اگر بتوانیم این دوغاب های طلا را از طریق مزایده به فروش برسانیم، در چرخه تولید قرار گیرد و طلای موجود استخراج و به اقتصاد ملی کشور تزریق شود.