بهداشت نیوز نوشت: درد یک پدیده بسیار بااهمیت فیزیولوژیک است که از زمان تولد تا پایان مراحل زندگی وجود دارد و یکی از عوامل مراجعه کردن بیمار به درمانگاه ها و مراکز درمانی خواهد بود.

علی فرخانی متخصص طب فیزیکی و توانبخشی گفت: درد یک پدیده مهم فیزیولوژیکی است که از بدو تولد تا مراحل پایانی زندگی وجود دارد و یکی از عوامل مراجعه بیماران به کلینیک ها و مراکز درمانی است.

درد علل زیادی دارد و واکنش مردم به این احساس متفاوت است. اگرچه تجربه درد از فردی به فرد دیگر متفاوت است، اما می توان انواع درد را دسته بندی کرد. دردسرهای مهمی وجود دارد که نباید نادیده گرفت و کنترل آن ها یکی از بزرگترین چالش های متخصصان است. عدم کنترل کافی این درد منجر به بستری طولانی‌تر بیماران و هزینه‌های درمانی بیشتر برای بیماران و بیمارستان‌ها و همچنین نارضایتی از نحوه برخورد پزشک و مراجعه مکرر به پزشکان مختلف برای کنترل درد می‌شود.

انواع درد

رایج ترین انواع درد عبارتند از:

درد حاد
درد حاد به این معنی است که درد نسبتا کوتاه است و از چند دقیقه تا حدود سه ماه (گاهی تا شش ماه) طول می کشد. درد حاد نیز معمولاً با آسیب بافت نرم یا یک بیماری موقت همراه است و بنابراین معمولاً پس از بهبودی آسیب یا فروکش بیماری برطرف می‌شود. اگر آسیب به درستی درمان نشود یا درد نشان دهنده اختلال در عملکرد باشد، درد حاد ناشی از آسیب می تواند به درد مزمن تبدیل شود. به طور ناگهانی شروع می شود و معمولاً کوتاه مدت است.

درد مزمن
درد مزمن بیشتر طول می کشد. می تواند ثابت یا متناوب باشد. به عنوان مثال، سردرد را می توان درد مزمنی دانست که بیش از چندین ماه یا سال طول می کشد، حتی اگر درد همیشه وجود نداشته باشد. درد مزمن اغلب به دلیل شرایطی مانند آرتروز، فیبرومیالژیا یا بیماری ستون فقرات است. بنابراین، بهبودی به زمان بیشتری نیاز دارد که معمولاً بیش از سه ماه طول می کشد.

درد عصبی
درد نوروپاتیک ناشی از آسیب به اعصاب یا سایر قسمت های سیستم عصبی است. درد اغلب به صورت تیراندازی، کوبنده، سوزش یا احساس سوزن سوزن شدن توصیف می شود. همچنین می تواند حساسیت به لمس را تحت تأثیر قرار دهد و احساس گرما یا سرما را برای کسی دشوار کند. درد نوروپاتیک شکل رایج درد مزمن است. این می تواند به طور متناوب رخ دهد و می تواند به اندازه ای شدید باشد که فعالیت های روزانه را دشوار کند. از آنجایی که درد می تواند در حرکت طبیعی اختلال ایجاد کند، می تواند منجر به مشکلات حرکتی نیز شود.

درد رادیکولار
درد رادیکولیک نوع خاصی از درد است که می تواند در هنگام فشرده شدن یا ملتهب شدن عصب نخاعی رخ دهد. از پشت و ران از طریق ستون فقرات و ریشه عصب نخاعی به پا تابش می کند. افراد مبتلا به درد رادیکولیک ممکن است احساس سوزن سوزن شدن، بی حسی و ضعف عضلانی را تجربه کنند. دردی که از پشت و پاها منتشر می شود رادیکولوپاتی نامیده می شود و معمولاً به عنوان سیاتیک شناخته می شود. زیرا این درد به دلیل درگیر شدن عصب سیاتیک است. این نوع درد اغلب ثابت است و در عمق پا احساس می شود. پیاده روی، نشستن و برخی فعالیت های دیگر می تواند درد سیاتیک را بدتر کند. این یکی از رایج ترین شکل های درد رادیکولار است.

درد ناشی از آسیب بافت
بیشتر درد ناشی از آسیب بافتی است. این درد در اثر آسیب به بافت های بدن ایجاد می شود. این آسیب می تواند به استخوان ها، بافت نرم یا اندام ها رخ دهد. آسیب به بافت‌های بدن می‌تواند ناشی از بیماری‌هایی مانند سرطان یا در نتیجه آسیب فیزیکی مانند بریدگی یا شکستگی استخوان باشد. ممکن است به طور موقت رخ دهد یا برطرف شود. درد ناشی از آسیب بافتی می تواند حاد باشد. به عنوان مثال، آسیب های ورزشی مانند پیچ ​​خوردگی مچ پا اغلب نتیجه آسیب بافت نرم است یا ممکن است مزمن باشد، مانند آرتریت یا سردرد مزمن.

درد فانتوم
درد فانتوم اندام یا درد پس از قطع عضو نیز یکی از شایع ترین انواع درد ناشی از درد در اندامی است که دیگر وجود ندارد.

درد قابل توجه
درد مزمن یکی از اولین دردهای جدی است، به عنوان مثال دردهایی مانند سیاتیک، کمردرد یا سردرد نباید بیشتر طول بکشد، در این صورت ممکن است علامت مهمی باشد و مراجعه به پزشک ضروری باشد. مشکل دوم زمان و شدت درد است. به عبارت دیگر، درد به سه قسمت تقسیم می شود: درد خفیف، متوسط ​​و شدید. در این تقسیم بندی باید به درد متوسط ​​و شدید اهمیت ویژه ای داده شود. درد مکرر نیز مهم است.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *