مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان در روز جهانی خاک گفت: بیشترین چالش خاک در استان فرسایش ۵ تا ۲۰ تُن در هکتار است.
به گزارش خبرگزاری بازتاب آنلاین از سنندج، اقبال حمیدی مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان به مناسبت روز جهانی خاک گفت: بزرگترین چالش فرسایش خاک در استان 5 تا 20 تن در هکتار است. فرسایش خاک در استان حدود پنج برابر میانگین کشوری است و در حال حاضر برای تشکیل هر سانتی متر خاک حدود 100 تا 10000 سال طول می کشد.
وی واژگونی تانکرهای حمل نفت و مواد شیمیایی در مسیرهای مواصلاتی استان را از دیگر چالش های آلودگی خاک و آب استان برشمرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان تصریح کرد: بزرگترین چالش خاک استان فرسایش 5 تا 20 تنی در هکتار است. وی افزود: از سال ۱۳۸۷ تاکنون 291 سانحه نفتکش در استان رخ داده است که بیشترین آمار در کشور است.
به گفته وی، نبود زیرساخت های مناسبجاده های استان، غیراستاندارد بودن راه ها و عدم کنترل رانندگان در جاده ها موجب شده تا بخش زیادی از منابع آب و خاک استان از بین برود. و هر ساله آلوده می شوند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان در ادامه به مشکل آتش سوزی در جنگل ها و مراتع پرداخت و خاطرنشان کرد: در سه سال گذشته 57 مورد آتش سوزی در مساحت 1400 هکتار در مناطق تحت مدیریت استان کردستان رخ داده است.
حمیدی تصریح کرد: آتش سوزی باعث فرسایش خاک، از بین رفتن تنوع زیستی و جانوری و تخریب زیستگاه های طبیعی می شود.
در نهایت تغییر الگوی مدیریت کشت پایدار، برنامههای بلندمدت آبخیزداری و برنامههای پیشگیری از فرسایش خاک، مهار به موقع آتشسوزی و پیشگیری از وقوع آتشسوزی و ایجاد زیرساختهای جادهای مناسب از جمله عواملی است که برای حفاظت از خاک استان انجام داد
لازم به ذکر است 14 آذر مصادف با پنج دسامبر روز جهانی خاک است که امسال با موضوع ” خاک و آب، منشا زندگی” برگزار می شود و به همین مناسبت روز یکشنبه ۱۲ آذر همایشی با حضور سازمان جهاد کشاورزی، دانشگاه کردستان و انجمن ها و فعالان این حوزه در دانشگاه کردستان برگزار شد