تازه‌ترین آمارها در مورد بازار مسکن در حالی انتشار یافت که تعدادی از کارشناسان عنوان می‌کنند رکود شدید تقاضا، به شدت بازار را درگیر کرده است.

مریم فکری: بررسی توسعه بازار املاک نشان از رکود شدید در خرید و فروش دارد. به این ترتیب مشاوران املاک می گویند گرانی ملک تنها یک چیز را به همراه داشته است. که هیچ کس توانایی خرید یک آپارتمان را ندارد.

به نظر آنها اگر قیمت ها در بازار مسکن کاهش یافته است، دلیل آن شکست سیاست مسکن نیست، بلکه به دلیل کمبود خریدار و کاهش شدید قدرت خرید است.

این در حالی است که به گفته فعالان بازار ملک، قدرت خرید خانه اولی ها تقریباً صفر است و زمانی که فردی وارد بازار خرید و فروش ملک می شود، احتمال تغییر متراژ ملک خود بیشتر می شود.

چرا مردم دیگر خانه نمی خرند؟

فرشید پورحاجت، کارشناس بازار املاک معتقد است؛ شرایط مالی مردم برای خرید مسکن مناسب نیست و به همین دلیل قیمت مسکن در ماه های اخیر کاهش یافته است.

به گفته وی، قشر مصرف کننده و اقشار کارمند و کارگری در حال حاضر دیگر نمی توانند به راحتی صاحب آپارتمان شوند.

پورحاجت خاطرنشان کرد: به طور معمول دو گزینه برای جبران کمبود نقدینگی برای خرید مسکن وجود داشت. افزایش وام بانکی و افزایش دستمزد و حقوق. این در شرایطی اتفاق می افتد که وام های بانکی شرایط مناسبی را برای متقاضیان مسکن فراهم نمی کند. این مشکلات منجر به کاهش توانایی مردم برای خرید مسکن شده است.

شهریار شقاقی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی نیز اعتقاد دارد : وضعیت امروزه  بیانگر آن است که مردم پول لازم برای خرد ملک را ندارند و قیمت‌های بازار نیز به صورت کامل  کاذب است. بازار مسکن باید به صورتی تنظیم شود که متناسب با دخل‌وخرج افراد باشد و شاهد کاهش یافتن قدرت خرید آن‌ها نباشیم.

روایت رسمی دولت از بازار املاک

با وجود این شرایط، آمار جدید بانک مرکزی از تغییرات قیمت ملک در تهران جالب توجه است. بر اساس گزارش رسمی دولت، در آبان ماه 1402 تعداد واحدهای مسکونی معامله شده در شهر تهران به 3.6 هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه مشابه سال قبل 55.1 درصد کاهش داشته است.

همچنین در این ماه متوسط ​​قیمت خرید و فروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه های معاملات ملکی تهران 75 میلیون تومان بوده که نسبت به ماه قبل 0.4 درصد و نسبت به مشابه سال قبل 62.2 درصد افزایش داشته است.

بررسی توزیع تعداد واحدهای مسکونی معامله شده آبان ماه سال جاری در شهر تهران بسته به قدمت ساختمان واحدهای با مدت ساخت تا 5 سال با سهم 28.6 درصد بیشترین سهم را به خود اختصاص داده اند.

ضمناً توزیع تعداد تراکنش های انجام شده بر اساس مناطق تهران در آبان ماه نشان می دهد که از بین مناطق 22 گانه شهر تهران، منطقه 5 بیشترین تعداد قراردادهای مبایعه نامه ای را به خود اختصاص داده و 14.7 درصد از کل معاملات را به خود اختصاص داده است. مناطق 10، 2 ​​و 4 نیز به ترتیب با سهم های 9.2، 8.2 و 7.5 درصدی در ادامه قرار دارند.

بررسی های بانک مرکزی نشان می دهد در بین مناطق 22 گانه شهر تهران بیشترین میانگین قیمت هر مترمربع ساختمان مسکونی در منطقه 3 با 135 میلیون تومان و کمترین آن با 35 میلیون تومان در منطقه 18 معامله شده است.

قیمت املاک، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، بازار املاک،

شاخص اجاره بها در تهران چه تغییری کرده است؟

لازم به ذکر است در ماه مورد گزارش، رشد اجاره بهای آپارتمان در تهران و کل مناطق شهری نسبت به ماه قبل به ترتیب ۲ و ۳ درصد بوده است.

رشد نقطه ای شاخص مذکور آبان ماه جاری در تهران و کل مناطق شهری نسبت به ماه مشابه سال قبل 51.6 درصد و 57.7 درصد برآورد شده است.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *