در ادامه جزئیات افراد و گروه برندگان و بازندگان خودرو را می توانید بخوانید.

با گذشت حدود هشت ماه از ثبت نام 34 هزار متقاضی خودروهای وارداتی، تنها هزار نفر موفق به تهیه خودروی مورد نظر شدند. در این میان سوالی که مطرح می شود این است که برنده و بازنده واردات کدام دسته و گروه هستند؟ واردکنندگان، متقاضیان، فعالان بازار یا بانک ها؟ آنچه مشخص است این است که به دلیل عرضه شدید خودرو تنها یک برنده وجود دارد.

برندگان و بازندگان واردات خودرو کدامند؟ اگر واردکنندگان، واسطه‌ها، متقاضیان و در نهایت بانک‌ها را در فهرست ذینفعان و زیان‌دهندگان واردات خودرو قرار دهیم، باید مشخص کنیم که هر یک از این گروه‌ها از چه جهتی از واردات منتفع شده یا متحمل ضرر شده‌اند.

آنچه مشخص است واردات خودرو پس از چهار سال تعلیق با هدف تنظیم بازار از سر گرفته شد. یعنی در چهار سال گذشته همزمان با تشدید تحریم های بین المللی و خروج شرکای خودروسازی خارجی، دولت وقت در اقدامی بی پروا برای ساماندهی ارز، ممنوعیت ورود هر نوع خودرو به کشور را اعلام کرد.

این اقدام از یک سو فشار تقاضا را بر دو خودروساز اصلی کشور چند برابر کرد و از سوی دیگر خودروهای وارداتی در بازار با قیمت های عجیبی همراه شد. پس از حدود چهار سال تلاطم در بازار خودرو، دولت سیزدهم در شرایطی از واردات آزاد خودرو خبر داد که پس از گذشت بیش از هفت ماه از تدوین آیین نامه ورود اتباع خارجی، اتفاق خاصی در این بازار رخ نداده است. واردات قطره قطره ادامه داده اند.

بر این اساس دلایل خاصی برای کندی روند ورود به کشور بیان می شود که مهمترین آن کمبود ارز است. بانک مرکزی مجبور شد یک میلیارد یورو برای ورود اتباع خارجی تخصیص دهد اما اکنون با برخی توجیهات پاسخگوی پرداخت ارز لازم برای واردات نیست. از سوی دیگر، کندی روند واردات را ناشی از سیاست‌های نادرست دولت در این زمینه می‌دانند زیرا رهبر سیاسی ورود خودروها را از صفر تا صد مدیریت کرده است که واردات را با موانع ناخواسته‌ای به همراه داشته است.

به این ترتیب وارداتی که قرار بود بازار خودرو را به نفع مصرف کنندگان و متقاضیان تنظیم کند، عملا برای بسیاری از ثبت نام کنندگان هزینه داشته و خودرو را تحویل نداده و به ضرر آنها بوده است.

بر این اساس مصرف کنندگان خودرو کشور که ذینفعان اصلی واردات خودرو بودند، در شرایط کنونی به بازنده این طرح دولت تبدیل شده اند.

اسفندماه سال گذشته وزارت حراست از متقاضیان این گونه خودروها در قالب سامانه یکپارچه فروش خودرو ثبت نام کرد و در نهایت 34 هزار متقاضی واجد شرایط دریافت خودروهای خارجی شدند. از این متقاضیان در ابتدای ثبت نام درخواست شده بود که 500 میلیون توکن در حساب خود داشته باشند و موعد تحویل خودرو در مدت 90 روز در نظر گرفته شد.

در ظاهر، برنامه ریزی وزارت صمت به خوبی پیش می رفت. زیرا پس از شناسایی واردکنندگان واجد شرایط، از آنها خواسته شد تا نسبت به ثبت سفارش و سفارش خودرو به شرکت خارجی اقدام کنند. اما آنچه در عمل اتفاق افتاد این است که 1108 دستگاه خودرو به مشتری تحویل داده شد و 33000 متقاضی دیگر ناراضی بودند. بنابراین باید مصرف کنندگان یا متقاضیان خودروهای خارجی را در لیست زیان دیدگان واردات خودرو قرار دهیم. چرا که سرمایه آنها چند ماهی است در بانک ها حبس شده و خبری از تحویل خودرو به این دسته از خریداران نیست.

اما به سراغ واردکنندگان برویم. واردکنندگان با دقت توسط دولت انتخاب می شوند تا واردات خودرو توسط افراد یا گروه های مناسب انجام شود. گروه های درست از نگاه دولت خودروسازان بودند.

در آیین نامه واردات خودرو تاکید شده است که هر واردکننده باید انتقال دانش فنی را در دستور کار قرار دهد، از این رو اکثر شرکت های خودروسازی کشور از مونتاژکاران گرفته تا دو خودروساز بزرگ کشور برای واردات پیشقدم شدند. . شورای رقابت در قیمت گذاری محصولات خودرویی نیز سود 17 درصدی را برای واردکنندگان در نظر گرفت که موجب خوشحالی دست اندرکاران واردات این محصولات شد.

بر این اساس سود در نظر گرفته شده توانسته تا حدودی نظر واردکنندگان را به خود جلب کند، اما کندی فرآیند واردات، بوروکراسی پیچیده و در نهایت عدم تامین ارز لازم این گروه را در زمره شاکیان قرار داده است.

در این زمینه دست اندرکاران واردات خودرو نیز روند کند و تدریجی واردات خودرو را ضرر می دانند و می گویند دولت تا امروز نتوانسته به وعده های خود عمل کند. بنابراین ما واردکنندگان را نیز پس از آزادسازی در فهرست زیان ده واردات قرار می دهیم. اما در ورود خودروهای خارجی و یا حتی در تولید خودرو، واسطه های بازار همواره نقش مهمی را ایفا کرده اند.

اگرچه در کنار قیمت دستوری خودرو و تفاوت قیمت ها در بازار و کارخانه، برخی دلالان سودهای کلانی به دست آوردند، اما در بازار جدید واردات هنوز این اتفاق نیفتاده است، زیرا خودروی عمده ای وارد بازار نشده است. . بازار. بازار.

در حال حاضر تنها خودرو چانگان در دو مدل وارد بازار خودروی کشور شده است که این دو مدل به سرعت در حال رسیدن به قیمت های عجیب در بازار هستند. ناگفته نماند برخی از متقاضیان و ثبت نام کنندگان خودرو به قصد فروش در بازار اقدام به ثبت نام در سامانه یکپارچه کرده اند. بنابراین از آنجایی که هنوز تعداد قابل توجهی از واردات وارد بازار نشده است، نمی توانیم واسطه ها را در لیست برندگان واردات خودرو قرار دهیم.

با ورود خارجی ها ممکن است تعداد بیشتری از این خودروها وارد بازار شوند. در حال حاضر تنها دو خودرو چانگان CS 35 plus و CS 55 plus با قیمت بالا در پلت فرم های فروش آنلاین خودرو به فروش می رسند. بنابراین تا این مرحله در گزارش نه مصرف کننده، نه واردکننده و نه حتی واسطه ها نمی توانند در لیست برندگان تدارکات عمومی برای ورود اتباع خارجی حضور داشته باشند. اکنون نگاهی می اندازیم به بانک هایی که چندان درگیر واردات خودرو نبودند، اما می توانیم آنها را در لیست تنها برندگان ورود خارجی قرار دهیم.

در ماه مارس سال گذشته، حدود 120000 نفر برای خرید محصولات از برندهای جهانی خودرو در سامانه یکپارچه تخصیص خودرو ثبت نام کردند. ثبت نام این تعداد متقاضی با توجه به واریز 500 میلیون تومبا به حساب های نیابتی توسط متقاضیان به عنوان یکی از شروط شرکت در قرعه کشی خرید خودروهای وارداتی نشان می دهد که مشتریان حدود 60 هزار میلیون نقدینگی را مسدود کرده اند. حساب های آنها

بر اساس آمار منتشر شده، تا پایان روز ثبت نام، 51 هزار متقاضی با ثبت نام در سامانه فروش خودروهای وارداتی، حدود 25.5 میلیارد تومان وجه نقد به حساب نیابتی خود واریز کرده اند. اما با توجه به تمدید زمان ثبت نام در سامانه فروش فوق، تعداد متقاضیان خرید خودروهای وارداتی افزایش یافت، به طوری که مشتریان محصولات برند جهانی خودرو در بقیه نقاط کشور وجه نقد بیشتری را در سیستم بانکی کشور واریز کردند. سال زمان پایان دوره ثبت نام

در نهایت 34000 متقاضی از فیلترهای وزارت حریم خصوصی عبور کرده و موفق به ثبت نام شدند. اما اکنون تنها 1108 دستگاه خودرو به ثبت نام کنندگان رسیده و 33000 ثبت نام کننده دیگر بلاتکلیف مانده اند.

به این ترتیب می توان گفت که در حال حاضر با بلاتکلیفی این تعداد متقاضی، حدود 17 میلیارد تومان پول در بانک باقی مانده که سود بانکی آن هر ماه 320 میلیارد تومان است. بنابراین می توان گفت در میان فهرست ذینفعان و قربانیان آزادسازی واردات خودرو، در حال حاضر بانک ها تنها ذینفعان ورود اتباع خارجی هستند.

چه خودروهایی تحویل داده شد؟

همانطور که گفته شد از میان خودروهایی که فهرست آنها در سامانه یکپارچه فروش خودرو قرار دارد، تنها خودرو چانگان، کراس اوور پارس خودرو DL 5 و بنا به گزارشات محصولات کیا به مشتریان تحویل داده شده است.

سایپا اما در واردات و تحویل محصولات مذکور قبل از بقیه واردکنندگان عمل کرده و به همین دلیل محصولات چانگان در بسترهای فروش آنلاین نیز قابل مشاهده است. به عنوان مثال در یکی از اطلاعیه های فروش چانگان CS 35 پلاس تیپ 3 بین 1.8 تا 2 میلیارد تومان قیمت گذاری شده است.

این در حالی است که خودروی مورد نظر با قیمت یک میلیون و 274 هزار تومان و یا خودرو چانگان CS 35 تیپ 2 به قیمت یک میلیون و 143 هزار تومان به مشتریان تحویل داده شد. زیرا این خودرو در حال حاضر با قیمتی بین 1.4 تا 1.55 میلیارد تن به فروش می رسد.

البته خودروی زوتی پارس خودرو نیز روز یکشنبه به متقاضیان تحویل داده شد. این گروه خودروسازی بعدازظهر یکشنبه اعلام کرد که از اولین گروه هایی است که پس از آزادسازی واردات خودرو به کشور، اقدام به واردات محصولات جدید کرد. بر این اساس در فاز اول 800 دستگاه خودروی پارس خودرو دی ال 5 (بدون تاخیر و طبق تعهد قبلی) آماده تحویل به مشتریان است و در فاز دوم 2 هزار دستگاه خودرو دی ال 5 مونتاژ و تحویل می شود.

کراس اوور DL 5 دارای موتور 1.5 لیتری 4 سیلندر توربوشارژ با قدرت 144 اسب بخار است. علاوه بر این، این موتور می تواند تا 215 نیوتن متر گشتاور تولید کند. خودروی کیا نیز در لیست تحویل شرکت واردکننده قرار گرفته است اما از آن زمان تاکنون خبر چندانی از تحویل این محصول کره ای منتشر نشده است. همانطور که گفته شد در حال حاضر تنها خودروی چانگان در پلتفرم های تبلیغاتی خودرو دیده می شود.

بر این اساس چندی پیش رئیس کمیسیون صنعت و معدن مجلس اعلام کرد که نزدیک به 20 هزار خودروی وارداتی در گمرکات کشور هستند و هنوز امکان خروج از گمرک را پیدا نکرده اند.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *