بر اساس گزارشات 40 درصد مردم از فشار خون و دیابت خود اطلاع ندارند.

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بر اساس داده های آماری موجود، 40 درصد افراد جامعه از فشار خون و دیابت خود اطلاعی ندارند و تنها 60 درصد افراد از وجود این بیماری اطلاع دارند. . سلامت غربالگری این دو بیماری را انجام می دهد.

به گزارش بازتاب آنلاین به نقل از ایرنا، حسین فرشیدی در گفت و گوی تلویزیونی با موضوع کمپین ملی سلامت گفت: اکنون در کشور حدود 22 درصد جمعیت 18 سال به بالا و 31 درصد جمعیت 30 سال به بالا مبتلا به فشار خون هستند. این بیماری را دارند آنها رنج می برند زیرا در برنامه کمپین ما سعی می کنیم افرادی را شناسایی کنیم که اطلاعات کافی در مورد این بیماری ندارند.

وی تصریح کرد: همچنین 60 درصد مردم کشور از دیابت یا فشار خون خود آگاه هستند و 40 درصد از آن بی اطلاع هستند.از 60 درصد افرادی که از بیماری خود آگاه هستند، 57 درصد دارو مصرف می کنند. . زمانی می گوییم فشار خون در کشور کنترل می شود که فشار خون فرد 120 روی 80 باشد.

20 میلیون ایرانی پزشک خانواده دارند

فرشیدی ادامه داد: طرح ملی سلامت بخشی از طرح سلامت خانواده و نظام ارجاع به این منظور است اردیبهشت ماه این کمپین در سال جاری آغاز شده و بر شهرهای بیش از 20000 نفر تمرکز دارد، زیرا در روستاها سیستم مراقبت فعال وجود دارد، اما در شهرهای بالای 20000 نفر این فرصت و دسترسی به مردم کمتر بود. اما با ارائه برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع می خواهیم با دسترسی مردم و آموزش بهورزان این موضوع در شهرها به طور جدی پیگیری شود.

وی با بیان اینکه هنر ما این است که فرد را قبل از بیماری بشناسیم، افزود: تا زمانی که دیابت و فشار خون عوارضی ایجاد نکند قابل درمان است. به همین دلیل تاریخ راه اندازی این طرح افزایش جمعیت را در نظر گرفتیم، به همین دلیل از زمان اجرای این طرح، 9 میلیون نفر در 59 شهر تحت پوشش طرح ملی سلامت قرار گرفتند، البته از ابتدا. هشتاد و نه شهر دیگر به این طرح ملی پیوسته اند و اکنون 20 میلیون ایرانی پزشک خانواده دارند.

معاون وزیر بهداشت گفت: با این کمپین می خواهیم سواد سلامت جامعه را ارتقا دهیم و پرونده الکترونیک سلامت را تکمیل کنیم که هنوز کامل نشده است. خدمات الکترونیکی برای بیماران ارائه شود تا سایر خدمات مقدماتی برای بیماران ارائه شود.» با این حال، از آنجایی که فشار خون و دیابت دو عامل اصلی مرگ و میر و هزینه برای سیستم مراقبت های بهداشتی هستند، این پروژه با این دو بیماری آغاز شد.

بیش از 83 درصد مرگ و میرها به دلیل بیماری های غیرواگیر است

فرشیدی افزود: اکنون بیش از 83 درصد مرگ و میرها به دلیل بیماری های غیرواگیر و 42 درصد بیماری ها به طور مستقیم به بیماری های قلبی و عروقی مربوط می شود. فشار خون بالا، دیابت، چاقی، چربی خون بالا و برخی بیماری های دیگر از عوامل اصلی تشدید کننده بیماری های قلبی عروقی محسوب می شوند. بیشترین تاثیر بر مرگ و میر و عوارض آن فشار خون بالا است و دیابت، سکته قلبی و مغزی از جمله عوارض فشار خون بالا هستند و نارسایی کلیه رخ می دهد.

وی به معضل زخم پای دیابتی منجر به قطع عضو اشاره کرد و گفت: اگر بتوانیم بیماری را قبل از بروز آن تشخیص دهیم، قابل درمان است، از آنجایی که فشار خون و دیابت ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند، باید با هم کنترل شوند.

معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: یکی از دغدغه های اصلی ما شناسایی بیماران است چرا که درصد زیادی از مردم نمی دانند به این بیماری مبتلا هستند. پس از شناسایی بیمار، سطح قند خون و فشار خون از بیمار خواسته می شود، زیرا در مراحل اولیه می توان با درمان غیردارویی، تنظیم فعالیت بدنی و تنظیم غذای مصرفی، آن را درمان کرد. بنابراین افراد باید از میوه ها استفاده کنند نه غذاهای کنسرو شده با محتوای نمک بالا.

وی افزود: اکنون هر 1500 نفر یک مراقب سلامت دارد و مراقب باید به دنبال افراد سالم باشد نه افراد بیمار، زیرا ممکن است این افراد ندانند که بیمار هستند.

با کنترل 75 درصد فشار خون و دیابت، میزان سکته به میزان قابل توجهی کاهش می یابد

فرشیدی گفت: فشار خون درجه یک نیازمند چند ماه درمان غیردارویی است و داروهای کمتری مصرف می شود، اما اگر 25 درصد جمعیت از نظر فشار خون تحت کنترل باشند، تعداد سکته ها کمتر می شود و اگر این بیماری ها باشد. حضور داشته باشند، این چنین خواهد بود.» با 75 درصد کنترل، میزان مرگ و میر کاهش می یابد. و میر بسیار چشمگیر می شود. تاثیر کنترل دیابت و فشار خون بالا بر سکته مغزی، نارسایی قلبی و کلیوی بسیار زیاد است.

وی ادامه داد: اکنون 97 درصد جمعیت روستاها تحت پوشش خانه بهداشت هستند و اکثر خانه های بهداشت بیماران مبتلا به فشار خون و دیابت را شناسایی کرده اند و در این برنامه در حال بررسی مجدد این موضوع هستند. اما با توجه به اینکه افراد بالای 18 سال بیش از 54 درصد جمعیت کل کشور را تشکیل می دهند، باید از نظر این بیماری کنترل شوند.

معاون وزیر بهداشت گفت: در مناطق شهری 40 میلیون نفر بالای 18 سال باید فشار خون خود را چک کنند. اکنون 25 هزار فضای فیزیکی اعم از مراکز بهداشتی و درمانی آماده ارائه این خدمات برای انجام این غربالگری با حضور 70 هزار بهورز هستند. افراد بالای 18 سال باید فشار خون و افراد بالای 40 سال باید قند خون ناشتا را چک کنند.

تا اردیبهشت ماه سال آینده همه از مزایای برنامه سلامت بهره مند خواهند شد

معاون وزیر بهداشت گفت: مردم باید نسبت به بیماری خود آگاه شوند، برای این منظور از ساعت 10 آذر امسال یک پیام کوتاه برای همه ارسال خواهد شد. البته یک لینک از طریق پیامک نیز وجود دارد که افراد می توانند برای پاسخ به برخی سوالات در مورد این بیماری ها نظر دهند، بنابراین می توان به برخی از سوالات ما در مورد این دو بیماری با استفاده از این روش پاسخ داد.

وی با بیان اینکه این بیماری ها در تهران و شهرهای بزرگ بیشتر و در روستاها بسیار نادرتر است، تصریح کرد: تا پایان امسال 55 میلیون نفر بالای 18 سال و بالاتر هستند. اردیبهشت ماه سال آینده همه از برنامه های سلامت وزارت بهداشت بهره مند خواهند شد.

فرشیدی برخی دیگر از برنامه های ملی سنجش سلامت را در فازهای بعدی اجرای این طرح برشمرد و گفت: بیماری های چربی خون، سه نوع سرطان، بیماری های غیرواگیر، موضوع سلامت روان در مناطق شهری در دستور کار و در حوزه سلامت روان به ازای هر 20000 نفر ما یک متخصص بهداشت روانی در نظر می گیریم.

وی ادامه داد: مرحله دوم اجرای کمپین ملی سلامت به 2900 بهورز برای مناطق شهری و 4000 بهورز برای 183 شهر نیاز دارد که تا پایان سال اضافه می شود. البته قبلاً 4000 پرسنل پرستاری و 6000 کارشناس بهداشت مشغول به کار بودند. بهمن امسال اضافه خواهد شد. اما برای برنامه سلامت خانواده دو برابر نیاز داریم.

پرونده الکترونیک سلامت معرفی می شود

فرشیدی تصریح کرد: برای اجرای کامل نظام سلامت خانواده و ارجاع و کاهش پرداختی ها از جیب مردم، باید صدور پرونده الکترونیک سلامت برای همه افراد جامعه اجرایی شود. وی تصریح کرد: در این راستا باید به نتایج مثبتی دست یابیم. کنترل بیماری ها با ارائه پرونده الکترونیک سلامت. البته نسخه الکترونیکی آن هم اکنون در حال ایجاد است و با معرفی پرونده الکترونیک سلامت در قالب تمامی مراکز درمانی به تشخیص بیماری ها نیز کمک می کند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *