بیتا فرهی یکی از ستاره های محبوب دهه شصت و هفتاد سینما امروز شنبه چهارم آذر از دنیا رفت تا دردی دیگر در کالبد سینمای ایران بنشیند. فرهی هوادارانش را ترک کرد که اخیرا با پخش سریال «سرزمین مادری» بازی قدرتمندش در نقش اقدس الملوک تحسین همگان را برانگیخته بود. فرهی در دهه 60 با بازی مهشید در فیلم «هامون» داریوش مهرجویی به شهرت رسید و بعدها با آثار مهمی چون «بانو»، «کیمیا» و «خونبازی» به موفقیت دست یافت. او پس از دیپلم افتخار برای فیلم «هامون» برای فیلم‌های «کیمیا»، «خانه‌ای روی آب»، «خون بازی» و «در انتظار معجزه» نامزد دریافت سیمرغ شد و در چند مجموعه تلویزیونی به ایفای نقش پرداخت.

به گزارش بازتاب آنلاین، بیتا فرهی از هفته گذشته به دلیل عارضه ریوی و قلبی در بیمارستان بستری است. دی در بیمارستان بستری شد اگرچه اخباری مبنی بر بهبود وضعیت وی منتشر شد، اما ظهر امروز ساعت 4 آذر ماه ناپدید شد. نگاهی داریم به مهم ترین نقش های به جا مانده از این بازیگر محبوب.

هامون | مهشید | داریوش مهرجویی ۱۳۶۸

بیتا فرهی در نقش «مهشید» در اولین تجربه بازیگری خود در فیلم «هامون».

داریوش مهرجویی مهشید فیلم «هامون» را زنی علاقه مند به دنیای مدرن و روشنفکری معرفی می کند که توخالی است و همه چیز را در ظاهر می بیند. هامون برای حل مشکلاتش به کتاب، سفر و گفتگو می چسبد، اما مهشید برای حل این مشکلات به سرگرمی های ناپایدار روی می آورد و مجذوب شنیدن تعریف و تمجید می شود. او در هیچ چیز محکم نیست و اصلاً معنای زندگی را نمی داند. شما از زندگی راضی نیستید، اما هدف مشخصی ندارید و نمی دانید چگونه به رضایت برسید. محور اصلی فیلم «هامون» داریوش مهرجویی، آشفتگی شخصیت هامون است، اما مهشید نیز این آشفتگی را به گونه ای دیگر نشان می دهد. مهشید و هامون هفت سال است که با هم زندگی می کنند. عشقی که بیشتر شبیه یک تجربه کنجکاو به نظر می رسد تا عشق واقعی. حالا بعد از گذشت چندین سال مهشید احساس می کند که نتوانسته اند به خواسته او برسند.

بانو مریم داریوش مهرجویی ۱۳۷۰

مروری بر مهم ترین نقش هایی که بیتا فرهی به یادگار مانده خدا رحمتت کند بانوی عزیز
بیتا فرهی در کنار محمود کلاری در نمایی از فیلم بانو

بیتا فرهی در فیلم بانو با نقش زنی مهربان و دلسوز ظاهر شد. زنی که از روی انسانیت به دیگران کمک می کند، اما کم کم می بیند که دیگر حتی مالکیت خود را هم ندارد. مریم بانو محور اصلی فیلم است و به عنوان نماد خوبی معرفی شده است. در ابتدای فیلم با خیانت همسرش روبرو می شود و از همسایه های بی خانمان در ویلای خود استقبال می کند که حضورشان باعث می شود احساس تنهایی نکند. از جایی به بعد متوجه می شود که از لطف او سوء استفاده کرده اند و خانه اش را غارت می کنند. بیتا فرهی توانسته در اجرای خود احساسات یک زن تنها را از اعماق دل شکستگی تا اوج امید و شادی به نمایش بگذارد. بخش عمده ای از جذابیت نقش به شخصیت پردازی دقیق مهرجویی برمی گردد، اما فرهی آنقدر او را باورپذیر بازی کرده است که احساس می کنیم ما نیز همراه او از این ظلم آسیب دیده ایم.

شکوه کیمیاگری | احمدرضا درویش ۱۳۷۷

مروری بر مهم ترین نقش هایی که بیتا فرهی به یادگار مانده خدا رحمتت کند بانوی عزیز
بیتا فرهی در کنار زنده یاد خسرو شکیبایی در نمایی از فیلم کیمیا

بیتا فرهی در فیلم «کیمیا» نقش یک جراح را بازی می‌کند که فرزندی را که در غیاب پدر و مادرش در بحبوحه جنگ تحمیلی به دنیا آورده بزرگ می‌کند. پدرش پس از دلبستگی به این کودک از اسارت برمی گردد و حالا باید گریه کند. احمدرضا درویش در قسمت اول فیلم چهره تلخ و سیاه جنگ را به نمایش می گذارد. شکوه اما در این میان وظیفه خود را فراموش نمی کند و در بدترین شرایط فرزندی به دنیا می آورد و سال ها او را مانند فرزند خود نگه می دارد و به او عشق و محبت می بخشد. با آمدن پدر واقعی کیمیا ترس و نگرانی او را فرا می گیرد و می خواهد تحت هر شرایطی او را بکشد. بالاخره قبول می کند که دخترش را دوست داشته باشد. فرهی در قسمت اول به دلیل سرعت زیاد و اکشن بالای فیلم مسئولیت سخت تری بر عهده دارد و در قسمت دوم به شدت بار احساسی این شخصیت را می سازد. فرهی برای بازی در این فیلم هفدهمین جشنواره فجر نامزد دریافت سیمرغ شد.

خانه ای روی آب خانم طالقانی بهمن فرمان آرا 1380

مروری بر مهم ترین نقش هایی که بیتا فرهی به یادگار مانده خدا رحمتت کند بانوی عزیز
بیتا فرهی در کنار رضا کیانیان در نمایی از فیلم خانه روی آب

ایفای نقش بیتا فرهی در فیلم خانه روی آب چندان زیاد نیست، اما حضور او در شکل گیری شخصیت دکتر سپیدبخت بسیار مهم است. او را به عنوان خانم طالقانی سرپرست بیمارستان می شناسیم. زنی رنگ پریده و زرد رنگ که به تازگی شیمی درمانی را تمام کرده است. نکته مهم این است که دکتر قبلا با او رابطه داشته و وقتی متوجه شده سرطان دارد او را ترک کرده و حتی در طول شیمی درمانی از او سوالی نکرده است. فرهی نقش زنی با اعتماد به نفس را بازی می کند که با وجود ظلم دکتر، روی پای خود می ایستد و حالا گلایه هایش را از جایگاهی بلند بالا می برد و رفتارش طوری است که گویی حتی نمی خواهد با دکتر صحبت کند. و حتی کمک کند. او هیچ ظلمی ندارد.

بازی خون سیما | رخشان بنی اعتماد ۱۳۸۵

مروری بر مهم ترین نقش هایی که بیتا فرهی به یادگار مانده خدا رحمتت کند بانوی عزیز
بیتا فرهی در کنار باران کوثری در نمایی از فیلم خون بازی

بیتا فرهی در فیلم «خون بازی» نقش مادری برای دختری معتاد را بازی کرد. مادری که در گذشته نتوانسته تمام زمانی را که باید به پسرش اختصاص دهد و حالا در بدترین شرایط می خواهد او به زندگی عادی بازگردد. داستان در مورد دختری به نام سارا است که بسیار معتاد به مواد مخدر است. نامزدش از خارج از کشور می آید تا با او ازدواج کند و مادرش باید به زودی او را ترک کند. جذابیت داستان این است که احساسات یک مادر و دختر را به نمایش بگذارد. بخش عمده ای از فیلم در طول مسیر و در رابطه با تلاش مادر برای ترک سارا است. مادری که با تمام وجود از وضعیت دخترش ناراحت است اما مجبور می شود برای او موادی تهیه کند تا او را از دست ندهد. به این ترتیب سختی های زیادی را می بیند، بارها گریه می کند و فریاد می زند و به ناامیدی می رسد. تلاش فرهی برای نشان دادن این استیصال در فیلم بسیار موفق بود و بخش مهمی از بار احساسی فیلم به حضور آن بستگی دارد.

میهن اقدس الملوک کمال تبریزی ۱۳۸۹

مروری بر مهم ترین نقش هایی که بیتا فرهی به یادگار مانده خدا رحمتت کند بانوی عزیز
بیتا فرهی در نقش اقدس الملوک در نمایی از سریال سرزمین مادری

بازی بیتا فرهی در نقش اقدس الملوک در سریال «سرزمین مادری» به تازگی بار دیگر قدرت بازیگری او را ثابت کرد. فرهی در این سریال نقش زنی قدرتمند از طبقه نخبگان را بازی می کند. زنی تنها و منتظر که هر چه باشد می خواهد نوه اش را ببیند. بازی فرهی در این نقش بسیار ملموس است. او آنقدر بر نقش تسلط دارد که می داند چگونه ظاهر خود را تنظیم کند و چه رفتاری را دنبال کند تا مقتدر به نظر برسد. به همین دلیل است که او در این نقش کاملا پذیرفته شده است. حتی زمانی که احساساتی می‌شود و صدایش ضعیف‌تر از حد معمول است، او همچنان سبک قدرتمند خود را حفظ می‌کند و طوری رفتار می‌کند که انگار بخشی از شخصیت اوست و نمی‌تواند چیز دیگری باشد. دو هفته پس از پایان بازی اقدس‌الملوک در سریال و تماشای صحنه تشییع او در این سریال، بیتا فرهی درگذشت و این نقش برای همیشه در ذهن ماندگار شد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *