امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران درباره ابلاغ سیاست کلی توسعه دریا از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: توسعه دریا بدون توان دریایی مناسب. ناقص است.
وی بیان کرد: نکته دوم این است که توسعه دریامحور به سواحل بستگی دارد و بیشترین تمرکز جمعیت برای نیروی دریایی در سواحل است، بنابراین نیروی دریایی در مسائل دریایی و دریانوردی و استفاده از دریا تجربه زیادی دارد.
افشای اطلاعات سپاه درباره جنگ مشترک «آمریکا، انگلیس، آلمان، فرانسه و اسرائیل» علیه ایران
مشاور رهبری: در مرحله خطرناکی هستیم/ دیدیم که وقتی یک نفر به دلایلی در ایران جان خود را از دست داد چه آشوبی به راه انداختند.
فرمانده کل ارتش با بیان اینکه علم و دانش موجود در نیروی دریایی می تواند در خدمت توسعه دریا باشد، تصریح کرد: در صورت تحقق این امر جهشی راهبردی در عرصه های مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و دفاعی صورت خواهد گرفت. کشور. سقوط
سرلشکر موسوی ادامه داد: سال ها پیش نیروی دریایی ارتش و سپاه و البته نیروی دریایی ارتش عمدتاً در سواحل عمان مستقر بودند و شهرک های بزرگی ساخته اند و آمادگی دارند در این نوع توسعه دریایی وظایف خود را به خوبی انجام دهند.
حضرت آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی، ۲۵ دی آبان در سال 1402 در اجرای بند 1 اصل 110 قانون اساسی و پس از مشورت با شورای داوری، سیاست کلی توسعه دریا محور را به سران سه قوه مسلح و رئیس شورای داوری ابلاغ کردند.
بر اساس این اطلاعیه، قوه مجریه موظف است با کمک شورای اسلامی و قوه قضائیه، برنامه جامع اجرای این سیاست ها شامل ارائه پیش نویس قوانین، تصویب آیین نامه ها و اقدامات اجرایی لازم را ارائه کند. از طریق بسیج نهادهای ذیربط ظرف مدت شش ماه.
متن سیاست کلی توسعه دریامحور به شرح زیر است:
دریاها و به ویژه دریاهای آزاد و اقیانوس ها مواهب الهی و ذخایر و منابع غنی برای توسعه علم و فناوری، افزایش کار و رفاه، رفع نیازهای حیاتی، ایجاد اقتدار و بستر مناسبی برای تمدن هستند. با توجه به موقعیت ممتاز جغرافیایی، قرار گرفتن بین دو دریا و هزاران کیلومتر سواحل و همچنین جزایر و ظرفیت های فراوان روی زمین، حضور موثر و بهره برداری از سواحل، فراساحل، دریا و اقیانوس به عنوان نیروی محرکه آن ضروری است. و محور توسعه کشور باید برای دستیابی به جایگاه شایسته منطقه ای و جهانی در استفاده از دریا تدابیری اتخاذ کند. بنابراین، دستورالعمل های کلی توسعه دریایی محور به شرح زیر تنظیم می شود:
1- سیاست یکپارچه امور دریایی و تقسیم کار ملی و مدیریت چابک و کارآمد دریا به منظور استفاده حداکثری از ظرفیتهای دریا و کسب جایگاه شایسته جهانی و مقام اول در منطقه
2- توسعه فعالیت های اقتصادی دریامحور و ایجاد قطب های توسعه دریایی در سواحل، جزایر و مناطق داخلی، به طوری که نرخ رشد اقتصادی در حوزه فعالیت های دریامحور (اقتصاد دریا محور) همواره حداقل دو برابر باشد. نرخ رشد اقتصادی کشور در ده سال آینده
3- تسهیل و توسعه سرمایه گذاری و مشارکت داخلی و خارجی با ایجاد زیرساخت های نرم افزاری و سخت افزاری (حقوقی، اقتصادی، زیرساختی و امنیتی) لازم.
4- تدوین طرح توسعه جامع دریایی محور با پهنه بندی دریا، سواحل و سواحل و تعیین نسبت و جغرافیای جمعیت، تجارت، صنعت، کشاورزی و گردشگری به ویژه در سواحل و جزایر در جنوب و به ویژه در سواحل مکران با محوریت هویت اسلامی ایرانی حداکثر تا یک سال پس از ابلاغ این سیاست.
5- استفاده حداکثری و بهینه از ظرفیت ها، منابع و ذخایر اکوسیستم دریایی با جلوگیری از تخریب محیط زیست دریایی به ویژه توسط سایر کشورها.
6- تامین و ارتقای سرمایه انسانی و مدیریت متعهدانه و کارآمد و ایجاد پشتوانه علمی، آموزشی و پژوهشی برای توسعه دریایی محور و اکوسیستم نوآوری ها و فناوری های دریایی.
7- توسعه همکاریهای اقتصادی، تجاری و سرمایهگذاری در پروژههای زیرساختی، تولیدی و خدماتی کلان و دانشبنیان با کشورهای همسایه و سایر کشورها به منظور بهرهگیری از ظرفیتهای دریایی و حضور مؤثر در مسیرهای بینالمللی و دستیابی به قطبهای موقعیت منطقهای.
8- افزایش سهم کشور از حمل و نقل و ترانزیت دریایی از طریق ایجاد و تقویت شبکه حمل و نقل ترکیبی.
9- حمایت از سرمایه گذاران داخلی و داخلی در طرح های عمرانی و حمایت از فعالان اقتصادی و بنگاه های کوچک و متوسط جوامع محلی در بخش های مختلف از جمله شیلات، کشاورزی، صنعت و گردشگری.
2727