به گزارش پی ام آپ به نقل از فرهیختگان، در بسیاری از ویدئوهای خبری مردم مدعی شدند که نوجوانان و دختران نوجوان در منزل این خواننده مورد آزار و اذیت قرار می گیرند. وقتی نام امیر تتلو یا امیرحسین مقصودلو در یوتیوب جستجو می شود، ویدیوهای زیادی از او در رابطه با دختران جوان و جوان دیده می شود. اما در این ویدئوها تصاویری از ضرب و جرح برخی از هواداران جوان و جوان امیر تتلو نیز دیده می شود. در یکی از فیلم ها، دختر جوانی توسط گروه دیگری از دختران هم سن و سال به اطراف کشیده می شود و به نظر می رسد که قصد دارند او را به انجام کاری متقاعد کنند. با انتشار همین فیلم و چند فیلم دیگر از خانه رئیس تتلو، پلیس ترکیه وارد ماجراجویی خانه تتلو شد و اعلام کرد که دسترسی رسانه ها به جزئیات تا رسیدن به نتیجه نهایی تحقیقات محدود خواهد بود. اما حقیقت این است که نام امیر تتلو چه در داخل ایران و چه در خارج از ایران همیشه حاشیه ساز بوده است. البته از این واقعیت که بگذریم، آنچه در این میان و در روزهای پایانی امیرتتلو مورد سوال و انتقاد قرار گرفته این است که اگر دختران جوان و جوان به خانه تتلو بیایند و حاضر به انجام هر کاری شوند چه اتفاقی می افتد.
موضوع فن و چند سوال
تحلیل موضوع هواداری در این مقاله نمی گنجد و برای همه امکان پذیر نیست. اما در کنار دیگر پدیده های اجتماعی، موضوع و شاید پدیده فن دم واقعیتی غیرقابل انکار در دنیای امروز است و تنها به طرفداران امیر تتلو یا مثلاً طرفداران محمدرضا گلزار محدود نمی شود. یک طرفدار اغلب خود را با شرکت در جامعه هواداران تعریف می کند و بنابراین جذب شهرت و هواداران می شود.
در نوجوانی این علاقه دو برابر می شود. یکی طرفدار تیم فوتبال، یکی طرفدار سلبریتی خارجی و دیگری طرفدار امیر تتلو. به طور کلی هوادار و جذابیت آن برای نسل جدید در هر جامعه ای وجود دارد و فرقی نمی کند طرفدار ایرانی باشد یا فرانسوی. این طرفدار در تخیل خود زندگی می کند، داستان می آفریند و هر روز را با سلبریتی مورد علاقه خود می گذراند. پس چه اتفاقی می افتد اگر این طرفدار به یک سلبریتی اجازه دهد که از دلایل اخلاقی دور شود و به طرفدار تجاوز کند؟ سوال دقیق تر این است: چه اتفاقی می افتد وقتی شخصی مانند تتلو شروع به آزار و اذیت طرفداران خود می کند و علاوه بر همه اینها، چه اتفاقی می افتد اگر طرفداران رئیس تتلو به او اجازه دهند ارزش های اخلاقی انسانی را زیر پا بگذارد؟
چیزی که در مورد هواداری نگران کننده تلقی می شود زمانی است که یک طرفدار می خواهد به هر طریقی ارادت و عشق قلبی خود را به یک سلبریتی ابراز کند. همین چند ماه پیش هواداران رونالدو را دیدیم که در اطراف هتل اسپیناس برای دیدن او حتی از پشت شیشه اتوبوس جمع شده بودند. زشت بودن تصویر ایجاد شده از این صحنه ها منطقی و قابل قبول است. اما چیزی که نباید فراموش کرد این است که در سایر نقاط دنیا نیز شاهد صحنه های مشابهی هستیم.
طرفداران یک سلبریتی حتی برای یک قرار سریع به سراغ آن سلبریتی می روند، بدون اینکه توجه کنند که آیا ایجاد چنین صحنه ای در این شرایط قابل قبول است یا خیر. به هر حال، طرفدار همچنان ارادت قلبی خود را به سلبریتی ابراز می کند. گاهی به عنوان پسزمینه صفحه گوشی، گاهی بهعنوان پوستر و گاهی با ایجاد صفحهی فن در اینستاگرام به نام آن سلبریتی. اما وقتی موضوع ابراز ارادت به یک سلبریتی زنگ خطر می شود، آن طرفدار برای ابراز عشق و ارادت قلبی خود دست به هر کاری می زند. مثلا چی؟ شاید بتوان نمونه بارز آن را در رفتار این روزهای هواداران چیف تتلو مشاهده کرد. امیر تتلو به دلیل تجاوز به دختران زیر سن قانونی اجازه اجرای کنسرت در بسیاری از کشورهای اروپایی را ندارد. علاوه بر این، هر از گاهی، حسابها و ویدئوهای آزار جنسی رئیس تتلو در اینترنت منتشر میشود. با این حال، می بینیم که در خانه رئیس تتلو، دختران جوان و اغلب نوجوان وجود دارد.
درست قبل از انتشار ویدئوهای آزار و اذیت دختران توسط امیر تتلو، او با استوری در صفحه اینستاگرام خود تماس گرفت و دختران 15 تا 20 ساله ساکن استانبول را به خانه خود دعوت کرد و از عبارت سلطان استفاده کرد. حرمسرا”. علیرغم همه اخبار منتشر شده در مورد آزار دختران توسط امیر تتلو پس از این درخواست، همچنان بسیاری از نوجوانان و دختران جوان به خانه امیر تتلو رفتند.
وقتی یک هوادار برای ابراز ارادت خود دست به هر کاری می زند
دقیقا مشکل همینه طرفدار می داند که اگر به سلبریتی مورد علاقه اش نزدیک شود، آن سلبریتی از نظر جسمی و روحی به او آسیب می رساند، اما همچنان برای ابراز عشق خود دست به هر کاری می زند و به صف افرادی می پیوندد که اهمیتی نمی دهند که سلبریتی به آنها آسیب برساند. چگونه از آنها بهره برداری خواهد کرد؟ در این میان آنچه مهم است و شاید موضوع ناب پژوهش های دانشگاهی جامعه شناسی و فرهنگی است، رفتار تتلو نیست. زیرا وضعیت سلامت روانی رئیس تتلو برای اطرافیانش مشخص است.
آنچه مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد، حضور رئیس تتلو در خانه ستایشگرانش است، علیرغم تمام گزارش های منتشر شده از آزار جسمی و جنسی دیگر دختران. چه اتفاقی میافتد وقتی یک طرفدار برای اثبات طرفدار بودن خود حاضر است از طرف یک سلبریتی مورد آزار و اذیت قرار گیرد؟ اما اگر یک طرفدار جوان ببیند که تنها راه جلب توجه سلبریتی مورد علاقهاش این است که از خودشان سوءاستفاده کنند و با این مشکل کنار بیایند، چه؟ به نظر می رسد تمام اتفاقاتی که برای دختران جوان در اطراف تتلو رخ می دهد با ادعای دیده شدن توسط سلبریتی مورد علاقه شان توجیه می شود. بنابراین وقتی یک دختر جوان در میان دختران حلقه تتلو قرار دارد و این شخص نام و آدرس او را میداند، احتمالاً جذب آن شده است. یا اگر خودش مورد آزار قرار می گیرد، آن را انتخاب سلبریتی مورد علاقه اش می بیند و برایش مهم نیست که چه اتفاقی برایش می افتد، دور از شأن اوست.
حقیقت این است که آنچه در خانه رئیس تتلو اتفاق افتاد باید از فاصله دورتری دیده شود. جدا از این واقعیت که رئیس تتلو به عنوان نمونه ای برای مطالعات روانشناختی عمل می کند، همچنین بحث برانگیز است که چنین شخصیتی تسلیم حمایت و سوء استفاده او شود. ما نباید به این اکتفا کنیم که امروز امیر تتلو خارج از مرزهای ایران است و هر کاری که انجام می دهد مورد بازخواست پلیس آن کشور قرار می گیرد. در عوض باید رفتار او و طرفدارانش را تحت موضوع هواداری بررسی کنیم و بپرسیم که اگر نوجوانی برای رسیدن به تتلو حاضر به آزار و اذیت شود چه اتفاقی می افتد؟