اخبار روز

طالبان در واکنش به نشست مخالفانش در مسکو: برخی کشورها می‌خواهند مهره‌های سوخته را زنده کنند/ روسیه دخالت نکند!

سخنگوی دولت موقت طالبان در افغانستان گفت روسیه حق دخالت در امور کشورهای دیگر را ندارد.

دولت طالبان از نشست مخالفان خود در مسکو در روز پنجشنبه انتقاد کرد و از کشورهای همسایه افغانستان خواست تا در میان افغان ها ناآرامی ایجاد نکنند.

به گزارش بازتاب آنلاین به نقل از عصر ایران به نقل از یورو نیوز; ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان به تلویزیون طلوع نیوز گفت که برخی کشورها می خواهند “دانه های سوخته” را احیا کنند و آشفتگی ایجاد کنند.

وی در ادامه گفت که روسیه نباید در امور دیگر کشورها مداخله کند و طالبان اعتراض خود را به مسکو منتقل کرده اند.

روز پنجشنبه نشستی تحت عنوان «افغانستان بین گذشته و آینده» در مسکو با حضور مخالفان طالبان برگزار شد. حزب روسیه عادلانه که میزبان این نشست بود 20 درصد از کرسی های پارلمان روسیه را در اختیار دارد.

نشست مخالفان طالبان روز پنجشنبه در مسکو برگزار شد، در حالی که در 29 سپتامبر، نمایندگان کشورهای منطقه برای پنجمین نشست در قالب مسکو در شهر کازان، پایتخت جمهوری روسیه، گرد هم آمدند تا وضعیت این کشور را بررسی کنند. بحث افغانستان از تاتارستان امیرخان متقی وزیر خارجه طالبان یکی از شرکت کنندگان در پنجمین نشست «فرمت مسکو» بود.

احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان، در یک سخنرانی در نشست “افغانستان بین گذشته و آینده” گفت که کشورش در دو سال گذشته به دلیل “سیاه چاله خفقان و بن بست تاریک” فرو رفته است. به سلطه طالبان.

در این نشست علاوه بر مسعود، شماری دیگر از شخصیت های مخالف طالبان نیز از جمله محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی افغانستان، فوزیه کوفی و ​​شکریه بارکزی، نمایندگان پیشین پارلمان افغانستان حضور داشتند.

این محقق در این نشست وضعیت هزاره های افغانستان را “تراژیک” توصیف کرد و گفت که هزاره های افغانستان همزمان با “تبعیض قومی و مذهبی” روبرو هستند.

وی گفت که در حکومت جمهوری افغانستان، هزاره های این کشور حدود «بیست تا بیست و پنج درصد» قدرت سیاسی را در اختیار دارند، اما در حال حاضر حتی وزیر هزاره هم وجود ندارد و علاوه بر آن، حکومت طالبان فقه را تعیین کرده است. جعفری به چهره رسمی حذف شد.

اگرچه نماینده ایران از طالبان برای تامین امنیت در افغانستان قدردانی کرد، اما گفت که آنها گام قابل قبولی در جهت تشکیل یک دولت فراگیر با مشارکت همه گروه های قومی و سیاسی در افغانستان برنداشته اند.

در همین راستا، تهران بر آمادگی کشور برای میزبانی نشستی برای بحث در مورد تشکیل دولت فراگیر در افغانستان تاکید کرد.

به گفته شکریه بارکزی، سفیر سابق افغانستان در نروژ که در این نشست صحبت کرد، کشورهای همسایه افغانستان بدون «افغانستان باثبات» صلح آمیز نخواهند بود.

در دو سال گذشته، روسیه نه تنها روابط خود را با طالبان حفظ کرده، بلکه روابط خود را با نیروهای ضد طالبان نیز قطع کرده است. با این وجود، مسکو دولت طالبان را به رسمیت نشناخت، اما در عوض سفارت افغانستان در روسیه را به نماینده طالبان تسلیم کرد.

مخالفان طالبان حاضر در نشست مسکو خواستار حمایت کشورهای منطقه و جهان برای یافتن “راه حل” برای حل بحران افغانستان شدند.

در این نشست آقای مسعود پیشنهاد استفاده از گزینه رفراندوم را برای تعیین ماهیت نظام سیاسی افغانستان مطرح کرد.

نگین یوسف پور

نگین یوسف پوریان هستم از شهر سمنان و بعنوان سردبیر این رسانه جدیدترین اخبار روز رو برای شما قرار میدم

مقالات جذاب با ارزش مطالعه بالا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا