دومین جشنواره هنرهای محیطی رضوانشهر در حال برگزاری است

دومین جشنواره هنرهای محیطی شهرستان بهشت؛ با حمایت شهرداری رضوانشهر در تاریخ 1 الی 3 دی ماه 1402 برگزار می شود.

پی ام آپلود دومین جشنواره هنر محیطی شهرستان بهشت; از اول تا سوم آذرماه 1402 با حمایت شهرداری رضوانشهر در استان گیلان با حضور 40 هنرمند از سراسر کشور برگزار می شود.

شرکت کنندگان در این جشنواره طی کارگاهی سه روزه در سایت خانه خلاقیت و نوآوری رضوانشهر آثار شهری را از مواد بازیافتی خلق می کنند.

این آثار با حمایت شهرداری رضوانشهر در میادین و خیابان های شهری به نمایش در می آیند و برای مدتی تبدیل به مبلمان خیابانی می شوند و بصیرت و آگاهی شهروندان را نسبت به هنر معاصر و بوم شناختی افزایش می دهند.

در آستانه برگزاری دومین جشنواره هنرهای محیطی رضوانشهر با ماکان عشوری برگزارکننده این جشنواره به گفت و گو نشستیم.

*بهتر است صحبت را با کلیاتی درباره هنر محیطی و جشنواره پیش رو شروع کنیم.

بله البته؛ هنر محیطی چیز عجیبی نیست. مردم با آن برخورد می کنند. گاهی آن را در چیدمان سلیقه ای وسایل اداری روی میز شیک شهردار می بینیم و گاهی در پیاده رو خیابان ولیعصر تهران در حالی که استاد دانشگاه روی زمین نشسته و با خودکار و تبر از پیاده رو عبور می کند.

منظورت دقیقا کیه؟

دکتر. احمد نادعلیان. نقش ماهی روی صخره های کف رودخانه بسیار معروف است.

* بله عکس هایش همه جا هست. آن طور که من متوجه شدم، طیف فعالیت ها در هنر محیطی گسترده است و به نظر می رسد یک هنر بین رشته ای باشد.

دقیقا. ویدیو آرت، صدا آرت، لند آرت، هنر محیطی و… که رد پایشان در این گونه فعالیت ها نمایان است، حرف شما را تایید می کند.

* بنابراین دقیقاً همه لایه ها در هر سطح می توانند درگیر شوند.

دقیقا؛ کودک و پیرمرد، دکترای هنر و کارمند اداره برق در گذشته جوایز مهمی را کسب کرده اند. البته با شرکت در دوره ها و کارگاه های آموزشی. انسان محور و یکی از شاخه های هنر معاصر است. منسوب به تضعیف و عدم ماندگاری. ضد وابستگی و انقیاد. اما وقتی از هنر معاصر صحبت می کنید، همه چیز کمی جدی می شود. زیرا تسلط بر هر کاری نیازمند تجربه و دانش است.

*چرا الان رضوانشهر؟

از سال 1365 که مستندی درباره جشنواره هنرهای محیطی در جزیره هرمز ساختم تا به امروز به طور مستمر در عرصه هنرهای معاصر فعال بوده ام. به دلیل حرفه اصلی ام یعنی فیلمسازی، با ساخت ویدیو آرت به سراغ این هنر رفتم. من در جشنواره های داخل و خارج از کشور حضور داشته ام. رضوانشهر بهشت ​​محیطی هنرمندان جهان است. در یک مکان شما همزیستی دریا، دشت، جنگل و کوه را دارید و موادی که برای تحقق بخشیدن به هر ایده و رویای خود نیاز دارید در دسترس شماست. و از آن مهمتر حمایت در بدنه اداری شهر چه در شورای شهر که همگی افراد تحصیل کرده و فهیم هستند و چه در شهردار محترم شهر جناب آقای دکتر. رسولی شهرساز صاحب سبک و حامی صاحبان مؤسسات خلاق و ایده های نوآورانه است. به اعتقاد همه کارشناسان، توسعه فرهنگی پایان همه فعالیت های اجتماعی و اقتصادی است. اگر فرهنگ عمومی حاضر به پذیرش تغییر نباشد، چیزی جز رویدادهای اجتماعی و اقتصادی دراماتیک حاصل نخواهد شد. از سوی دیگر، رضوانشهر یکی از معدود شهرهای ایران است که دارای نشان کتاب است. شما با مراجعه به وب سایت PCHIC.IR شما می توانید آن را دریافت کنید. همه امکانات و مسیرهای رشد و پشتیبانی برای ظهور ایده های خلاقانه وجود دارد.

*ظاهرا دومین دوره جشنواره هنرهای محیطی رضوانشهر است؟

آره. اولین ملاقات در مارس 411 انجام شد.

*اما خبر زیادی از آن نشده است؟

بله… نه من به عنوان برگزارکننده و نه شهردار محترم و اعضای شورای شهر رضوانشهر اعتقادی به اجرای تئاتر نداریم. بسیاری از هنرمندان و حتی اساتید دانشگاه های هنر نسبت به هنر معاصر بی تفاوت هستند و این به دلیل سبک زندگی، تاریخ و جغرافیای کشورمان است. کشورهای توسعه یافته به دلیل حساسیت نسبت به محیط زیست، خیلی زودتر به شاخه های هنر معاصر بال دادند. برای رضوانشهر که از اصول و قواعد خاصی در حوزه برندسازی شهری پیروی می کند، اولویت اصلی توسعه فضای فرهنگی با استفاده از منابع بومی است. از سرمایه انسانی گرفته تا منابع طبیعی متنوع. کارشناسان برندسازی اثربخشی فعالیت‌های این حوزه را برای دو تا پنج سال پیش‌بینی می‌کنند که در درجه اول شامل برگزاری دوره‌های آموزشی و کارگاه‌های آموزشی و افزایش دانش عمومی در حوزه مربوطه است. اینها به عنوان زیرساخت و سنگ بنای هر سازه ضروری هستند.

و شما در مرحله ایجاد زیرساخت هستید.

آره. در غیر این صورت، مرحله اول جشنواره می تواند پر از اساتید برجسته داخلی و خارجی و هیاهوهای فراوان، آثار نمایشی و هزینه های گزاف باشد. چنین نمونه هایی در اطراف ما کم نیست. فرهنگ در سایه پذیرش عمومی فرهنگ است، اگر نه فرهنگ نیست. مردم شهرهای ونیز، کن و برلین از نظر اقتصادی و اجتماعی از توسعه فرهنگی که جشنواره‌های آن باران را دور نگه می‌دارند، سود می‌برند. همه اینها در چارچوب توسعه فرهنگی اتفاق می افتد. شما می توانید ساعت ها در مورد آن صحبت کنید، اما به نظر می رسد که این یک نکته مبهم نیست.

*این دوره مانند دوره قبل به مباحث آموزشی و مرتبط با سنگ تراشی می پردازد.

بله، علاوه بر این، این بار برخلاف دوره قبلی که یک کارگاه ده روزه با حضور هنرمندان و علاقه مندان داخلی، هنرجویان و شرکت کنندگان طرح فراخوان داشتیم، طی یک دوره کارگاهی سه روزه در محل خانه خلاقیت و نوآوری رضوانشهر برگزار شد. ، ما آثار شهری را با مواد بازیافتی ایجاد می کنیم. این آثار با حمایت شهرداری رضوانشهر در میادین و خیابان های شهری به نمایش در می آیند و برای مدتی تبدیل به مبلمان خیابانی می شوند و بصیرت و آگاهی شهروندان را نسبت به هنر معاصر و بوم شناختی افزایش می دهند.
دومین جشنواره هنرهای محیطی رضوانشهر به دبیری دکتر مریم شیرالی و با همراهی اساتید این رشته، خانم نغمه فکرزاده، مجسمه ساز، خانم سحر موسوی، هنرمند دیجیتال و علی هاشملو، صدابردار و گروهی متشکل از 40 نفر از هنرمندان و هنرجویان از سراسر ایران حضور خواهند داشت. مکان از اول تا سوم آذرماه سال جاری در خانه نوآوری و خلاقیت شهر بهشت.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *