با سرد شدن هوا سوالات زيادي در خصوص ضرورت تزريق واکسن آنفولانزا و چگونگي تزريق آن مطرح مي شود.

آنفولانزا یک بیماری ویروسی شایع است که معمولاً افراد زیادی را از اوایل پاییز تا اوایل بهار درگیر می کند. این بیماری عفونی در برخی موارد می تواند بسیار خطرناک و کشنده باشد و البته شدت آن در افراد مختلف متفاوت است.

به گزارش بازتاب آنلاین  به نقل از وری ول هلت، این بیماری می تواند حتی جوانان را به شدت بیمار کند. آنفولانزا سالانه هزاران نفر را در بیمارستان بستری می کند، به همین دلیل است که دریافت واکسن آنفولانزا بسیار مهم است.

موارد خفیف تا متوسط ​​آنفولانزا در عرض چند هفته خود به خود از بین می روند، اما در برخی موارد سیستم ایمنی بیش از حد به آنفولانزا واکنش نشان می دهد و باعث التهاب گسترده در سراسر بدن می شود. به این ترتیب پاسخ ایمنی بدن از کنترل خارج می شود و به جای مبارزه با آنفولانزا، به بافت هایی که به ویروس آلوده نشده اند آسیب می رساند.

به عنوان مثال، آنفولانزای شدید می تواند باعث میوکاردیت (التهاب قلب)، آنسفالیت (التهاب مغز) و نارسایی اندام ها، به ویژه در کلیه ها و ریه ها شود. شایع ترین علائم آنفولانزا سرفه، تب، لرز، بدن درد، گلودرد، خستگی، تهوع و استفراغ است. از خانه خارج نشوید مگر در موارد ضروری تا زمانی که به مدت 24 ساعت تب نداشته باشید.

بزرگسالان مبتلا به آنفولانزا باید با پزشک و متخصصان مراقبت های پزشکی تماس بگیرند اگر:

اگرچه تب و سرفه پس از مدتی بهبود می یابند، اما دوباره بدتر می شوند.

وقتی تنگی نفس یا مشکل در تنفس وجود دارد.

هنگامی که احساس درد یا فشار مداوم در قفسه سینه یا شکم خود می کنید.

زمانی که تغییری در وضعیت روانی خود احساس می کنید و موقعیت هایی مانند گیجی یا خواب آلودگی را تجربه می کنید.

وقتی تشنج دارید.

وقتی علائم کم آبی را تجربه می کنید یا نمی توانید ادرار کنید.

وقتی درد شدید عضلانی، ضعف یا سرگیجه دارید.

علاوه بر این موارد، پدران و مادران ممکن است متوجه تنفس سریع کودک، کشیدن دنده ها در حین تنفس، کبودی روی لب ها یا ناخن ها، خشک شدن پوشک کودک به مدت 8 ساعت، تب در نوزاد کمتر از 12 هفته یا تب شوند. 40 درجه در سایر کودکان باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه شود.

تقریباً همه به واکسن نیاز دارند

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده از سال 2010 توصیه کرده است که همه افراد بالای 6 ماه واکسن آنفولانزا دریافت کنند. این توصیه شامل افرادی می شود که فعال، پرمشغله و سالم هستند.

فقط کسانی که واکنش آلرژیک یا حساسیت جدی به واکسن آنفولانزا دارند از دریافت این واکسن منع می شوند.

افراد دارای سابقه سندرم گیلن باره (بیماری شدید و فلج کننده) باید قبل از تزریق واکسن آنفولانزا با پزشک خود صحبت کنند.

حتی اگر فکر می کنید به واکسن نیاز ندارید، واکسن آنفولانزا را برای محافظت از افراد پرخطر اطراف خود دریافت کنید.

اگر نگران تزریق با سوزن هستید، می توانید از نوع جدید واکسن آنفولانزا (FluMist) به صورت قطره بینی استفاده کنید.

برخلاف واکسن تزریقی آنفولانزا که از نمونه ضعیف شده ویروس آنفولانزا استفاده می کند، واکسن قطره حاوی نمونه زنده ویروس آنفولانزا است. به همین دلیل این نوع واکسن برای افراد بالای 50 سال از جمله افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند توصیه نمی شود.

البته قطره های بینی فلومیست نسبت به واکسن تزریقی آنفولانزا نادرتر است. بنابراین باید آن را در داروخانه یا مطب پزشک محلی خود جستجو کنید. ناگفته نماند که هم روش تزریق واکسن و هم قطره بینی تاثیر یکسانی دارند.

واکسن آنفولانزا به راحتی در بسیاری از کلینیک ها و داروخانه ها موجود است و بسته به میل فرد می تواند در همان روز تزریق شود. بنابراین نیازی نیست روزها یا هفته ها قبل از معاینه پزشک وقت بگیرید.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *