عصر ایران; رضا قبیشاوی – بیش از 40 روز از جنگ اسرائیل علیه حماس و غزه می گذرد. این جنگ از روز پانزدهم مهر این در 7 اکتبر پس از حمله بزرگ حماس به اسرائیل آغاز شد. جنگ اکنون در نوار کوچک اما مهم غزه جریان دارد. در عین حال حملات راکتی از غزه به مناطق مختلف اسرائیل از جمله تل آویو متوقف نشده است. در اولین حمله حماس به اسرائیل در 15 سپتامبر. اکتبر مهر در گذشته بیش از 1200 اسرائیلی کشته و حدود 220 نفر به گروگان گرفته شده اند.

در حملات اسرائیل به غزه بیش از 11000 نفر از جمله زنان و کودکان زیادی کشته شدند.

منطقه غزه 41 کیلومتر طول و 6 تا 12 کیلومتر عرض دارد و با 360 کیلومتر مربع مساحت با 2.3 میلیون نفر جمعیت پرجمعیت ترین منطقه جهان است. همزمان با این حملات هوایی، ارتش اسرائیل وارد منطقه غزه شد و آن را به دو قسمت شمالی و جنوبی تقسیم کرد. شهر شمالی غزه در محاصره و اشغال ارتش اسرائیل قرار دارد، اما هنوز به طور کامل اشغال نشده و درگیری ادامه دارد. علاوه بر این، بخش شمالی منطقه غزه از وجود ساکنان پاکسازی شد و ساکنان مجبور به فرار به سمت جنوب شدند.

منطقه غزه از دو طرف (شمال و شرق – زمین) با اسرائیل همسایه است، از غرب با اسرائیل (دریای مدیترانه) و از جنوب با مصر همسایه است. دولت مصر نیز مرزها را به طور کامل بسته است و تنها با مجوز اسرائیل امکان ورود تعداد محدودی کمک های بشردوستانه و خروج تعدادی از دو تابعیتی ها و اتباع خارجی از غزه وجود دارد.

این جنگ را به دلایل زیر می توان یکی از متنوع ترین جنگ ها دانست.

اول – مسیر بسته برای تهیه سلاح و مهمات

بیش از 40 روز از جنگ اسرائیل علیه حماس و نوار غزه می گذرد. یک طرف جنگ، اسرائیل است و ایالات متحده، بزرگترین اقتصاد و تولیدکننده و صادرکننده تسلیحات در جهان، مصمم است که تمام نیازهای تسلیحاتی خود را برآورده کند. در سوی دیگر ماجرا، حماس در منطقه محاصره شده و بسته غزه است.

حماس هیچ ورود تسلیحاتی به نوار غزه ندارد و این مسیر کاملا بسته است. حماس از پانزدهم مهر / در 16 مهر سال گذشته با انباشت سلاح و مهمات خود بزرگترین جنگ را با ارتش اسرائیل انجام داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.

علاوه بر این، حماس مانند ارتش های کلاسیک و زمینی سلاح و تجهیزات سنگین مانند تانک، خودروهای زرهی و توپخانه ندارد.

همچنین شلیک موشک از غزه به سمت اسرائیل ادامه دارد. جنگ اسرائیل علیه حماس و غزه 40 روز به طول انجامیده است، اما اسرائیل هنوز شهر غزه، بزرگترین شهر نوار غزه با نیم میلیون نفر جمعیت را به طور کامل اشغال نکرده است. نه تنها هیچ کشوری برای حماس سلاح نمی فرستد، بلکه راهی برای تحویل سلاح و مهمات به حماس وجود ندارد و تمامی راه های زمینی و دریایی بسته است.

دوم: دسترسی بسته برای داوطلبان

جنگ در غزه ادامه دارد. منطقه غزه به طور کامل توسط ارتش اسرائیل و مصر محاصره شده است. این دو کنترل ورود و خروج کالا و افراد به این منطقه را دارند. هیچ کالا یا مردمی بدون اجازه اسرائیل اجازه ورود یا خروج از نوار غزه را ندارند. بنابراین اگر یک یا چند نفر از یک نقطه از جهان بخواهند برای کمک به نیروهای حماس (یک طرف جنگ) به غزه بروند و در جنگ علیه اسرائیل شرکت کنند، این غیرممکن است.

و این در حالی است که تقریباً در تمام جنگ‌های دیگر این امکان وجود داشت که افراد داوطلبانه و فردی یا جمعی یک طرف جنگ را بگیرند و در جنگ شرکت کنند. مهم ترین نمونه ها جنگ علیه ارتش شوروی در افغانستان و جنگ بوسنی است. در طول جنگ با ارتش شوروی که به افغانستان حمله کرد (58 تا 67 پس از میلاد)، داوطلبان بسیاری از کشورهای اسلامی دیگر با ورود به افغانستان از طریق پاکستان، سعی در جنگ با شوروی داشتند. انگیزه آنها از جنگ شرکت در “جهاد” و حمایت از “برادران مسلمان” در افغانستان در برابر “متجاوزان کافر” اتحاد جماهیر شوروی بود.

نقشه نوار غزه – مسیر حملات ارتش اسرائیل با فلش قرمز مشخص شده است.

https://baztabonline.com/wp-content/uploads/2023/11/جنگ-غزه-و-3-تفاوت-کلیدی.jpg

در آن زمان دولت آمریکا از طریق عربستان سعودی برای مقابله با شوروی از این روند حمایت کرد. اتفاقی مشابه در جنگ بوسنی رخ داد. زمانی که مردم مسلمان بوسنی با حملات وحشیانه صرب ها مواجه شدند، بسیاری از مسلمانان از کشورهای مختلف برای «جهاد» به بوسنی سفر کردند تا در کنار «برادران مسلمان» خود بجنگند. این روند مورد حمایت کشورهای غربی، آمریکا و کشورهای اسلامی از جمله ایران و عربستان سعودی بود.

آخرین مورد در جنگ روسیه و اوکراین رخ داد. عده ای از برخی کشورهای غربی برای حمایت از اوکراین به این کشور سفر کردند و در جبهه های جنگ حاضر شدند.

اما در جنگ غزه این امکان پذیر نیست زیرا تمام راه های غزه بسته است. نه مصر به کسی اجازه ورود به غزه را می دهد و نه اسرائیل راه ورود و خروج از غزه را باز کرده است. تمام سفرهای داخل و خارج غزه از طریق مصر نیز با اجازه اسرائیل انجام می شود. می توان فرض کرد که بدون بسته شدن منطقه غزه، داوطلبان بی شماری از کشورهای مختلف به غزه می آمدند و در جنگ علیه اسرائیل شرکت می کردند.

سوم: پشت جلو وجود ندارد

در هر جنگی مردم مناطق جنگی می توانند از مناطق جنگی فرار کرده و به مناطق امن برسند، اما در جنگ غزه این امکان برای مردم غزه وجود ندارد. آنها نمی توانند از منطقه جنگی فرار کنند و به مناطق دور و امن برسند. آنها در مناطق جنگی گیر افتاده اند. جنگ در منطقه محاصره شده جریان دارد و همه جا منطقه جنگی است. تمام 2.3 میلیون نفر در نوار غزه تحت حمله اسرائیل هستند و کشته می شوند.

در جریان حمله روسیه به اوکراین که عمدتاً غرب و جنوب این کشور را در بر می گرفت، جمعیت اوکراین از مناطق مرکزی، غربی و جنوبی به شرق کشور فرار کردند. بسیاری از آنها اوکراین را ترک کردند و به کشورهای دیگر رفتند تا کاملاً در امنیت باشند. در هر جنگی همیشه مکانی امن و دورافتاده برای فرار از حملات و خونریزی جنگ وجود دارد، اما غزه اینطور نیست.

برای فلسطینی ها و نیروهای حماس، جنگ غزه پشت خط مقدم نیست، بلکه تمام کشور آنها خط مقدم است. هیچ خط مقدمی وجود ندارد که در آن مجروحان نظامی و غیرنظامی درمان شوند. باید برای سربازان حماس و مردم عادی جنگ زده غذا و آب فرستاده شود و از آنها حمایت شود.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *