غلامرضا توکلی احتمال اپیدمی آنفولانزای فوق حاد پرندگان در فصل سرد سال را افزایش داد و گفت: با شروع مهاجرت پرندگان مهاجر در فصل پاییز، احتمال انتقال بیماری از پرندگان وحشی به حیوانات افزایش می یابد. پرندگان اهلی و حتی صنعتی در حال افزایش هستند.
به گزارش بازتاب آنلاین به نقل از گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ؛ وی ادامه داد: بر اساس تجربه سال های گذشته خرید مرغ از مسافران کمک زیادی به شیوع آنفولانزای فوق حاد پرندگان کرده است لذا از روستاییان تقاضا داریم از خرید مرغ از مسافران خودداری کنند.
توکلی همچنین از اهالی روستا خواست تا طیور را در محیط روستا رها نکنند و پرندگان را در داخل نرده های فلزی نگهداری کنند و به این ترتیب ارتباط پرندگان آنها با پرندگانی مانند کلاغ و گنجشک که ممکن است ناقل بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان باشند قطع شود. .
وی ادامه داد: از مرغداران نیز انتظار می رود استانداردهای بهداشتی را رعایت کرده و دو واکسیناسیون مرغ در واحدهای مادر و تخمگذار را جدی بگیرند تا از شیوع احتمالی این بیماری جلوگیری شود.
این مسئول با اشاره به احتمال مهاجرت پرندگان وحشی به تالاب صالحیه و احتمال سرایت بیماری از طریق آنها، تصریح کرد: با توجه به پتانسیل مهاجرتی تالاب صالحیه، پایش مستمری در منطقه برای مقابله با آنفولانزای فوق حاد پرندگان انجام می شود. بیماری. این منطقه.
مدیر کل دامپزشکی البرز گفت: پرندگانی که مکرر از کشورهای شمالی به تالاب صالحیه می آیند مستعد شیوع آنفولانزای فوق حاد پرندگان هستند بنابراین در بازدیدهای مشترک با محیط زیست وضعیت آنها به طور مستمر کنترل می شود.
وی همچنین به علائم آنفولانزای فوق حاد پرندگان پرداخت و توضیح داد: تیره شدن تاج و ریش و وجود خونریزی در قسمت های بدون پر بدن پرنده از علائم آنفولانزای فوق حاد پرندگان است.
توکلی با اشاره به اینکه میزان مرگ و میر در آنفولانزای فوق حاد پرندگان بالا است، تاکید کرد: درمان آنفولانزای فوق حاد پرندگان در طیور وجود ندارد و در صورتی که طیور خانه ای در روستا به این بیماری مبتلا شود، اقدام می کنیم. باید آنها را نابود کرد. تمام مرغ های آن روستا
وی در پایان به مردم توصیه کرد مرغ زنده نخرند، تخم مرغ و مرغی که خاصیت بهداشتی ندارد نخرند و پس از هر تماس با پرندگان و محیطی که در آن زندگی می کنند، دست های خود را با آب و صابون بشویند. مراقب پرندگان بیمار و لاشه های مرده باشید و این موارد را به 1512 گزارش دهید.