دکتر در گفتگو با ایسنا اظهار داشت که اکثر خانواده ها افرادی دارند که هنگام خواب خروپف می کنند. فاضلی بیان کرد: این وضعیت می تواند مشکلات زیادی حتی جدایی زوج ها را به همراه داشته باشد.
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه خروپف می تواند بر قلب، فشار خون، ریه، مغز، کلیه ها و تمام سیستم های حیاتی بدن تاثیر بگذارد، گفت: اگر بیماری که به دلیل خروپف مراجعه می کند درمان نشود ممکن است دچار مشکل شود.
وی با بیان اینکه بیشتر درمان های خروپف و نفخ، درمان های ساده است، گفت: خروپف و نفخ معمولاً به دلیل انسداد و تنگ شدن راه های هوایی ایجاد می شود. البته در برخی موارد کوتاهی گردن، اختلالات آناتومیکی یا چاقی باعث خروپف افراد می شود.
فاضلی با بیان اینکه خروپف می تواند باعث اختلال در فعالیت های اجتماعی افراد، خواب آلودگی روزانه، افت تحصیلی، بی حوصلگی و اختلالات شخصیتی شود، افزود: حتی در موارد شدید می تواند باعث قطع تنفس در هنگام خواب و مرگ ناگهانی شود.
این متخصص گوش و حلق و بینی خاطرنشان کرد: موارد جزئی خروپف و نفخ شایع است و مشکل خاصی نیست، اما موارد شدید معمولا در افراد دارای اضافه وزن، انحراف تیغه بینی و لوزه های بزرگ رخ می دهد. یا مشکلات کام و حنجره وجود دارد، قابل مشاهده است، بسیار مهم است و نیاز به بررسی دارد.
فاضلی با بیان اینکه معاینه بالینی، گرفتن شرح حال از بیمار و تست خواب می تواند تغییرات زیر را به ما نشان دهد، تصریح کرد: وقتی راه تنفس که راه رسیدن اکسیژن به بدن و همچنین بیرون آمدن دی اکسیدکربن و گازهای مضر از بدن است را باز می کنیم تا مشکل برطرف شود، از ایجاد اختلالات قلبی و عروقی، اختلالات مغزی، اختلالات روحی روانی و… هم پیشگیری میکنیم.
وی از افرادی که در خواب دچار خروپف و نفخ شدید می شوند خواست به آن توجه کنند و برای درمان با پزشک متخصص مشورت کنند.