“روانشناسان تأیید میکنند که افرادی که به نظر دیگران دوست هستند، احتمال بیشتری برای دستیابی به موفقیت شغلی دارند. این امر تصادفی نیست و در راستای تواناییهای روانشناسی، میتوان این نتیجه را به این شکل توضیح داد:
تحقیقات نشان داده است که اگر به دیگران نشان دهید که واقعاً و صمیمانه به آنها اهمیت می دهید، از مزایای اجتماعی و حرفه ای برخوردار خواهید شد. نه تنها دوستان زیادی پیدا خواهید کرد، بلکه به رشد شغلی شما نیز کمک می کند. روانشناسان می گویند افرادی که مورد علاقه دیگران هستند بیشتر از نظر حرفه ای موفق می شوند و این تصادفی نیست. گرما همراه با اعتماد به نفس ما را جذاب تر می کند، که باعث می شود دیگران جذب ما شوند.
در ادامه در مورد مواردی صحبت خواهیم کرد که شما را در نظر دیگران دوست داشتنی و مطمئن می کند.
۱- در مصاحبه کاری اگر پرسیدند چای میل دارید یا قهوه، بگویید آب
قبل از شروع یک مصاحبه شغلی، ممکن است از شما بپرسند که آیا چای یا قهوه میل دارید. حتی اگر واقعاً یک نوشیدنی گرم میخواهید، به یاد داشته باشید که در یک مصاحبه شغلی هستید، نه یک کافیشاپ. اگر چای یا قهوه می خواهید، آماده سازی آن زمان می برد. به جای آن یک لیوان آب بخواهید. با این کار نه تنها گلوی خود را صاف می کنید، بلکه هیچکس را آزار نمی دهید که تصویر خوبی از شما ایجاد می کند.
۲- وقتی دیگران با شما صحبت می کنند سر تکان دهید
سر تکان دادن در حالی که دیگران صحبت می کنند عادت خوبی است زیرا نشان می دهد که شما به گفتگو توجه می کنید. وقتی سرتان را به علامت تایید تکان می دهید، طرف مقابل متوجه می شود که به حرف های او توجه می کنید. با این حال، به یاد داشته باشید که زیاده روی نکنید. تکان دادن بیش از حد سر شما را مانند یک فرد ناامن ذهنی می کند که سعی می کند با همه چیز موافق باشد.
۳- از دیگران نظر بخواهید
بسیاری از ما از درخواست نظر یا نصیحت دیگران تردید داریم زیرا می ترسیم آنها را ناراحت کنیم. چیزی که ما فراموش می کنیم این است که مردم دوست دارند مورد قدردانی قرار گیرند. وقتی از کسی راهنمایی میخواهید، به او نشان میدهید که برای نظرش ارزش قائل هستید. از آنجایی که مردم عموماً جذب کسانی می شوند که آنها را تحسین می کنند و به آنها احترام می گذارند، احتمالاً همین احساس را در مورد شما دارند.
۴- به نقص هایتان اذعان کنید
هیچکس بی عیب نیست. بنابراین تظاهر به کامل بودن بی معنی است. نادیده گرفتن عیب های خود از ویژگی های افرادی است که با ناامنی روانی سروکار دارند. بنابراین اگر نمی خواهید ناامن به نظر برسید از اشتباه کردن نترسید.
کسانی که عیب های خود را آشکار می کنند، با دیگران صادق ترند و این نشانه اعتماد به نفس بالاست. علاوه بر این، شما را برای دیگران دوستداشتنیتر و جذابتر میکند، زیرا آنها به جای اینکه شما را یک تهدید بدانند، احساس نزدیکی به شما میکنند.
۵- ادای عقل کل ها را درنیاورید
صحبت کردن با دیگران به گونه ای که انگار می دانید همه چیز می تواند بسیار آزاردهنده باشد. احتمالاً فکر میکنید که اگر مانند یک مغز مغز کامل رفتار کنید، دیگران با دانش شما هیپنوتیزم میشوند، اما در واقعیت، فقط باعث میشوید که از شما متنفر شوند. تمایل به نشان دادن هر آنچه می دانید نشان می دهد که شما سعی دارید با خودنمایی، ناامنی های روانی خود را پنهان کنید.
مهمتر از آن، کسانی که پاسخ همه چیز را می دانند، اغلب افراد خطرناکی در نظر گرفته می شوند که سعی می کنند دیگران را فریب دهند، که قطعا برای دیگران جذاب نیست.
۶- وقتی دیگران می گویند که از چیزی خوش شان می آید، به خاطر بسپارید تا بعداً به آن ها هدیه اش دهید
خرید هدیه می تواند برای بسیاری از ما یک تجربه اضطراب آور باشد، زیرا بسیاری از اوقات نمی دانیم چه نوع هدیه ای می توانیم دریافت کنیم. با این حال، توجه به سرگرمی ها و آرزوهای دیگران کار را آسان می کند. پس برای خرید هدایای خوب برای دیگران، زمانی که با آنها هستید به آنها توجه کنید. وقتی کسی که به او اهمیت می دهید چیزی را که دوست دارد یا نیاز دارد ذکر می کند، آن را به خاطر بسپارید تا دقیقا بدانید هنگام خرید هدیه به دنبال چه چیزی باشید.
۷- اگر شریک عاطفی تان به تلفن هراسی گرفتار است، زمان های مشخصی را برای تماس با یکدیگر تعیین کنید
تله هراسی در میان افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی رایج است. برای این افراد برقراری یا دریافت تماس می تواند باعث ناراحتی و استرس شود. به همین دلیل برای جلوگیری از پاسخگویی به تماس و یا تاخیر در آن دست به هر کاری می زنند.
اگر متوجه شدید که شریک عاشقانه شما اینگونه رفتار می کند، فکر نکنید که برای شما بی اهمیت است. در عوض، زمان های مشخصی را برای تماس با یکدیگر تعیین کنید. این باعث می شود این تجربه برای او استرس کمتری داشته باشد.