علیرضا شهمیرزایی در دیدار رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا و چند تولیدکننده لاستیک گفت: در زمینه نظارت بر بازار لاستیک خودروهای سواری اقدامات موثری انجام شد و در نتیجه توانستیم قیمت ها را کاهش دهیم. در این بخش. در این میان پلیس با توجه به نخبگان اطلاعاتی کاملی که در حوزه صنوف، اماکن و فضای مجازی داشت اقدامات خوبی انجام داد و نقش ویژه ای داشت که از این بابت تشکر می کنم. چند سهام در نظارت و رسیدگی به سهام سفته بازی بسیار موثر بود.
وی با اشاره به برنامه های وزارت حراست برای کاهش قیمت لاستیک گفت: وزارت حراست برای کنترل قیمت ها در بازار افزایش تولید و افزایش موقت واردات را در دستور کار دارد. خب در یکی دو سال اخیر با توجه به افزایش تولید خودرو در کشور، یک سری کمبودهایی در میزان لاستیک ایجاد شد که اکثر آنها برطرف شد. در حال حاضر عمده لاستیک های کشور توسط تولیدکنندگان داخلی تامین می شود. همچنین تعدادی از مسائل مربوط به قیمت گذاری اجباری وجود داشت که باعث این ناراحتی ها شد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بازرگانی و خدمات با بیان اینکه در حال حاضر مشکلات مربوط به قیمت و غیره مربوط به یک یا دو سایز لاستیک است و در سایر حوزه ها مشکلی وجود ندارد، اظهار داشت: در حال حاضر مشکلات مربوط به قیمت و … مربوط به یک یا دو سایز لاستیک است. حتی برخی از سایزها با قیمتی کمتر از نرخ مصوب به فروش می رسند. در هر صورت باید مشکلات مربوط به یک یا دو سایز لاستیک که جزو پرتقاضاترین هاست حل شود. در تامین برخی مصالح نیز مشکلاتی وجود داشت که آن ها نیز برطرف شده است.
شهمیرزایی با بیان اینکه سیستم توزیع نیز باید رصد شود، تصریح کرد: در صورت عادی بودن شرایط، نیازی به دریافت کد ملی و شماره پلاک خریدار در هنگام خرید و فروش نداریم. اما در حال حاضر برای پرهیز از حدس و گمان، مدارک در زمان خرید گرفته می شود و توسط فروشنده در سامانه ای ثبت می شود. در این سامانه شماره پلاک و کد ملی خریدار ثبت می شود.
وی همچنین از فعالیت برخی سایت های فروش انتقاد کرد و گفت: برخی از این سایت ها باعث افزایش قیمت شدند. در این سایت ها برخی افراد سودجو اقلام فروش لاستیک را تحت عنوان آگهی و الزامات تبلیغ می کردند که قیمت واقعی نداشتند و بالاتر از نرخ مصوب بودند. پلیس در این زمینه همکاری خوبی دارد و سیستم های مجازی نیز رصد می شوند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بازرگانی و خدمات در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه آیا ارائه سند خودرو هنگام خرید لاستیک الزامی است، گفت: الزام به سامانه برای فروشندگان است. کد ملی و شماره پلاک در این سامانه ثبت شده و خریدار به این سامانه ها مراجعه نمی کند. این برای این است که بدانیم چه کسی لاستیک خریده است و از حدس و گمان و گمانه زنی جلوگیری کنیم. بدون نیاز به ارائه مدارک و غیره اگر در جایی چنین درخواستی شده احتمالا مربوط به اتحادیه هایی است که هنوز به سامانه متصل نبوده اند و به همین دلیل کپی این مدارک را نگه داشته اند تا بعدا وارد سامانه شوند.
شهمیرزایی در مورد اینکه مردم چگونه می توانند از قیمت مصوب لاستیک در بازار مطلع شوند، گفت: در این زمینه باید با سامانه 124 مراجعه و قیمت مصوب انواع لاستیک را در آنجا مشاهده کنند.