چینی ها ماده معجزه آسایی ساخته اند!

غزل زیاری: شرکت چینی LONGi که در زمینه فناوری خورشیدی فعالیت می کند، رکورد جدیدی در زمینه سلول های خورشیدی سیلیکونی پروسکایت پشت به پشت با بازده 33.9 درصد به ثبت رسانده است. در بیانیه منتشر شده در این خصوص، این شرکت مدعی شده است که این عملکرد توسط آزمایشگاه ملی انرژی های تجدیدپذیر آمریکا (NREL) نیز تایید شده است.

در سال‌های اخیر، تحقیقات در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر شتاب جدیدی پیدا کرده است. بشریت مدت هاست که به دنبال کاهش وابستگی خود به سوخت های فسیلی بوده است. بنابراین، دانشمندان در سراسر جهان در تلاش هستند تا بازدهی پنل های خورشیدی را بهبود بخشند تا بتوانند انرژی بیشتری در منطقه ای که این پنل ها نصب می شوند، تولید کنند.

سلول های خورشیدی منفرد استاندارد موجود در تمام تاسیسات تجاری دارای محدودیت نظری 33.7 درصد هستند که به عنوان حد شاکلی-کویزر (SQ) نیز شناخته می شود. برای غلبه بر این محدودیت، محققان در حال کار بر روی مواد مختلفی هستند که می توانند در کنار سیلیکون مورد استفاده قرار گیرند و کارایی را بهبود بخشند که تاکنون با ترکیب سیلیکون و پروسکایت ها به دست آمده است.

سلول خورشیدی سیلیکونی پروسکایت چیست؟

یک سلول خورشیدی پشت سر هم (پشت سر هم) از مواد مختلفی ساخته شده است که هر کدام به بخش خاص خود از طیف خورشیدی واکنش نشان می دهند. این به طور قابل توجهی به بهبود کارایی کلی سلول خورشیدی کمک می کند.

سلول های خورشیدی مبتنی بر سیلیکون حاوی پروسکایت (یک ماده معدنی کلسیمی طبیعی) دارای بازده نظری 43 درصد هستند که آنها را به گزینه ای بالقوه ارتقاء برای سلول های خورشیدی سنتی تبدیل می کند.

بنابراین، پروسکایت ها را “مواد معجزه آسا” می نامند.

در اوایل سال جاری، محققان دانشگاه علم و صنعت ملک عبدالله در عربستان سعودی با دستیابی به راندمان 33.2 درصدی با سلول خورشیدی پشت سر هم رکورد جهانی را به نام خود ثبت کردند. اما اکنون این شرکت چینی با رکورد 33.9 درصد سهم سعودی ها را پشت سر گذاشته است. با این حال، این موضوع نشان می دهد که چقدر تلاش ها برای بهبود کارایی سلول های خورشیدی پشت سر هم متنوع است.

بیشتر بخوانید:

بیش از یک رکورد ساده

با توجه به اینکه سلول های خورشیدی پشت سر هم LONGi توانستند در آبان ماه سال گذشته به بازده قابل قبول 26.81 درصدی دست یابند، عملکرد فعلی موفقیت بزرگی برای آنها محسوب می شود. زیرا آنها در نوامبر گذشته نیز رکورد را شکستند. اما تحولات و تحولات سریع در این زمینه باعث شد که این رکورد در ماه های بعد چندین بار به تعویق بیفتد. اما حالا چینی ها آن را پس گرفته اند.

بازگشت شرکت بلند بالای جدول رکوردداران در زمینه تحقیق و توسعه سلول های خورشیدی پشت سر هم نشان از تغییر دانش فنی در چین دارد.; روندی که در حوزه های دیگر نیز مشاهده کرده ایم. در اوایل سال جاری، ایندیپندنت در گزارشی گزارش داد که تحقیقات انجام شده در دانشگاه نانجینگ چین سرانجام مشکلات تولید انبوه پروسکایت ها را حل خواهد کرد.

chinaa.jpg

LONGi به‌عنوان یکی از بزرگترین تامین‌کنندگان بین‌المللی سلول‌های خورشیدی تک پیوندی، اکنون در موقعیت خوبی قرار گرفته است تا از قابلیت‌های تولید خود برای گسترش سلول‌های خورشیدی پشت سر هم با کارایی بالا ساخته شده از «مواد معجزه‌آسا» استفاده کند. در همین حال، PV مستقر در بریتانیا آکسفورد می‌خواهد سلول‌های خورشیدی پشت سر هم خود را در یک تأسیسات آلمانی بسازد. با این حال، بازده نهایی این محصول تنها 28.6 درصد بوده است.

در شرایطی که صنعت فتوولتائیک (تکنولوژی تبدیل انرژی نور به الکتریسیته از طریق استفاده از نیمه هادی ها) مشخصه اثر فتوولتائیک است سلول‌های خورشیدی پشت سر هم پروسکایت-سیلیکون، که هدف آن کاهش هزینه‌ها و افزایش کارایی برای تبدیل شدن به جایگزینی ترجیحی برای سوخت‌های فسیلی است، اکنون به نظر می‌رسد یکی از اجزای حیاتی در تحقق این رویا باشد.

تحقیقات بیشتر در مورد سلول های خورشیدی پشت سر هم برای بهبود تطبیق پذیری و طول عمر آنها در حال انجام است. علاوه بر ایجاد پنل های خورشیدی دو طرفه، دانشمندان در تلاش هستند تا خواص خود ترمیمی به آنها بدهند تا بتوان از آنها برای صدها سال استفاده کرد.

منبع: تکنولوژی جالب

227227

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *