در آستانه روز جهانی دیابت، علی رضا مهدوی با اشاره به شعار امسال “دیابت: شناخت خطرات، اقدام موثر” در پاسخ به روند افزایشی دیابت، نامگذاری روز جهانی دیابت را اعلام کرد. شیوع دیابت در جهان از سال 1991. فدراسیون بین المللی دیابت (IDF) و سازمان بهداشت جهانی یک روز را در تقویم برای این بیماری اختصاص دادند.

به گزارش ایسنا، وی اضافه کرد:  ۱۴ نوامبر (۲۳ آبان) به این دلیل به عنوان روز جهانی دیابت معرفی شده است که سالروز تولد “فردریک بانتینگ” (کاشف انسولین) است. این روز توسط ۲۳۰ عضو IDF در ۱۷۰ کشور دنیا گرامی داشته می‌شود.

دیابت؛ یکی از شایع ترین بیماری های غیر واگیر

وی با اشاره به اینکه دیابت یکی از شایع ترین بیماری های غیرواگیر در جهان است، گفت: این بیماری چهارمین یا پنجمین عامل مرگ و میر در اکثر کشورهای توسعه یافته است. شواهد علمی وجود دارد که نشان می دهد این بیماری در کشورهای در حال توسعه اقتصادی نیز رایج می شود.

وی با تاکید بر اینکه علاوه بر دیابت، اختلال تحمل گلوکز (IGT) نیز یکی از بزرگترین مشکلات در حوزه سلامت است، گفت: افرادی که اختلال تحمل گلوکز دارند بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی عروقی هستند.

با انواع دیابت آشنا شوید

معاون فنی مرکز مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت با اشاره به اینکه دیابت یک بیماری جدی و طولانی مدت است، گفت: دیابت زمانی رخ می دهد که بدن نتواند انسولین تولید کند یا نتواند از آن به طور موثر استفاده کند. به طور کلی دیابت به سه گروه دیابت نوع 1، دیابت نوع 2 و دیابت بارداری تقسیم می شود.

دیابت نوع 1 بیش از یک میلیون کودک را تحت تاثیر قرار می دهد

وی با بیان اینکه دیابت نوع یک بیماری دوران کودکی و نوجوانی است، گفت: البته دیابت نوع یک در هر سنی ممکن است بروز کند و حداقل هنوز قابل پیشگیری نیست. با این حال، افراد مبتلا به دیابت نوع 1 می توانند زندگی سالمی داشته باشند در صورتی که تامین انسولین، آموزش، مراقبت شخصی و اندازه گیری قند خون به طور مداوم وجود داشته باشد. با این حال، هیچ مداخله مؤثر و ایمنی برای پیشگیری از دیابت نوع 1 به طور کلی در حال حاضر در دسترس نیست. بیش از 1.2 میلیون کودک و نوجوان (تا 19 سال) در سراسر جهان با دیابت نوع 1 زندگی می کنند.

به گفته وی، عدم دسترسی به انسولین و عدم تشخیص یا تأخیر در تشخیص دیابت نوع یک منجر به کتواسیدوز دیابتی می شود که یکی از علل شایع مرگ و میر کودکان و جوانان مبتلا به دیابت است.

بروز دیابت نوع 2 در جوانان رو به افزایش است

دیابت نوع 2 به طور کلی بیماری افراد میانسال و مسن است. با این حال، با توجه به افزایش چاقی در سال های اخیر، کم تحرکی و سوءتغذیه به طور فزاینده ای در گروه سنی نوجوانان و جوانان مشاهده می شود.

مهدوی با اشاره به اینکه تقریباً 90 درصد از مبتلایان به دیابت در جهان را دیابت نوع دو تشکیل می دهند، گفت: آموزش، مراقبت های فردی، سبک زندگی سالم و مصرف دارو در کنترل این بیماری موثر است. دیابت نوع 2 در مراحل اولیه بیماری قابل پیشگیری و در برخی موارد قابل درمان است.

شیوع دیابت در جهان چقدر است؟

وی در خصوص شیوع دیابت در جهان گفت: تعداد افراد مبتلا به دیابت در گروه سنی 20 تا 79 سال در سال 2021 بیش از 537 میلیون نفر بوده است که پیش بینی می شود این تعداد در سال 2045 از مرز 784 میلیون نفر عبور کند. از سوی دیگر، در حالی که هزینه های بهداشتی مرتبط با دیابت در سال 2021 حداقل 966 میلیارد دلار خواهد بود، در سال 2045 به 1054 میلیارد دلار خواهد رسید.

230 میلیون دیابتی از بیماری خود بی اطلاع هستند

مهدوی با اشاره به اینکه تعداد بیماران دیابتی نوع یک و دو در دنیا رو به افزایش است، گفت: متاسفانه بیش از 75 درصد از بیماران در کشورهای کم درآمد و متوسط ​​زندگی می کنند بیش از 230 میلیون نفر از بیماری خود بی اطلاع هستند.

وی با بیان اینکه دیابت عامل مستقیم مرگ و میر سالانه 6.7 میلیون نفر در جهان است، تصریح کرد: این در حالی است که تغییر سبک زندگی می تواند تا 70 درصد از دیابت نوع 2 پیشگیری کند. زیرا کنترل عوامل خطر دیابت کل هزینه های بهداشتی را تا 11 درصد کاهش می دهد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *