پایگاه خبری تحلیلی بازتاب آنلاین (rimino.ir):

ایرنا: مدیرکل مطبوعات ملی و خبرگزاری های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی  برای انعکاس اخبار طوفان الاقصی و جنایات رژیم صهیونیستی به رسانه‌های داخلی نمره قبولی داد.

ایمان شمسایی درباره عملکرد رسانه داخلی در انعکاس جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین و غزه گفت: اگر واقعاً بخواهیم نگاه منصفانه داشته باشیم باید بگوییم که جامعه رسانه ای ما از همه طیف های سیاسی و حتی رسانه هایی که از نظر فکری وابستگان دو جناح هستند. عموماً در پوشش اخبار فلسطین و حمایت از جنبش های مقاومت امتیاز خوبی دارند. اگرچه جناح های سیاسی امروز در چند موضوع با هم اختلاف دارند، اما در این موضوع با حداقل اختلاف نظر اجماع دارند.

وی افزود: البته نکاتی وجود دارد. به عنوان مثال، این سؤال که چه کسی جنگ را آغاز کرد، نیاز به توضیح بیشتری دارد. چون برخی رسانه ها روی این موضوع تمرکز کرده اند، اما در مجموع ما در حوزه رسانه از یک مشکل اساسی رنج می بریم و آن مسائل تحلیلی است. این بدان معناست که رسانه های ما فقط گزارش می دهند که موشک های حماس امروز به کجا اصابت کرده و اسرائیل چه جنایاتی در غزه مرتکب شده است. در واقع برای بررسی ریشه های این حادثه به روزنامه نگاری تحلیلی تحقیقی نیاز داریم. مثلاً به 70 سال اشغال رژیم صهیونیستی نگاهی بیاندازند و حتی تحرکات اخیر اسرائیل در نوار غزه را که زمینه ساز طوفان الاقصی شد، بررسی کنند.

شمسایی درباره اخبار برخی رسانه ها به ویژه در روزهای اول طوفان الاقصی که بدون موضع گیری و محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی منتشر شد، اظهار داشت: همه مردم در روز اول طوفان الاقصی در شوک بودند. در آن زمان ما در لبنان بودیم و هاشم صفی الدین معاون اجرایی حزب الله گفت که آنها هم نمی دانند و حتی سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که طوفان الاقصی یک مسئله کاملاً فلسطینی بود و او نیز از آن آگاه نبود.

وی افزود: وقتی حزب الله لبنان می گوید ما در جریان نبودیم، طبیعی است که رسانه های ایرانی که اطلاعی هم نداشتند، تیتر «ناگهان جنگ شد» و نمی توان آنها را مقصر دانست، اما در روزهای بعد همان رسانه ها. آنها نگرش منفی نشان دادند و آن را کنار گذاشتند و به موضوع فلسطین پرداختند، بنابراین هیچ ابهامی در میان رسانه ها درباره مسئله فلسطین وجود ندارد، البته ممکن است در مورد راه حل ها موضع گیری های متفاوتی داشته باشند و معمولاً سیاستمداران گاهی اوقات راهکارهای عجیب می دهند. در واقع سیاستمداران سؤالاتی را مطرح می‌کنند و رسانه‌ها باید پاسخ دهند، اما در این مورد همه رسانه‌ها به جز روزهای اول به خط حمایت از جبهه مقاومت پیوستند.

مدیرکل مطبوعات وزارت ارشاد افزود: همان رسانه ای که در روزهای اول مطالبی را مطرح کرد و از فلسطین دفاع نکرد، فقط گفت جنگ بد است، روزهای بعد از فلسطین دفاع کردند و به همین دلیل رسانه ما حداقل ها را دارد. اختلاف نظر در این موضوع این در حالی است که بسیاری از کسانی که از حقوق فلسطینیان در سراسر جهان دفاع می کنند، بیشتر بر اجتناب از آغاز جنگ تمرکز می کنند.

وی تاکید کرد: البته از این به بعد باید توضیح داد که چرا حماس حمله کرد، در هفته های گذشته چه اتفاقی افتاد و چگونه اسرائیل با سیاست های خود مردم غزه را مجبور به ترک غزه کرد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *