دولت با یک شرط حقوق کارگران را افزایش می دهد

 


به گزارش مانیبان؛ حالا قرار است جلسه بعدی شورای عالی کار در آخرین لحظه برگزار شود. آبان ماه اما احتمال تغییر مجدد حقوق محل ابهام است. چون به نظر می رسد دولت نظر دیگری دارد. آن طور که فعالان کارگری می گویند، در حال حاضر موضع وزیر کار این است که در صورت افزایش حقوق کارکنان دولت، افزایش حقوق کارگران نیز در دستور کار قرار گیرد. به گفته آنها، بسته به جایگاه وزارت کار و کارفرمایان، ممکن است تا پایان سال امکان ترمیم حقوق عددی وجود نداشته باشد.

شرط دولت برای افزایش حقوق کارگران

این در حالی است که چندی پیش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گزارشی اعلام کرد: بر اساس ماده ۴۱ قانون کار، شورای عالی کار موظف است هر سال حداقل دستمزد کارگران را تعیین کند. شورای عالی کار که بر اساس ماده 167 قانون کار تشکیل شده است، نهادی سه جانبه است و علاوه بر نمایندگان دولت، نمایندگان عالی‌ترین تشکل‌های کارگری و کارفرمایی نیز در آن عضویت دارند و تصمیمات آن‌ها بر عهده آنهاست. تصمیمات و نظرات مشتریان، کارگران و کارفرمایان خود در سراسر کشور، لذا تعیین حداقل دستمزد به عهده شورای عالی کار است. همچنین با توجه به ترکیب شورای عالی کار در جلسات آن، حداقل دستمزد هر ساله بر اساس قوانین و مقررات جاری کشور و با رعایت اصل سه جانبه گرایی با اجماع و موافقت اعضای سازمان برتر کار تعیین می شود. شورا. . شورای عالی کار وزارت کار در ادامه تصریح کرد؛ اعضای شورای عالی کار در تعیین حداقل دستمزد سال 1402 با مطالعه و بررسی وضعیت و نیاز بنگاه های اقتصادی، به تحلیل شرایط موجود پرداختند و حفظ اشتغال و حمایت از نیروی کار، پرداختی را در نظر گرفتند. ظرفیت صنایع و تناسب بین حقوق و دستمزد کارکنان و حقوق بگیران در بخش دولتی و بخش خصوصی تصمیم به تعیین حقوق گرفته است. بر این اساس در سیصد و چهاردهمین جلسه شورای عالی کار مقرر شد در صورت افزایش مجدد حقوق کارکنان دولت در سال 1402، حداقل حقوق مشمولان قانون کار نیز بر همین اساس افزایش یابد. به گفته وزارت کار، مهمترین خواسته کارگران در حوزه دستمزد، حفظ قدرت خرید است و با افزایش دستمزد واقعی، می توان با افزایش دستمزد و کاهش نرخ تورم، قدرت خرید کارگران را حفظ کرد. . با توجه به اینکه حداقل دستمزد یکی از متغیرهای کلان اقتصادی است، افزایش آن بدون توسل به سایر روش های حمایتی مکمل و اتخاذ سیاست های کلان اقتصادی برای مهار و کاهش تورم به خودی خود نمی تواند باعث افزایش سطح درآمد واقعی و ارتقای سطح زندگی کارگران شود. .

آیا حقوق واقعی خواهد بود؟

حمید حاج اسماعیلی کارشناس بازار کار در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری بازتاب آنلاین گفت: تصمیم دولت در سال جاری مشخص بود که به دنبال افزایش حقوق و واقعی سازی آن نیست، بنابراین این تصمیم اتخاذ شده است. با عزم دولت مبنی بر عدم افزایش حقوق از سال گذشته تا کنون اتخاذ شده است و با این حال دولت بر این موضوع قاطع است و اجازه افزایش یا تجدیدنظر در حقوق را نمی دهد. وزرای اقتصادی دولت و مسئول اجرای آن هستند و بر این اساس می بینیم که در ماه های اخیر فریادها و اعتراضات کارگران برای دیدار و بحث و بررسی و بررسی بازنگری حقوق به جایی نرسیده و دولت طفره می رود. وزن مسئولیت با اظهارات کاملا تبلیغاتی و پروژه ای در خصوص حقوق کارگران.

این کارشناس بازار کار بیان می کند: باید در این زمینه سوالاتی را مطرح کنم. اولاً این رفتار دولت نشان داد که در کشور ما فقط دولت است که تعیین کننده و تصمیم گیرنده حقوق کارگران است و شورای عالی کار به عنوان نهاد مسئول یا نمایندگان کارگران و تشکل های کارگری و کارگری. به عنوان نمایندگان کارفرما نقشی در تعیین دستمزد در کشور ندارند. این رفتار بسیار آشکار و برهنه دولت سیزدهم نقش دولت را در تعیین دستمزد در کشور نشان داد و نشان داد که به نظر شرکای اجتماعی اهمیتی نمی دهد.

وی در عین حال می گوید: موضوع دومی که می خواهم به آن اشاره کنم این است که دولت با اتحادیه ها و تشکل های مدنی کشور همکاری نمی کند. این را نه تنها در بخش کارگری، بلکه در سایر نقاط کشور نیز دیده ایم که دولت هیچ علاقه ای به همکاری با بخش های عمرانی و صنفی کشور ندارد و برای تمام امور کشور تصمیم گیری می کند. . خود. این موضوع ممکن است اقدامی نامطلوب برای عدم همکاری با مردم و مشارکت آنان در اداره کشور باشد.

مردم برای تورم پول می دهند

این کارشناس بازار کار می افزاید: معیشت مردم باید بر هر کار دیگری اولویت داشته باشد و این اصل قانون اساسی کشور است. در حال حاضر مردم تاوان تورم را می پردازند و کارگران و بازنشستگان تاوان آن را می پردازند و این واقعیت بسیار عجیبی است که دولت که مسئول ایجاد تورم در کشور است، زیر بار ساختار بیمار اقتصادی کشور است. کشور و تصمیمات اشتباه سیاستمدارانی که این را به گردن مردم، کارگران و کارمندان می اندازند. سوال بعدی که در این زمینه قابل طرح است این است که از این اقدامات نتیجه می گیریم که نمایندگان کارگری به دلیل ضعف و وابستگی واقعا کارایی لازم را ندارند و نمی توانند مطالبات کارگران را پیگیری کنند و قدرت ندارند. برای حمایت از کارگران.

این کارشناس بازار می گوید: بارها تاکید کرده ام و ادامه می دهم که حقوق عصاره حقوق کار است. وقتی نمی توانیم حقوق کارگری را اجرا کنیم و اراده ای برای پرداخت دستمزد کافی در کشور نداریم، معلوم است که بقیه حقوق کارگری تعلیق می شود، زیرا دولت اراده ای برای پرداخت دستمزد واقعی ندارد. . به کارگران، زیرا در صورت عدم پرداخت دستمزد واقعی، زندگی آنها آسیب جدی خواهد دید. بار دیگر تاکید می کنم اگر جامعه کارگری می خواهد مطالبات خود را از راه های قانونی و انرژی و پتانسیل خود جامعه کارگری پیگیری کند، باید به توانمندی های اجتماعی خود توجه کند.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *