عسل ماده ای متشکل از قندها، گرده گیاهان، پروتئین ها و اسیدهای آمینه است که از شهد گیاه توسط زنبور عسل Apis mellifera تولید می شود.

عسل به طور گسترده در سراسر جهان استفاده می شود و ترکیبات آن به طور گسترده ای مورد مطالعه قرار گرفته است. مطالعات زیادی بر روی ترکیبات شیمیایی عسل مانند قندها، فلاونوئیدها و پروتئین های عسل انجام شده است.

ترکیب عسل بسته به منشاء گیاهی، منطقه جغرافیایی و همچنین روش های فرآوری بسیار متفاوت است. پروتئین ها مهم ترین اجزای عسل هستند، اما درصد کمی از وزن عسل را تشکیل می دهند.

آنزیم ها از مهم ترین اجزای پروتئینی عسل هستند و با توجه به نقش آنزیم ها در تعیین خواص درمانی عسل و همچنین خواص فیزیکی و شیمیایی آن، مطالعات زیادی در مورد آنزیم های موجود در عسل و خواص و منشاء آنها انجام شده است. آنزیم ها مورد بررسی قرار گرفته است.

عسل با خواص و ترکیبات بی نظیری که دارد، علاوه بر اینکه ماده غذایی ارزشمندی است، به عنوان دارو نیز مورد استفاده قرار گرفته است و مردم از آن در درمان بسیاری از بیماری ها مانند آب مروارید، زخم معده و ترمیم زخم استفاده می کرده اند. در میان عملکردهای دارویی عسل، ترمیم زخم از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

مطالعات نشان داده است که عسل نسبت به سایر مواد طبیعی یا مصنوعی در التیام زخم ها و سوختگی ها موثرتر است. خواص ضد باکتریایی عسل در برابر بسیاری از میکروارگانیسم های بیماری زا ثابت شده است. این ویژگی عسل به دلیل مقاومت بسیاری از باکتری ها در برابر آنتی بیوتیک ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

منبع: سلامت نیوز

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *