دیجیاتو نوشت: بر اساس این تحقیقات، کبوتر با آزمون و خطا می تواند عملکرد خود را از 55 درصد به 95 درصد ارتقا دهد.
محققان دانشگاه ایالتی اوهایو و دانشگاه آیووا دریافته اند که کبوترها از روش “جستجوی فراگیر” برای حل مشکلات استفاده می کنند. درست مثل هوش مصنوعی.
به گزارش اینسایدر، براندون ترنر، استاد روانشناسی در دانشگاه ایالتی اوهایو، می گوید: «محققان شواهدی پیدا کرده اند که مکانیسم های حاکم بر یادگیری کبوتر شبیه همان اصولی است که یادگیری ماشین مدرن و هوش مصنوعی را هدایت می کند.
شباهت مکانیسم یادگیری کبوتر و هوش مصنوعی
در این تحقیق کبوترها مجبور بودند با نوک زدن دکمه ها اشکال مختلف را دسته بندی کنند. به گفته محققان، یک کبوتر با آزمون و خطا می تواند عملکرد خود را از 55 درصد به 95 درصد افزایش دهد. آزمایشهای مشابه با هوش مصنوعی نیز نشان میدهد که این فناوری میتواند میزان خطای خود را در طول زمان کاهش دهد.
در مطالعه خود که در مجله IScience منتشر شده است، محققان توضیح می دهند که برخلاف آنچه در خیابان می بینیم، کبوترها فرآیندهای شناختی پیشرفته ای دارند و می توانند طیف گسترده ای از وظایف طبقه بندی شده را حل کنند. ترنر همچنین توضیح می دهد که کبوترها یادگیرندگانی طبیعی و «فوق العاده کارآمد» هستند که نمی توانند اطلاعات را به روشی که انسان می تواند پردازش کند.
به گفته ترنر، کبوترها از روش یادگیری تداعی استفاده می کنند که دو چیز را به هم مرتبط می کند. به عنوان مثال، وقتی سگ ها می فهمند که با نشستن روی زمین پاداش دریافت می کنند. علاوه بر این، همانطور که ترنر توضیح می دهد، یادگیری تداعی برای انجام کارهایی مانند طبقه بندی بصری “بیش از حد ابتدایی” است، اما به نظر می رسد که در کبوترها اینطور نیست.
ترنر می گوید: «کبوترها سعی نمی کنند قوانینی وضع کنند. “آنها به سادگی از این روش آزمون، خطا و یادگیری تداعی برای انجام انواع خاصی از وظایف استفاده می کنند که به آنها کمک می کند بهتر از انسان ها عمل کنند.”
مردم اغلب از کبوترها به عنوان پرندگانی با هوش پایین یاد می کنند، اما این تحقیق اکنون نشان می دهد که اصول یادگیری آنها و ماشین های هوش مصنوعی بسیار شبیه به هم هستند.