به گزارش بازتاب آنلاین، امکان درخواست الکترونیک و غیرحضوری مجوزها هم فراهم شد هر متقاضی واجد شرایط پروانه کسب، بدون حضور و بدون کاغذ میتواند پروانه درخواست دهد و در فاصله ۳ تا ۷ روز، آنرا دریافت کند.


قبل از روی کار آمدن هیات مقررات زدایی و اجرای قانون تسهیل در صدور مجوز، روند درخواست و دریافت مجوز با پیچیدگی همراه بود که در ادامه بررسی می شود.

1. متقاضی مجوز باید تعداد نامعلومی فتوکپی یا عکس ارسال می کرد.

2. متقاضی مجبور بود بابت استعلام‌ها، یا کاغذ بگیرد و به ادارات مراجعه کند و یا پولهای نسبتا زیاد و بدون حسابی به اتحادیه بدهد تا استعلامهایش را پاسخ (مثبت تضمینی با پرداخت بیشتر) بگیرند.

3. زمان صدور مجوز مشخص نبود و گاه ماه ها طول می کشید. گاهی به بهانه بدهی مالیاتی یا رسیدگی به امور بهداشتی و احکامی، صدور پروانه به طور نامحدود، عمد یا غیرعمد به تعویق می افتاد.

4. در برخی اتحادیه ها شرط صدور یا تمدید پروانه، پرداخت حق بیمه بود.

5. در شهرهای مختلف تعداد نامشخصی الزامات مربوط به متراژ فروشگاه و عرض افتتاحیه و … برای صدور جواز کسب وجود داشت.

6. بانک‌ها اطلاعاتی پروانه کسب، شفاف و تمیز نبود و از صاحبان پروانه‌ها اطلاعات دقیقی وجود نداشت و مثلا تعداد نامعلومی پروانه کسب برای کدملی یا کد پستی 111111111 صادرشده بود.

7. به دلیل مشخص نبودن شرایط صدور پروانه، گاهی به بهانه عرض و طول افتتاح مغازه و محل کسب، مجوزی به متقاضی داده نمی شد.

8. اتحادیه ها صلاحیت رد درخواست متقاضی پروانه را داشتند و چون شرایط صدور پروانه مبهم بود می توانستند با تفسیر یا دلیل دلخواه درخواست مجوز را رد کنند.

9. ضوابط و زمان دریافت مشاوره های بهداشتی مشخص نبود و قابل تفسیر و دارای ابهام بود.

10. معیارهای دریافت استعلامات فرجا مشخص نبود و قابل تفسیر بود.

11. متقاضی مجوز حداقل 2 بار و گاه چندین بار با کاغذ و پوشه باید به اتحادیه مراجعه می کرد. متقاضیانی داشتیم که سال ها با پرداخت پول به اتحادیه رفت و آمد داشتند، اما نتوانستند پروانه کسب بگیرند.

12. قبلاً تعداد نامشخصی از انواع مجوزهای تجاری وجود داشت. تخمین زده می شود که 60 هزار نوع مجوز صادر شده و به عنوان مثال شرایط صدور مجوز رستوران در تهران با ورامین، کرج و حتی شمیران متفاوت بوده و روسای هر اتحادیه می توانند از اعطای مجوز و ورود به این واحدها جلوگیری کنند. رقبای جدید در تجارت خود با تصویب شرایط جدید.

پس از اجرای قانون: از پانزدهم بهمن 1401 شرایط اخذ جواز کسب برای کلیه مشاغل کشور در پرتال ملی مجوز اعلام و زمان صدور پروانه محدود شد. 3 روز برای 80٪ از پروانه ها و 7 روز برای 20٪ باقی مانده است.

هزینه صدور مجوز شفاف و دریافت آن غایب و سیستماتیک و بدون امکان مذاکره و توصیه بود.

همچنین امکان درخواست مجوز به صورت الکترونیکی و غیرحضوری نیز وجود دارد. هر متقاضی واجد شرایط اخذ مجوز می تواند بدون حضور و بدون کاغذ برای دریافت مجوز اقدام کرده و ظرف مدت 3 تا 7 روز آن را دریافت کند.

از آغاز فروردین اولین مجوز تجارت الکترونیک صادر شد. در ابتدا سیستم دارای ایراداتی بود که با تلاش اتاق اصناف، سازمان فناوری اطلاعات و پیمانکاران فنی پروژه به تدریج رفع شد.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *