رئیس کمیته علمی ستاد استهلال دفتر رهبر انقلاب گفت: نماز آیات عصر امروز در ماه گرفتگی واجب است.

به گزارش صدا و سیما، شنبه ششم بین ساعت 23:06 تا 12:23 بامداد ماه از زیر سایه زمین می گذرد و ماه گرفتگی جزئی رخ می دهد. این ماه گرفتگی از هر مکانی بالاتر از افق قابل مشاهده خواهد بود. ماه گرفتگی جزئی در ارتفاع ۷۱ درجه از افق در آسمان اصفهان رخ می دهد. حداکثر ماه گرفتگی در ساعت 23:45 رخ می دهد. زمانی که 12 درصد از قرص ماه را سایه زمین پوشانده است.

این ماه گرفتگی جزئی با چشم غیرمسلح به راحتی قابل مشاهده است، اما می توانید با دوربین های دوچشمی معمولی نیز منظره ای فوق العاده از سطح ماه داشته باشید. مشاهده ماه گرفتگی بر خلاف خورشید گرفتگی بی خطر است و مشکل خاصی ایجاد نمی کند.ماه گرفتگی زمانی رخ می دهد که زمین بین ماه و خورشید قرار می گیرد و بر سطح ماه سایه می اندازد.

بر این اساس و بر اساس بیانات حجت الاسلام علیرضا محدنجاد، رئیس کمیته علمی دفتر رهبر انقلاب، خواندن نماز آیات در این ماه گرفتگی واجب است.

نکاتی درباره نماز آیات در شرایط مختلف:
(مطابق با فتوای آیت‌الله خامنه‌ای)
اسباب شرعی وجوب نماز آیات
نماز آیات در چهار صورت واجب می‌شود:
۱. کسوف خورشید، اگرچه مقدار کمی از آن گرفته شود.
۲. خسوف ماه، اگرچه مقدار کمی از آن گرفته شود.
۳. زلزله.
۴. هر حادثه غیر عادی که باعث ترس بیشتر مردم شود، مانند بادهای سیاه و یا زرد که غیر عادی باشند، تاریکی شدید، فرو رفتن زمین و ریختن کوه، صیحه‌ی آسمانی و آتشی که گاهی در آسمان ظاهر می‌شود.

توجه:

غیر از خورشید گرفتگی و زلزله، این حادثه باید در بیشتر افراد ایجاد ترس و وحشت کند و حادثه ای که باعث ترس و وحشت نباشد یا در افراد نادر موجب ترس و وحشت شود معتبر نیست.

وجوب نماز آیات فقط در مورد کسانی است که در شهر محل حادثه هستند و کسانی که در شهر متصل به شهر حادثه هستند تا شهر محسوب شوند تصمیم خود را دارند.

اگر مرکز زلزله نگاری، وقوع لرزش‌های خفیف زمین را با ذکر تعداد آن در منطقه‌ای اعلام نماید، ولی فردی که در آنجا زندگی می‌کند هنگام وقوع زلزله و یا در زمان متصل به آن اصلاً آن‌ها را احساس نکند، نماز آیات بر او واجب نیست.

هر زلزله چه شدید و چه خفیف – حتی بعد از زلزله – وقتی به عنوان زلزله جداگانه در نظر گرفته شود، نماز آیات جداگانه دارد.

کیفیت آیات دعا

نماز آیات دو رکعت است که هر رکعت پنج رکوع و دو سجده است و می توان آن را به طرق مختلف خواند:

1. صورت اول: بعد از نیت و تکبیر الاهرام، حمد و سوره را بخوان و به رکوع برو، سپس سر خود را از رکوع بلند کن و دوباره حمد و سوره را بخوان، به رکوع برو، سپس سر خود را از رکوع بلند کن و حمد و سوره را بخوان و به رکوع برو. باید راه برود و سر از سجده بردارد و به همین ترتیب ادامه دهد تا یک رکعت پنج سجده بجا آورد که قبل از هر سجده حمد و سوره بخواند و سپس به سجده برود و دو سجده به جا آورد و سپس برخیزد. برای رکعت دوم و مانند رکعت اول به جا می آورد. و دو سجده به جا می آورد و تشهد می خواند و سلام می گوید.

2. صورت دوم: بعد از نیت و تکبیر الاهرام، حمد و آیه ای یا کمتر از یک سوره را می خواند و رکوع می کند. آن را بگیر و آیه دیگری از همان سوره را بخوان و به همین ترتیب تا سجده پنجم ادامه بده.سوره ای که قبل از هر سجده، قبل از تمام شدن آخرین سجده، آیه ای از آن خواند، سپس سجده پنجم را بجا آورد و به سجده رفت و بعد از آن. دو سجده را برای رکعت دوم تمام کنید، قیام کنید و حمد کنید و آیه ای از سوره را بخوانید و به رکوع بروید و مانند رکعت اول ادامه دهید تا تشهد بخوانید و سلام کنید و اگر برای هر کمان یک آیه می خواهم. اگر به سوره اى راضى است، در ركعت اول، سوره حمد را بيشتر از يك بار نخواند.

توجه:

بنابر احتیاط واجب نمی توان بسم الله الرحمن الرحیم را جزء سوره حساب کرد و با آن رکوع کرد.

3. صورت سوم: یکی از رکعت ها را به یکی از دو طریق و رکعت دیگر را به دیگری به جا آورد.

4. صورت چهارم: سوره ای را که آیه ای از آن را در قیام قبل از رکوع اول، در قیام قبل از رکوع دوم، سوم یا چهارم خوانده است، کامل کند. در این صورت خواندن سوره حمد در قیام بعدی پس از شروع مجدد رکوع واجب است. و اگر قبل از رکوع سوم یا چهارم باشد باید یک سوره یا آیه ای از آن را بخواند و در این صورت باید آن سوره را قبل از رکوع پنجم تمام کند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *