نتایج یک مقاله تحقیقاتی در سال 2022 منتشر شده در مجله Physics of Fluids نشان داد که وضعیت بدن می تواند تا 83 درصد بر جذب دارو تأثیر بگذارد.

هنگامی که قرص بلعیده می شود و در معده قرار می گیرد، هر چه قرص به قسمت پایین معده نزدیکتر باشد، سریعتر در روده کوچک ته نشین می شود و در آنجا وارد جریان خون می شود.

با استفاده از مدل‌های آزمایشگاهی، محققان چهار موقعیت مختلف معده را آزمایش کردند تا بفهمند کدام قرص‌ها به انتهای معده نزدیک‌تر می‌شوند.

وضعیت های آزمایش شده شامل ایستادن، و همچنین دراز کشیدن به پهلوی راست، دراز کشیدن به پهلوی چپ، دراز کشیدن به پهلوی راست و دراز کشیدن به پشت بود.

هنگامی که شرکت کنندگان در مطالعه هنگام مصرف قرص ها به پشت دراز می کشیدند، قرص ها دورتر از قسمت پایین معده قرار می گرفتند که سومین موقعیت طولانی در بین چهار حالت است.

از سوی دیگر، یافته‌های پژوهشی نیز نشان داد که همه وضعیت‌های دراز کشیدن زمان جذب دارو را کاهش نمی‌دهند.

در حالی که موقعیتی که بیشترین زمان جذب را در حین مصرف دارو داشت به پهلوی چپ خوابیده بود، خوابیدن به پهلوی راست باعث سریع‌ترین زمان جذب شد زیرا قرص را نزدیک‌ترین قسمت پایین معده قرار می‌داد. به عنوان مثال، محققان خاطرنشان کردند که زمانی که فرد روی پهلوی چپ خود دراز می‌کشد، دارو ممکن است بیش از یک ساعت و نیم طول بکشد تا حل شود، اما زمانی که فرد به پهلوی راست دراز می‌کشد، احتمالاً تنها 10 دقیقه طول می‌کشد.

اگرچه کند شدن جذب عاملی است که باید در نظر گرفته شود، اما دراز کشیدن پس از مصرف دارو توصیه نمی شود، به خصوص در مورد داروهایی که می توانند مری را تحریک کنند، مانند مواردی که قبلا ذکر شد.

در عوض، افراد باید پس از مصرف آنتی بیوتیک هایی مانند کلیندامایسین، حدود 10 تا 30 دقیقه از دراز کشیدن خودداری کنند.

برای سایر آنتی بیوتیک ها (مانند تتراسایکلین ها)، آسپرین، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID)، بیس فسفونات ها، کینیدین و مکمل های آهن یا پتاسیم، بیماران باید قبل از رفتن به رختخواب بیش از 30 دقیقه (تا یک ساعت) صبر کنند. در نهایت، مهم است که به یاد داشته باشید که همیشه داروها را با مایعات فراوان مصرف کنید.

منبع: خبر آنلاین

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *