زهرا جهانگرد، مدیرکل دفتر نظارت بر فرآورده های بهداشتی سازمان غذا و دارو در هفته پیشگیری از مسمومیت ها اظهار داشت: بر اساس اعلام سازمان پزشکی قانونی کشور، بیشترین مسمومیت هایی که در سال های اخیر منجر به فوت شده اند، ناشی از مصرف دارو، محرک و الکل بوده است.
وی تاکید کرد: ناخالصی های موجود در انواع داروها از جمله: سرب، در مواردی کشنده تر از خود مواد مخدر است و گفت: مشکلات خانوادگی، طلاق، بیکاری، فقر و بحران های روانی از عوامل مستعد کننده فرد به سوءمصرف مواد است. در این میان برخی به داروها و روش هایی که ظاهراً آن ها را از اعتیاد خلاص می کنند اعتماد می کنند.
بخشهایی از این مصاحبه گردشگری را در زیر میخوانید:
- مثلا محصولات تقلبی تمجیزک و نورجیزک نه تنها باعث اعتیاد نمی شوند، بلکه در بیشتر موارد حاوی مواد سمی و کشنده نیز هستند. محصولات مخدر و اعتیاد آور “پان پراگ” نیز بر خلاف ادعاهایی که در مورد بوی بد دهان یا ترک سیگار گفته می شود، اعتیاد آور هستند.
- مصرف مواد توهم زا مانند حشیش، اکستازی، ال اس دی و شیشه می تواند منجر به حوادث مرگباری مانند سقوط از ارتفاع، تصادف، دعوا، جنایت و خودکشی شود.
- متأسفانه با توجه به اینکه قاچاقچیان برای سود بیشتر و افزایش وزن مواد، فلز سرب را به مواد مخدری مانند تریاک اضافه می کنند، چنین اقداماتی در نهایت منجر به مسمومیت حاد سرب و مرگ معتادان می شود.
در عین حال باید تاکید کرد که تزریق مواد مخدر از طریق سرنگ های آلوده، غیر استریل و معمولی نیز با خطر ابتلا به انواع بیماری های عفونی خطرناک مانند ایدز و هپاتیت همراه است.
استعمال دخانیات در بین نوجوانان و جوانان اولین گام برای اعتیاد و سوء مصرف مواد است. خانواده ها باید تغییرات رفتاری غیرعادی و ناگهانی مانند گوشه گیری، بی خوابی، بی حوصلگی، پرخاشگری، غیبت از محل کار و مدرسه، بی نظمی و پریشانی فرزندان را جدی بگیرند و سعی کنند علت آن را بررسی کنند.