غزل زیاری: حتی در بین دانشمندان هنوز سوالات زیادی در مورد این اهرام مرموز وجود دارد: این سازه ها چگونه ساخته شده اند و دلیل ساخت آنها چه بوده است. البته تکنولوژی در نهایت راه را برای افشای برخی از اسرار نهفته در دل این اهرام هموار کرد. شاید برای شما جالب باشد که با رازهایی که علم از اهرام کشف کرده است و اسرار مردگانی که در درون آنها پنهان شده است آشنا شوید.
در مورد اهرام چه می دانید؟
اهرام مصر در 25 کیلومتری جنوب غربی مرکز قره، پایتخت مصر قرار دارند. بزرگترین هرم مجموعه اهرام جیزه (معروف به قبرستان جیزه) تقریباً 147 متر ارتفاع دارد و تخمین زده می شود که ساخت آن بین 20 تا 30 سال طول کشیده است.. این هرم که به هرم خوفو معروف است (خوفو دومین فرعون از سلسله چهارم مصر است که دستور ساخت آن را داده است) از سایر اهرام اطراف خود یعنی اهرام منکائوره و چفرن بلندتر است.
به نظر می رسد که همه اهرام زمانی با سنگ های سقفی پوشیده شده اند و از سنگ آهک بسیار صیقلی ساخته شده اند. اما با گذشت زمان، سنگها شل شدند، سقوط کردند و برای پروژههای ساختمانی دیگر مورد استفاده قرار گرفتند. البته مقداری از این پوشش آهکی هنوز در قسمت بالایی هرم خفرا دیده می شود.
هر هرم در جیزه بخشی از یک مجموعه معبد بود که شامل یک معبد مرده، یک معبد دره و یک سری مسیرهای شیب دار بود که آنها را به هم متصل می کرد. اهرام کوچکتر در نزدیکی محل دفن اعضای مختلف خانواده سلطنتی بود که دانشمندان را به اکتشافات بزرگی سوق داد.
یک کشف بزرگ
در 26 نوامبر 1922، تیمی از باستان شناسان به رهبری هوارد کارتر و لرد کارنارون با بقایای مومیایی شده پادشاه توت عنخ آمون، معروف به پادشاه توت، در دره پادشاهان در اقصر (514 کیلومتری جنوب جیزه) برخورد کردند. بقایای بقایایی پیدا شده است که بیشتر آنها در دره پادشاهان مدفون شده اند و در زیر شن ها و در فاصله نسبتاً کمی از مقبره شاه رامسس ششم در اهرام مدفون شده اند.
آنها این مقبره و بقایای دیگر را در وضعیتی بکر یافتند و با توجه به اینکه مکان مقبره برای بیش از 3000 سال ناشناخته بود، شگفت انگیز به نظر می رسید. در همان زمان بیشتر مقبره های مصر باستان کشف شد، اما آرامگاه توت خامن، پادشاه گمنام مصر که تنها 10 سال سلطنت کرد و در 18 سالگی درگذشت، هنوز ناشناخته بود. کشف جسد مومیایی شده او و هزاران اثر با ارزش در مقبره چهار اتاقی باعث شهرت کارتر و توت شد.
این کشف یکی از بزرگترین یافته های دوره فراعنه مصر بود که تقریباً یک قرن پیش اتفاق افتاد. اما اکنون علم می تواند به روشن شدن ابهامات موجود در مورد اهرام و فرهنگ مصر باستان کمک کند.
وقتی علم راه را باز می کند
در طول سالها پیشنهادهای فناوری مختلفی ارائه شده است که به طور بالقوه میتواند اسرار باقی مانده از اهرام بزرگ را باز کند. در سال 2017، دانشمندان اعلام کردند که داخل اهرام را با استفاده از فیزیک ذرات بررسی کرده اند و حفره بزرگی به طول بیش از 30 متر کشف کرده اند. اگرچه هدف از ایجاد این حفره خالی که ScanPyramid’s Big Void نام دارد، مشخص نیست، اما ابعاد آن بسیار شبیه به “گالری بزرگ” است که به مکانی می رسد که زمانی مقبره فرعون خوفو در آنجا قرار داشت.
بیشتر بخوانید:
فناوری مورد استفاده برای این کشف بزرگ رادیوگرافی میون نامیده می شود. دانشمندان از میون ها استفاده می کنند که ذرات زیراتمی ناپایدار شبیه به الکترون ها هستند و جرم بسیار بیشتری دارند. در این زمینه، آنها از این ذرات برای نفوذ به قسمت بیرونی سخت هرم و نقشه برداری از داخل هرم استفاده کردند.. میون ها آنها زمانی به وجود می آیند که تابش کیهانی (ذرات خورشیدی پرانرژی) به اتم های جو زمین برخورد می کند. یکی از خواص مفید میون ها، توانایی آنها در نفوذ به اجسام جامد بدون تأثیر بر آنها است. یکی دیگر از ویژگی های مفید این است که میون ها همه جا هستند.
از سال 2015، کونیهیرو موریشیما، فیزیکدان دانشگاه ناگویا در ژاپن، چندین آشکارساز میون را در اتاق ملکه، پایین ترین اتاق شناخته شده در داخل هرم، با هدف ترسیم نقشه هرم قرار داده است. او را همانجا رها کرد. میون ها قدرت نفوذ بالایی دارند و بسیار راحت تر از اجسام جامد از فضاهای خالی عبور می کنند. آنها انرژی خود را از دست می دهند اما توسط جسم جذب نمی شوند و بنابراین تشخیص آنها آسان تر است.
در مورد حفره در هرم بزرگ، موریشیما میون های بیشتری را نسبت به زمانی که میون ها به یک سطح کاملاً جامد نفوذ می کردند، شناسایی کرد که نشان می دهد فضای خالی زیادی در اعماق هرم وجود دارد.
در سالهای بعد، آزمایشهای اضافی با استفاده از روشهای مختلف ثبت میونها انجام شد که همگی نتایج آزمایش موریشیما را تأیید کردند و حداقل پنج سیگما را از نظر آماری معنیدار در اختیار دانشمندان قرار دادند. این به این معنی است که احتمال اشتباه بودن تست ها کمتر از یک در میلیون است. لازم به ذکر است که جای بحث کمی در مورد تصادفی بودن نتایج وجود دارد. این بدان معنی است که قطعاً یک غار و سوراخ مرموز در یک هرم وجود دارد. اگرچه دلیل ساخت و وجود آن ناشناخته باقی مانده است.
آشکارسازهای میون علاوه بر کشف حفره های شناخته شده مانند اتاق پادشاه، اولین شواهد از یک حفره بزرگ ناشناخته به قطر 30 متر را ارائه کرده اند. مهدی تیوبی از موسسه حفاظت از نوآوری میراث و داسو سیستمز مستقر در پاریس گفت: «می دانستیم که چیز بسیار بزرگ و مهمی پیدا کرده ایم.
این فناوری همچنین برای شناسایی تونل ها و غارهای پنهان در کوه Echia در ناپل و مشاهده بقایای تخریب شده نیروگاه هسته ای فوکوشیما دایچی استفاده شد. در عین حال، باستان شناسان امیدوارند با استفاده از این فناوری شایعه وجود قنات در اعماق شهر باستانی کوما در یونان را اثبات یا رد کنند.
از طرفی این فناوری کاربردهای عملی در آتشفشان شناسی دارد. اگرچه در حال حاضر نمی توان زمان فوران آتشفشان را پیش بینی کرد، اما دانشمندان امیدوارند روزی از این فناوری استفاده کرده و آن را با اطلاعات منابع دیگر ترکیب کنند تا زمان فوران آتشفشان ها را پیش بینی کنند.
میون ها و ترسیم نقشه اهرام
برای تایید وجود این سوراخ بزرگ، محققان از سه نوع مختلف آشکارساز میون استفاده کردند: فیلمهای امولسیونی هستهای، هودوسکوپهای سوسوزن و آشکارسازهای گاز.
فیلم های امولسیون هسته ای در ابتدا در اتاق ملکه قرار داده شد. مشابه ایجاد یک تصویر، ویدیوها در زیر آنچه می خواهید نقشه برداری کنید (اینجا، فضاهای بالا) قرار می گیرند. میونها در جو حرکت میکنند، از اهرام عبور میکنند، و در فیلمهایی از انتشارات هستهای ظاهر میشوند، شبیه به عکسهای نوردهی طولانی. این روش یکی از دقیق ترین روش های اندازه گیری میون ها و نقشه برداری از محیط است.
طول منطقه به ظاهر خالی، که محققان آن را «حفره یا خلأ» نامیدند، حداقل 30 متر است، اگرچه هدف از ایجاد آن هنوز مشخص نیست. محققان حدس می زنند که این اتاق ممکن است از ساخت هرم بزرگ باقی مانده باشد یا ممکن است یک رمپ داخلی بوده باشد که برای جابجایی بلوک های سقف بزرگ اتاق پادشاه استفاده می شود.
برخی دیگر بر این باورند که موقعیت فضای خالی دقیقاً بالای «گالری بزرگ» نشان می دهد که از این فضا در ساخت گالری استفاده شده است و محققان با مطالعه بیشتر این حفره و فضای خالی به دنبال این هستند. ایجاد آن و کشف آن
دانشمندان و باستان شناسان همیشه به دنبال راه هایی برای باز کردن اسرار اهرام مصر با استفاده از فناوری هستند. شاید روزی بتوانیم دقیقاً بفهمیم که این سازه های غول پیکر چگونه به وجود آمده اند.
منبع: تکنولوژی جالب
۵۸۵۸