هاله طلایی متخصص بیماری های عفونی و پژوهشی مسمومیت ها با بیان اینکه میزان بروز مسمومیت ها زیاد و قابل پیشگیری و کنترل است، گفت: همه مسمومیت ها کشنده نیستند، برخی کشنده و برخی از مسمومیت ها خود محدود شونده هستند. گفت.
او با بیان اینکه تهوع، استفراغ، درد شکم، تب و اسهال از علائم خود محدود شونده مسمومیت هستند، گفت: با این حال در همه موارد باید مراقب بود و در صورت تشدید علائم و یا طولانی تر شدن علائم با پزشک مشورت کرد. در مسمومیت های خطرناک مانند بوتولیسم، فرد ممکن است حتی قبل از بروز علائم گوارشی، علائمی مانند تاری دید، دوبینی و تکلم را تجربه کند. البته اختلالات بلع و تنفس نیز در این موارد مهم است.
این کمک هزینه تحقیقاتی مسمومیتها به مسمومیتهای خاص تابستانی توجهی نکرد، اما ادامه داد: «بنابراین، مردم باید در مورد شستن دستها حساس باشند و این کار را همیشه انجام دهند. زیرا احتمال مسمومیت ناشی از ویروس ها و باکتری ها در ماه های پاییز و زمستان وجود دارد.
وی زنان باردار، زنان شیرده، مبتلایان به آسم، مصرف کنندگان داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی، سالمندان و دیابتی ها را مستعد ابتلا به مسمومیت ها ارزیابی کرد و به این افراد توصیه کرد که کمتر غذا بخورند و از غذای بیرون و رستوران خودداری کنند. از لبنیات پاستوریزه استفاده کنید و میوه ها و سبزیجات را به خوبی بشویید.
طلایی با بیان اینکه اگر میوه ها و سبزیجات با فشار آب خوب شسته شوند انگل ها از آنها جدا می شود، گفت: البته می توان از نمک و سرکه یا مایعات ضدعفونی کننده استاندارد مورد تایید وزارت بهداشت نیز استفاده کرد. با این حال، استفاده از حتی یک یا دو قطره مایع ظرفشویی توصیه نمی شود. زیرا این مواد به سبزیجات می چسبند و ممکن است سرطان زا باشند.
وی همچنین نکات بهداشتی در مورد استفاده از مرغ، گوشت و ماهی را اینگونه بیان کرد: اگر قصد تهیه این غذاها را دارید، بهتر است بلافاصله آنها را بشویید و حداکثر یک روز در فریزر نگهداری کنید. اگر آن را می پزید، از آن استفاده کنید و دوباره آن را فریز نکنید. ماهی را حدود یک هفته در فریزر نگه دارید و اگر قصد سرخ کردن مرغ یا ماهی را دارید با روغنی که قبلا استفاده کرده اید سرخ نکنید.
این متخصص بیماری های عفونی با تاکید بر اینکه برنج پخته شده را نمی توان در آشپزخانه نگهداری کرد، افزود: مقدار زیادی برنج پخته شده به دلیل نگهداری نامناسب آلوده به لیستریا بوده و اپیدمی های متعدد آلودگی برنج به باسیلوس رخ داده است. مشاهده شده است که سرئوس افرادی را با حالت تهوع، اسهال و تب به بیمارستان می آورد. پس اگر مقدار زیادی برنج تهیه کردید و به دلیل جا نداشتن در یخچال نگذارید باید برنج را در سایه قرار دهید و روی آن را بپوشانید یا در شعله اجاق گاز نگه دارید.
وی با بیان اینکه اگزما مانع از پختن غذا نمی شود، ادامه داد: عامل این بیماری گاهی فعال و گاهی غیرفعال است. اگر خانمی زخمی روی دست دارد که تاول می زند و ترشح دارد، بهتر است هنگام تهیه غذا دستکش بپوشد.
طلایی با تاکید بر اینکه قارچ های موجود در طبیعت سمی هستند و بنابراین باید از دست زدن و خوردن آن خودداری شود، گفت: از مصرف قارچ های قهوه ای رنگ کوچک که زیر کلاهک بالغ شده اند خودداری شود. قارچ قرمز با دانه های سیاه بسیار سمی و کشنده است و باعث نارسایی کبد و کلیه می شود.
این کمک تحقیقاتی نشان داد که گل همیشه بهار بسیار کشنده است و افزود: گل همیشه بهار و زنبق دره نیز بسیار سمی هستند و باید دور از کودکان نگهداری شوند. خوردن تصادفی این گیاهان به کودکان آسیب می رساند. گاهی برخی از افراد شاخه های خرزهره را پوست می گیرند و از آن به عنوان سیخ مرغ کبابی استفاده می کنند و این می تواند کشنده باشد.