سامیه گلپور، رئیس کانون عالی اصناف کشور درباره وضعیت حقوق کارگران گفت: در موضوع شورای عالی کار و تعیین حقوق، یک گره از نگاه نمایندگان کارگران وجود دارد. . حقوق کارگران در ماه های آخر سال در حالی تعیین می شود که پرونده بودجه کشور چند ماه قبل بسته شده است. یعنی سازمان برنامه و بودجه چند ماه قبل از تعیین حقوق تکلیف بودجه کشور را مشخص کرده است. مثلاً در سال 1401 که شورای عالی کار به صورت سه جانبه حقوق را 57 درصد افزایش داد، افزایش حقوق کارگران تقریباً 10 درصد در بودجه تعیین شد.
وی ادامه داد: یعنی اگر شورای عالی کار رقم افزایش حقوق را بالاتر از برآورد بودجه تعیین کند، دولت با مشکل و کسری بودجه مواجه می شود، اگر کمتر تعیین کند، کارگر با مشکل مواجه می شود.
گلپور افزود: ما به عنوان نمایندگان کارگران راهکار ارائه می دهیم. باید بین بودجه و حقوق ارتباط وجود داشته باشد. اگر این ارتباط برقرار نشود، این چرخه معیوب ادامه می یابد.
رئیس کنفدراسیون عالی اصناف کشور با بیان اینکه آغاز مذاکرات حقوق و دستمزد از ابتدای سال ضروری است، تصریح کرد: دولت طبق مصوبه وزارت کار و به طور مشخص معاونت روابط کار باید در محل حاضر شود. جلسات برنامه و بودجه از ابتدای سال به طوری که تعداد و رقم افزایش حقوق در بودجه بدون نظر وزارت کار تعیین نشود.
* باید حقوق و دستمزد را به ویژه در پیشنهاد بودجه سال آینده در نظر بگیریم.
علی بابایی کارنامی، رئیس فراکسیون کارگری مجلس گفت: کاهش نرخ تورم را باید در سفره های کوچک مردم دید. وی گفت: نه در دولت قبل و نه در دولت فعلی، هزینه معیشت بازنشستگان و اقشار ضعیف جامعه مانند کارگران بر اساس ماده 41 قانون کار و قانون خدمات کشوری که در آن تورم شاخص است. اجرا نشد: امروز با 9 میلیون حقوق نمی توان تورم را در بهترین شرایط کنترل کرد.
* حقوق و دستمزد ویژه در پروژه بودجه 1403 را ببینید.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با انتقاد از اینکه برخی اقشار ضعیف زیر 5 میلیون تومان حقوق می گیرند، یادآور شد: امروز میانگین حقوق در جامعه 9 میلیون تومان است، گاهی شاهدیم که گروهی از بازنشستگان زیر 5 میلیون تومان می گیرند. میلیون تومان بر این اساس دولت باید هرچه سریعتر در لایحه بودجه 1403 این موضوع را مد نظر قرار دهد.
رئیس فراکسیون کارگری شورای اسلامی تاکید کرد: این نوع پرداخت حقوق، دستمزد و مستمری از جنبه های مختلف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بسیار حائز اهمیت است و باید برای سال های آینده به آن فکر کنیم.
وی با بیان اینکه تورم نسبت به گذشته تحت کنترل است، تصریح کرد: آمار ارائه شده نسبت به گذشته نشان می دهد که سیاست های نسبتا خوبی برای کنترل تورم در نظر گرفته شده است، در حال حاضر دولت از بانک مرکزی وام نمی گیرد و اوراقی منتشر نمی کند. سیاست های انقباضی، فشار کمتری بر معیشت مردم وارد کرده است. با تمام این تفاسیر باید شاهد کاهش کنترل تورم در سفره های مردم باشیم.