این خبر هفته گذشته به نقل از فرمانده انتظامی استان یزد منتشر شد. سردار عباسعلی بهدانی فرد با اعلام هدف از این کار کاهش تصادفات رانندگی در جاده ها، گفت: یکی از عوامل اصلی تصادفات رانندگی منجر به جراحت یا فوت رانندگان و سرنشینان خودروهای برون شهری، واژگونی ناشی از خستگی یا خواب آلودگی است. راننده باشد
وی هدف از توزیع بذر نمک را جلوگیری از خواب آلودگی رانندگان عنوان کرد و تصریح کرد: این امر عامل مهمی در کاهش تصادفات است. وی افزود: این طرح توسط پلیس مرکزی مورد بررسی قرار گرفت و تصمیم به اجرای آن در سایر استان ها شد.
انتشار این خبر موجی از استقبال و انتقاد کاربران فضای مجازی را به دنبال داشت؛ برخی از این طرح استقبال کردند و برخی دیگر به دلیل نقض قوانین رانندگی با استناد به “ممنوعیت خوردن و آشامیدن در حین رانندگی” از آن انتقاد کردند.
رئیس راه نبض استان یزد در پاسخ به انتقادات شهروندان در این زمینه با بیان اینکه انتقادات شهروندان به حق است و پلیس خوردن و آشامیدن در حین رانندگی را تایید نمی کند، افزود: مردم در سه سال اخیر متضرر شده اند. به ویروس کرونا مبتلا شدند و قادر به سفر نبودند. بنابراین پیش بینی می شد در نوروز امسال و تابستان امسال با حجم زیادی از سفرها مواجه باشیم.
سرهنگ رحیم حاجی ده آبادی افزود: ماموران پلیس راه پس از بررسی و تحلیل تصادفات به این نتیجه رسیدند که این مشکل موجب خستگی و خواب آلودگی می شود، با توجه به کویری بودن مناطق حاشیه نشین استان یزد و فاقد مناظر طبیعی، رانندگان را راهنمایی می کند. بیشتر حوادث بین ساعت 14:00 تا 18:00 رخ می دهد.
وی ادامه داد: نیروی انتظامی برای جلوگیری از افزایش کشته و مجروحان، ایستگاه های ثابت و سیار در مبادی ورودی استان راه اندازی و اقدام به توزیع چای، قهوه و تخم مرغ شور کرد. راننده شوید و از تصادف جلوگیری کنید.
رئیس پلیس راه یزد ادامه داد: پلیس هیچگاه به رانندگان توصیه نکرده است که هنگام رانندگی تنقلات مصرف کنند زیرا این امر باعث حواس پرتی و تصادف می شود، اما گفته شده است که این غذاها را فقط در زمان استراحت مصرف کنند و در ایست های کوتاه نیز توقف کنند.
وی افزود: این اقدامات پلیسی منجر به کاهش 11 تصادفات رانندگی در استان یزد نسبت به سال گذشته شده است.
بیشتر بخوانید:
آیا توزیع 2 تن بذر شور برای جلوگیری از خواب آلودگی رانندگان درست است؟
۴۷۲۳۶