به گزارش پی ام آپ به نقل از همشهری آنلاین، شهرستان های رفسنجان و انار در شمال استان کرمان از مراکز تولید پسته در ایران به شمار می روند و شهرت جهانی دارند و رونق تولید و تلاش برای امرار معاش افزایش یافته است.

لبخند پسته ها به روی کشاورزان و مردمی که کارشان در گرو پسته کاری است امروز ادامه دارد و حدود یک میلیون نفر در این زمینه امرار معاش می کنند.

تنها در رفسنجان 20 هزار کارگر فصلی و در شهرستان انار حدود 9 هزار کارگر فصلی وجود دارد.

همچنین صدها مرکز فرآوری پسته در این دو شهرستان فعال است و پیش بینی می شود امسال هزاران تن محصول در این دو شهر به کشورهای مختلف صادر شود.

امسال محصول پسته در اکثر مناطق آسیب پذیر استان کرمان به وفور یافت می شود و کار و تلاش در مزارع و باغات پیشرفت چشمگیری داشته است.

مسئولان استانی نیز در تلاش هستند تا روند صادرات و قیمت گذاری پسته را تسهیل کنند تا ارز بیشتری نسبت به گذشته تامین شود.

محمد یکی از انارکاران است که می گوید: امسال شاهد بهبود بهره وری باغات پسته هستیم اما در دو سال گذشته میزان تولید تقریبا به صفر رسیده است.

وی بیان کرد: امسال برداشت بسیار خوبی است و تنها بخشی از برداشت پوسیده شده است که این به دلیل جیره بندی برق برای تامین برق پمپ ها بوده و در این فصل آب کمتری به باغات رسیده است.

معاون تولیدات کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: در دو سال گذشته به دلیل تغییرات اقلیمی خسارت جدی به باغات پسته وارد شده و تقریباً هیچ محصولی در باغات استان برداشت نشده است.

لطفی زاده تصریح کرد: به همین دلیل درآمد کشاورزان در این مدت به شدت کاهش یافت و خسارت جدی بر جای گذاشت.

وی افزود: بحمدالله امسال شرایط تغییر کرده و تعداد قابل توجهی پسته در باغات استان کرمان تولید شده است.

معاون تولیدات کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان ادامه داد: بیش از 100 هزار تن تولید داریم که به کشورهای هدف صادر می شود.

لطفی زاده ادامه داد: میانگین ارزش صادرات پسته کرمان در سال جاری 1.2 میلیارد دلار پیش بینی می شود.

این در حالی است که سال گذشته در مجموع 15 هزار تن محصول در استان کرمان جمع آوری شد و کشاورزان برای تامین نیاز بازار جهانی مجبور به استفاده از پسته سال های گذشته که در انبارها نگهداری می شد تا ضرر نکنند. بازارهای جهانی

افزایش تولید پسته در شهرستان انار

فرماندار انار گفت: در فصل برداشت پسته حدود 8500 کارگر فصلی مشغول به کار هستند.

توسعه آبیاری قطره ای در شهرستان انار.

محسن صالحی با اشاره به خشکسالی در شهرستان انار گفت: با توجه به خشکسالی چند سالی است که آبیاری قطره ای در دستور کار قرار گرفته است.

صالحی گفت: بیش از 18 هزار هکتار از باغات شهرستان انار به کشت پسته اختصاص دارد که این برداشت بین یک ماه تا 40 روز به طول می انجامد.

وی افزود: اگرچه چندین سال پیش برداشت محصول در این شهرستان به دلیل تغییرات دما و غرقابی با مشکل مواجه شد اما امسال برداشت مطلوب است و پیش بینی می شود بیش از 10 هزار تن پسته برداشت شود.

لزوم اندیشیدن راه حلی برای حل مشکلات کشاورزان

وی ادامه داد: در شهرستان انار 4 نوع پسته از جمله احمد آقایی، فندگی، کله قوچی و اکبری وجود دارد و بیشترین تولید در این شهرستان نوع انار اکبری است و بیش از 50 پایانه بسیار مکانیزه برای آن استفاده می شود. شستشو خشک کردن و فرآوری پسته و همچنین بیش از 10000 تن پسته از استان های دیگر برای فرآوری به این پایانه ها می آورند.

وی افزود: کشاورزان هر ساله هزینه های زیادی را صرف تهیه باغات برای تولید محصول جدید می کنند، در واقع پسته یکی از محصولاتی است که علاوه بر هرس درختان، نگهداری و مراقبت و هزینه های خاصی را می طلبد، در حالی که باغ ها نیاز به کود دارد و نیاز به بخور مداوم دارد.

وی گفت: خشکسالی و تغییرات اقلیمی مشکلات زیادی را در استان کرمان ایجاد کرده است که باید برای رفع این مشکلات چاره اندیشی شود.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *