اتاق تعاون ایران دیروز آخرین گزارش موسوم به شامخ ساختمان را منتشر کرد که حاوی نتایج نظرسنجی مدیران شرکت های ساختمانی از وضعیت کوتاه مدت بازار مسکن و ساختمان و انتظارات آنها در بازه زمانی یکماهه مربوط به شهریور ماه جاری منتشر شد. است. 

اطلاعات و داده های درج شده در این گزارش نشان دهنده وضعیت بازار مسکن و ساختمان از دیدگاه مدیران شرکت های ساختمانی و ساختمانی شرکت کننده در نظرسنجی شامخ در شهریور این ماه نسبت به مرداد ماه عملاً بدون تغییر باقی مانده است. بر اساس این گزارش، عدد شامخ کل ساختمان که نشان دهنده تعداد فعالیت های انجام شده توسط سازندگان بر اساس چند عنصر مهم بررسی شده در این گزارش می باشد. شهریور ماه امسال برابر با 55.38 و این میزان در مردادماه برابر با 55.49 بوده است. رقم مربوط به انتظارات سازندگان از وضعیت بازار مسکن و ساختمان و فعالیت آنها در ماه آینده یعنی مهرماه نسبت به ماه قبل تغییر چندانی نداشته است. این عدد در شهریور گزارش شده است که ماه معادل 51.61 است، در مرداد ماه 53.30 بوده است. این به معنای انتظارات سازندگان  مانند انتظارات آن ها در ماه مرداد، در مرز بین خوش بینی و بدبینی قرار دارد. انتظارات سازندگان از آینده کوتاه مدت فعالیت های خود همچنان در مرز بدبینی و خوش بینی باقی مانده است، از یک سو ارقام مربوط به حجم کل و تعداد شاخص فعالیت های سازندگان بدون تغییر باقی می مانند.

مقایسه این ارقام نشان می دهد که سازندگان عملا اکنون در حالت انتظار هستند. زیرا نه تنها ارزیابی آن از شرایط فعالیت های ساختمانی، بازار املاک و ساختمان در شهریور ماه نسبت به مرداد تغییر چندانی نکرده است، اما انتظارات شما برای وضعیت کوتاه مدت کسب و کارتان تا حد زیادی بدون تغییر باقی مانده است. به خصوص که ارزیابی و انتظارات آنها عملا در مرز بدبینی و خوش بینی قرار دارد. در گزارش شامخ، عدد 50 حاکی از عدم تغییر وضعیت نسبت به ماه قبل، اعداد بالای 50 حاکی از بهبود وضعیت نسبت به قبل و اعداد زیر 50 حاکی از وخامت اوضاع است.

این وضعیت بدین معناست که سازندگان شرایط تجاری خود را بر اساس شاخص هایی مانند سرعت ساخت، شروع پروژه های جدید، قیمت مصالح ساختمانی، وضعیت بازار فروش و قیمت واحدهای مسکونی تولیدی خود ارزیابی می کنند. و همچنین تعداد مربوط به انتظارات آنها در مورد شرایط قابل پیش بینی بازار مسکن و ساختمان در یک ماه آینده نشان می دهد که اگرچه از نظر سازندگان و مدیران شرکت های ساختمانی متاثر از تحول در دو سه ماه گذشته و کاهش قیمت ها در بازارهای موازی املاک، تورم ساخت و ساز افزایش نیافته است، اما سطح قیمت ها و هزینه های ساخت همچنان بالاست.

در واقع، اگرچه ممکن است سرعت رشد قیمت و هزینه های ساخت و ساز افزایش نیافته باشد، سطح قیمت همچنان بالاست. از سوی دیگر امید نسبی ناشی از اتفاقات ماه های اخیر و فروپاشی بازارها می توانست این سیگنال را به آنها بدهد که در صورت ادامه این وضعیت احتمالاً شرایط برای رونق ایجاد می شود. مجموعه این عوامل باعث شده است که ارزیابی و انتظارات سازندگان از فعالیت های عمرانی و شرایط بازار مسکن و ساختمان در گزارش شامخ در وضعیتی میانی (مرز بین خوش بینی و بدبینی و نزدیک به 50) قرار گیرد.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *