وقتی عصبانی می شوید، با روش های مختلف مانند عشق، احترام، توجه، شریک زندگی خود را دلداری دهید و به همسرتان اجازه دهید احساساتش را بیان کند.
به گزارش نمناک، عصبانیت یکی از واکنش هایی است که اغلب افراد در مقطعی از خود بروز می دهند. برخی از زوج ها به سرعت کنترل رفتار خود را از دست می دهند و با بروز تنش در زندگی شان عصبانی می شوند.
اگر زوجین نتوانند راه های مناسبی برای کنترل خشم خود بیابند، این رفتار می تواند مشکل ساز شود و زندگی را تا مرز نابودی بکشاند، بنابراین مدیریت خشم بسیار مهم است. در این قسمت از نمناک بهترین روش های کنترل خشم همسر را آورده ایم.
دلیل عصبانیت همسرتان چیست؟
اغلب اوقات همسران نمی توانند در مسائل کوچک یا بزرگ با یکدیگر به توافق برسند و در بسیاری از مواقع ممکن است اختلاف نظر داشته باشند و از دست یکدیگر عصبانی شوند. این عصبانیت گاهی مشکل ساز می شود و اگر خود را کنترل نکنیم با مشکلات جدی تری مواجه خواهیم شد.
همسران به دو دلیل عصبانی هستند:
1. اگر خود فرد شخصیت آرامی ندارد، برای درمان نیاز به مراجعه به روانپزشک دارد.
2. اینکه مهارت های همسری را یاد نگرفته اید.
منبع عصبانیت او را پیدا کنید
برای کنترل عصبانیت همسرتان باید منبع عصبانیت او را پیدا کنید، یعنی بدانید چرا عصبانی است. آیا رفتار شما او را عصبانی کرده است؟ آیا علت عصبانیت او بیرون از خانه است؟ بهتر است زن یا شوهر دلیل عصبانیت همسرشان را بدانند.
همسرت را رها نکن
اگر فکر می کنید که قطع رابطه با همسر عصبانی او را آرام می کند، سخت در اشتباهید، زیرا این وضعیت را بدتر می کند و باعث می شود که نتواند تنش و عصبانیتی را که در تنهایی تجربه می کند، از بین ببرد.
رفتارهای آرامش بخش داشته باشید
زمانی که همسرتان عصبانی می شود باید رفتار خود را کنترل کنید و با رفتارهای آرامش بخشی مانند محبت، توجه و احترام سعی کنید او را آرام کنید.
توهین آمیز
اگر هنگام عصبانیت همسرتان رفتار خود را کنترل نکنید، او را بیشتر تنش خواهید کرد، بنابراین در این زمان بهتر است آرام باشید و خشم او را آرام کنید، بنابراین از رفتارهای نادرستی که نقش آرامشبخش شما را مختل میکند، پرهیز کنید، مانند توهین. تحقیر، تهدید، توهین، سرزنش و غیره خودداری کنید.
به شریک زندگی خود کمک کنید تا احساسات خود را بیان کند
وقتی همسرتان عصبانی است، اگر فقط حرف بزنید و مدام از او انتقاد کنید یا نصیحت کنید، آتش عصبانیت همسرتان را بیشتر می کنید، این بار دیگر از او انتقاد نکنید، او را درک کنید. او به یک شنونده خوب نیاز دارد که بتواند احساسات خود را بیان کند.
صحبت کردن با او
صحبت کردن یکی از موثرترین راه ها برای کنترل و کاهش شدت خشم است. با شریک زندگی خود به گونه ای صحبت کنید که او می تواند با شما صحبت کند. اگر ساکت می ماند، باید از او سؤالاتی بپرسید و تشویقش کنید تا به شما بگوید که چه احساسی دارد. مثلا میدونم از دستش عصبانی هستی ولی میشه بگی دلیل عصبانیتت چیه؟
به او زمان بدهید
از همسر عصبانی خود انتظار نداشته باشید که خشم خود را به سرعت کنترل کند. به او زمان بدهید و صبور باشید، بعد از چند دقیقه آرام می شود و متوجه رفتار اشتباه خود می شود. حتی ممکن است از این به بعد از شما عذرخواهی کند.
ساکت باش
گاهی اوقات بهترین کار در مواجهه با همسر عصبانی سکوت در لحظه است. از آنجایی که هر کلمه ممکن است مزاحمت بیشتری برای طرف مقابل ایجاد کند، این سکوت تضمین می کند که شرایط بحرانی بدون درگیری به پایان می رسد و ما فرصت داریم در فرصتی دیگر راحت و با آرامش بیشتری با همسرمان صحبت کنیم.
مثل قبل رفتار نکن
اگر همیشه بعد از چند روز عصبانیت آرایش می کنید، از همان ابتدا ابتکار عمل را به دست بگیرید و عصبانیت را به تعویق بیندازید و موضوع را به چند روز آینده بکشید. در این دوران که همسرتان عصبانی است، نیاز دارد که به حرف او گوش دهید و از دست او عصبانی نشوید.
اشتباهات خود را بپذیرید
اگر رفتار شما عامل عصبانیت همسرتان است، با او بحث نکنید و به او بگویید که سعی می کنید این کار را دیگر تکرار نکنید. به عنوان مثال، اگر به خاطر دیر آمدن شما عصبانی می شود و زمان قرار را فراموش کرده اید، به او دلیل بیاورید و بگویید: «اعتراف می کنم، گاهی اوقات به عواقب چیزها فکر نمی کنم، اما سعی می کنم تمام تلاشم را در این راه انجام دهم. “
توصیه های اسلامی
پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرماید: هر زنی که از عادات بد شوهرش چشم بپوشد، خداوند به او پاداش اعمالش می دهد. (1) در حديث ديگر پيامبر ما فرمود: «بهترين همسر شما آن است كه چون شوهرش را خشمگين ببيند چنين بگويد: تسليم خواسته هاي شما هستم تا از من راضي نشويد، نخوابم».
شخصى از پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله پرسيد: «يا رسول اللّه! چيزى به من بياموز تا بين آن عمل و بهشت فاصله نباشد». پیامبر ما می فرماید: «غضب نشوید و از مردم چیزی نخواهید، بلکه آنچه را برای خود می پسندید برای مردم بخواهید».